Jump to content

Ramo

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jel se može meni javit netko tko ide slušat 20.03.? Samo da mi potvrdi jesu li Miletić i Vičić pitali standardna pitanja... Pliiiiz pomoć!
  2. Jel ima ovdje netko tko ide slušat ispit u petak?
  3. Mozes odradit gdje god hoces, s time sto ti kod odvjetnika, na sudu ili u drz. odvj. treba jos 6 mj., a ako ides radit van tih tijela onda bi morala nazvati Ministarstvo pa ti oni izracunaju koliko ti staza treba na drugim pravnim poslovima kad imas odrađenu godinu kod jb-a. To ce ti biti jos vise od godine dana na drugim poslovima (npr. u nekoj firmi).
  4. Nista, osim ako u komisiji nemas clana koji to pita. Vecina to ne pita. Ja to nisam ni pogledao.
  5. Jel sigurno usmeni u 8:30h u sub? Jedva cekam da ovo zavrsi.. Jos da nam se ne mijenja komisija bilo bi super!!
  6. Moj savjet vam je da angažirate odvjetnika. Tko je dobar u tim predmetima je teško saznati jer se odvjetnici ne smiju reklamirati. Najlakše je ako poznate nekog nasudu ili u odvjetništvu pa da vas savjetuje kome da se obratite. Po meni je najbolje postupak pokrenuti odmah pa onda tražiti prekid postupka dok ne završi liječenje pa se ne budu znali svi troškovi ili unaprijed tražiti troškove za očekivani tijek liječenja koje će procijeniti sudski vještaci.
  7. Koliko ja vidim, zena trazi vjezbenika vec jako dugo, sto mi je cudno s obzirom na broj ljudi bez posla. A da nije komplicirana lako bi nasla vjezbenika jer ne bi imala visoke kriterije, buduci da bi bila svjesna da vjezbenik nema pojma tako dugo dok ga ne naucis. Znaci, cudno, jako cudno!
  8. Pa sve ti to ovisi o uredu. Moji sadasnji poslodavci su htjeli samo vidjeti da ja dobro govorim njemacki jezik jer im je to najbitnije za pocetak. Oni koji su ok nece te ispitivati gradivo vec osnovna pitanja da vide koji su tvoji interesi i da li si ti osoba koju traze. No, ima odvjetnika koji na razgovoru postavljaju pitanja iz gradiva, podatke o horoskopskom znaku, politickom uvjerenju, bracnom i imovinskom stanju, i slicne nebuloze. No, bitno je da ostanes smirena i da budes ti. Nemoj glumiti ni lagati jer ce se to kad tad osvetiti. I ne posustaj ako ti se u pocetku ne jave nakon razgovora. Budi uporna. Ima dovoljno ureda i dovoljno posla za vjezbenike. Sretno
  9. Buduci da se vodio postupak za priznavanje ocinstva i odredivanje alimentacije u spisima bi trebalo, odnosno onda je trebalo, pisati ime i podaci o djetetu. Stoga vas otac moze zatraziti na sudu koji je rjesavao o toj stvari uvid u spis kako bi dosao do podataka (mada mi je cudno kako to da nije onda zapamtio ime i prezime svog djeteta). To je jedina mogucnost s pravnog stajalista. Imate i mogucnost da unajmite neku detektivsku agenciju i da vam oni pronadu sestru preko podataka o majci. No, znajte da ne postoji nikakva zakonska niti kakva druga osnova da ta osoba s vama stupi u kontakt ako ona sama to ne zeli.
  10. U svakom postupku pred sudom Vi mozete opunomociti odvjetnika da nastupa u Vase ime i ne morate biti na rocistima, osim ako Vas sud pozove da date iskaz pa se morate odazvati. Ali i u tom slucaju mozete pricekati ispred sudnice da Vas pozovu da date iskaz pa da ne morate dulje gledati osobu koju ne trpite. Naime, takav ispad bi Vam na sudu odmogao.
  11. Ramo

    Dionice

    Za sada se u RH ne placa takav porez. Ulaskom u EU on bi se trebao uvesti.
  12. Mislim da je jedini nacin da postanes redovni student ako ponovno ides na prijemni i upadnes kao redovni. Za ostale mogucnosti moras prouciti statut ili se obratiti u referadu. Mozda postoji mogucnost da ukoliko polozis sve ispite i imas dobar prosjek pises molbu dekanu da ti odobri prebacivanje na redoviti status. Sad, da li ce to biti studiranje uz osobne potrebe ili potporu ministarstva ovisi opet o statutu i dekanu.
  13. Ukoliko majka djeteta pristane da dijete ide na posvajanje vi ga mozete posvojiti, ali ce vam postupak biti brzi i laksi ako ste u braku s ocem djeteta. Cak nisam siguran da li ce centar za soc. skrb odobriti, tj. da li moze odobriti posvajanje ako ste u izvanbracnoj zajednici. Najbolje vam je obratiti se centru za soc. skrb gdje ce vam detaljnije objasniti postupak i uvjete za posvajanje. A mozete i pogledati u obiteljskom zakonu uvjete koji se traze za posvajanje. A sto se tice porodiljnog, i vas muz ima pravo na porodiljni ako ce dijete biti kod njega. To pravo imate cak i vi ako posvojite dijete samo mislim da u nesto kracem trajanju. Tu cete detaljnije informacije dobiti od hzzo-a. I mislim da je jako pohvalno to sto ste spremni posvojiti i odgajati to dijete. Svaka vam cast.
  14. besplatno nigdje necete naci nesto bolje od onoga sto imate. Ako ste vlasnik d..-a koji se tako siri i napreduje ne bi Vam trebao biti problem angazirati odvjetnika koji ce Vam to drage volje sastaviti. kolko para tolko muzike.
  15. je puno novaca, al buduci da niste krivi vi (bar ne direktno) nego vas sin, lijepo mu nadite posao preko praznika pa nek zaradi novce za kaznu koju je sam skrivio. i tako ce se najbolje nauciti odgovornosti (ukoliko vec nije kasno za to). dobro je jos sve proslo. da je on kriv bilo bi puno gore.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija