Jump to content

abba

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je abba objavio

  1. Molim za savjet. Susjedin zid od dvorišnih prostoruja se već toliko izbacio prema mom dvorištu da će se svakog trenutka srušiti, ali ga ona ne želi sanirati i popraviti. Inače, nismo baš u dobrim odnosima, te ga ona uglavnom zbog toga ne želi sanirati. Na koji način ju mogu natjerati da se to popravi (zapravo se mora srušiti i ponovo sazidati), jer će se u protivnom zid potpun urušiti u moje dvorište? Unaprijed hvala na savjetima!
  2. Zahvaljujem na savjetu! Imate li možda ogledni primjerak takove izjave da još ne moram plaćati javnom bilježniku i sastavljanje ugovora. Htjela bih ga sama napisati, ali ne znam odakle početi i da slučajno ne izostavim neke bitne stvari. Hvala!
  3. Pozdrav! Brat i ja ortaci smo u zajedničkom obrtu i sada bi on htio izići iz obrta, a ja bih ostao jedini uposleni u obrtu i ujedno i vlasnik, ali prvo moramo napraviti ugovor o istupu ortaka iz obrta. Može li mi netko, molim vas, dati primjerak takvog ugovora- što jedan takav ugovor mora sve sadržavati? Unaprijed zahvaljujem!
  4. Pozdrav! 04.06.idem na razgovor za sudskog vježbenika na Prekršajni sud u Osijeku, a 12.06. na Trgovački sud. Zanima me zna li netko kako teku ti razgovori, trebam li se pripremati iz nekog zakona, ili je razgovor čista formalnost? Postoji li neki dress code? Zna li netko kolika je plaća sudskog vježbenika na tim sudovima? Unaprijed hvala!
  5. zanima me mogu li i na koji način legalizirati objekt koji sam naslijedio, a koji nema sve potrebne dozvole, točnije ima izgrađenu nadstrešnicu koja nema dozvolu, a i raspored prosrorija stana je toralno drugačiji od onoga u projektu, a kako sam dobio rješenje za rušenje nadstrešnice htio bih to legalizirati, a znam da moj sustanar, koji me i prijavio, mi neće dati svoju suglasnost. Što mogu učiniti?
  6. namjeravam se ove jeseni prebaciti iz osijeka u split. ostala su mi dva ispita: GPP i trgovačko. Trgovačko planiram dati ovdje, pa me interesira može li mi netko dati informaciju hoću li dobiti još koji predmet u St, kakav je tamo GPP i koji je profesor bolji, čujem da ih ima dvoje. Kada se uopće može izaći tamo na ispit, može li se dogovoriti s prof. da odgovaram već u 10. mj.? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija