Jump to content

mantapome

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mantapome objavio

  1. oporuka 1/1 Bok,molim vas jeli mi možete pomoći? Roditelji mi žele napisati oporuku i ostaviti stan u nasljeđje.Žele me maksimalno zaštititi. Kako da napiše oporuku,a da poslije njihove smrti nitko od sestara nema pravo na stan Ni nužni dječji dio,da stan bude na mene 1/1. Kada mi ostave taj stan,jeli imam pravo biti oslobođen poreza u slučaju kupnje novoga satna,a da ne prodajem naslijeđeni. Unaprijed hvala.
  2. otkup stana od očeve sestre Bok, imam pitanje za mog prijatelja. Otkupio bi stan od svje tetke koji je u njenom vlasništvu,s tim da ona može do kraja života živjeti u tom stanu.Svota bi bila nekih 15 ooo eura.Kako da se zaštiti da bude sve po zakonu i da nakon njezine smrti ima čiste papire.Jeli se ikako može napraviti nekakav ugovor da se ne plati porez,ako ne može koliki bi porez trebao platiti,s obzirom da ne plača stan po tržnoj cijeni.
  3. Poštovani! Molim vas je li mi možete odgovoriti. U vlasništvu sam imao stan koji sam dobio u ono vrijeme od firme i otkupio ga za 12 000 dem.Taj stan smo prodali i kupili drugi stan koji mi glasi na suprugu. Za života sam kupio i poslovni prostor koji sam prepisao na sina. Sada u 64 godini života sam kupio stan. Zanima me jeli trebam platiti porez na nekretninu,imam li kakve pogodnosti s obzirom da nemam niti jednu nekretninu na sebi osim toga stana koji sam sada kupio.
  4. Radim u školi već osam mjeseci.Ostala sam u drugom stanju,pa me zanima moje pravo na porodiljni. Hoću li dobijati punu plaću dok sam na porodiljnom,ako hoću koliko dugo? Hoće li mi teći radni staž u školi dok sam na porodiljnom,s obzirom da sam na zamjeni? Ako znate još kakvu korisnu informaciju u svezi sa porodiljnim dopustom molim vas da mi napišete. Unaprijed hvala.
  5. možete li mi pomoći. 31 mi je godina.Malo smo popili poslije utakmice:Hrvatska- Bjelorusija i tako proslavili pobijedu.Sinoć me je zaustavila policija,bio sam pod utjecajem alkohola sa 1.09g/kg umanjena za 0.1g/k; znači 0.99.Napisali su mi kaznu od 1000kn i oduzeli vozačku na tri dana.Zanima me koje su posljedice?Kada mi vrate dozvolu za tri dana i ako platim kaznu,hoće li mi kasnije oduzet istu na duže?Kada da se žalim i što da navedem u žalbi? Nemam nikakvih prekršaja od prije,a vozačka mi ovisi o poslu i ne mogu raditi bez nje.Bio sam na bolovanju 6 mj. (još mi nije isplaćeno)i ovih dana sam trebao početi raditi.Supruga mi ne radi,a imamo i malo dijete.Zaista sam imao peh.E da,nisam alkoholičar:) Molim vas pomozite. Unaprijed hvala. mantapome
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija