Jump to content

murphyijevzakon

Korisnik
  • Broj objava

    98
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je murphyijevzakon objavio

  1. Kod radnog cijelog tjedna da li se mora radno vrijeme 40 sati tjedno rasporediti nekim redovitim slijedom ili je u redu da se radi 12 dana, pa jedan slobodan, pa dva dana, pa slobodan, tako daje na tjednoj bazi sve u redu.
  2. Zdravstveno osiguranje se ne dobije prijavom na Zavod za zapošljavanje, nego prijavom na Zdravstveno u rokovima koji zakonski propisani. Ako ste izgubili pravo na zdravstveno, jedini način da ga ostvarite je da se na neko vrijeme zaposlite i da vas poslodavac prijavi. Nekada je bilo dovoljno nekoliko dana. Jedino što ćete morati za neprijavljeno razdoblje plaćati oko 400 kn mjesečno ( najviše za 12 mjeseci ). Ne pitajte zašto B-), to nitko ne zna.
  3. Jako ružna situacija. Dijete je u vrtiću sigurno osigurano. Pitajte kod kojeg osiguranja, i tamo otiđite prijaviti nesreću, ako ništa drugo dijete sigurno ima pravo na odštetu. U svakom slučaju kriv je vrtić kao ustanova radi nebrige, a ako se otkrije da je u pitanju određena osoba, prijava protiv nje. Najbolje bi bilo da se savjetujete sa nekim odvjetnikom, jer će vrtić sigurno htjeti zataškati događaj, pogotovo ako je teta izgubila živce i ozlijedila vam dijete.
  4. Kćer je punoljetna, znači da možete. Ne može vam sjesti na primanja bez tužbe (za razvode prije 2010.), osim toga, za što bi vas tužila ako uplaćujete i više nego što vam je dosuđeno.
  5. Podnesite tužbu radi promijenjenih okolnosti, a ne morate uplaćivati ništa više nego što je određeno presudom.
  6. Ako znaš JMBG možeš OIB naći na internetu. Upiši OIB i otvoriti će ti se stranica.
  7. Podnesite tužbu, i ako mislite da ste preplatili tražite novac natrag. U čemu je problem? Osim da je taj dečko Vaše dijete. Zar nemate nikakvih kontakata pa da sina pitate gdje je i što radi? Kako ne znate na čiji račun je sjedao novac, dijete ne mora otvarati svoj račun. Ako ga Vaš sin nije otvorio onda je novac sjedao na majčin račun.
  8. Sve se može kada su ljudi normalni i mogu se dogovoriti. Ovako ima zakonsku odluku, i ne mora se nitko bojati nikakvih tužbi, preplata i zaostataka. Svaka priča je priča za sebe.
  9. Na koji bi način bi sudovi brinuli o tome školuje li se vaše dijete ili ne? Možete tražiti povrat, ali bi morali dokazati da vam je sin zaposlen. Inače, alimentacija se plaća godinu dana nakon završetka školovanja, ako se dijete nije uspjelo zaposliti.
  10. Trebate podnijeti tužbu radi prestanka plaćanja, gdje ćete navesti da se ne školuje, da je zaposlen.... Zakonski se ne može prestati plaćati bez sudske odluke.
  11. Prije nekoliko dana je moj odvjetnik dobio da se bivši žalio, i odgovorio na žalbu. U kojem roku se mora riješiti žalba, s obzirom da ja imam ovršno rješenje koje radi žalbe još nije pravomoćno.
  12. Prije dva mjeseca mi je postao pravomoćan ovršni prijedlog, za isplatom zaostataka i dalje uplaćivanje alimentacije. Danas sam zvala firmu bivšeg, da pitam što se događa jer su im u međuvremenu isplaćene već dvije plaće, a meni ništa ne stiže. Saznam da im je došlo rješenje, ali šefica računovodstva ( koja nije bila danas na poslu) je rekla kolegici da rješenje nije pravomoćno, tako da već dva mjeseca čeka u ladici. Znam da je to kažnjivo, sutra idem kod njih da ih pitam kako to one Pravomoćno ovršno rješenje drže u ladici i proglašavaju ga nepravomoćnim. Zanima me kolika je kazna ( riječ je o gradskoj firmi ), da mogu gospođi u računovodstvu koja je očito u dosluhu sa mojim bivšim, reći što ju očekuje. Evo, nakon pola godine dobijem rješenje od suda, nakon što sam bezuspješno obišla sve one koje su na nivou države zaduženi za dobrobit djece . Platim odvjetnika i onda neka kvočka na sigurnoj plaći rješenje pospremi, a moja djeca čekaju..... Koja smo mi država..........
  13. Moguće je da nemaju ništa. Postupite kao što je rekao Gringo. I ja sam tražila uvid u spise, ignorirali su me toliko dugo dok nisam sa povratnicom poslala upit, u kome sam navela da mi po Zakonu o pravu na pristup informacijama NN 25/13, moraju to omogućiti. Međutim kada su me pozvali ( nakon par dana, rok po zakonu je mislim 14), spis je bio prazan. U njemu je jedino bilo očitovanje CZSSa koje ide na sud kod rastave ( koji je bio totalno sulud, jer je u njemu pisalo da se oba roditelja žele brinuti o djeci, i bla bla), a na CZSS sam morala odlaziti nakon prijave Poliklinike za zažtitu djece, jer se otac nije brinuo o djteci. Bili smo na CZSSu nekoliko puta, mi roditelji, djeca, ja sam prijavljivala nebrigu o djeci, ne odvođenje vikendima, neplaćanje alimentacije.... Dosje je bio prazan. Radi se o CZSSu Trešnjevka.
  14. Koliko znam nakon dvije neuspjele dostave, presuda se stavlja na ploču suda, i to je kao da ju je primio. Ako je donesena presuda o ovrsi, nepreuzimanje nema veze sa blokadom njegovih računa. Ako je presuda da Vam mora isplatiti, onda na žalost, slijedi Vam duga borba. Ako mi možete reći koliko dugo ste čekali odluku Županijskog suda, naime i "dobar" otac moje djece se žalio na odluku Općinskog suda, pa me zanima na koliko čekanja da se pripremim.
  15. Da li ta žalba može imati utjecaj na odluku ili samo produžuje neplaćanje?
  16. Sud je prije dva mjeseca donio rješenje, dalje će mu se al skidati s plaće, a zaostaci idu ovrhom. Da li je ta sudska odluka onda konačna ili se ex može žaliti? Koliko mogu čekati do prve uplate? Napominjem da je zaposlen u državnoj službi i ima dobru plaću, a ima i bankovne račune sa većom količinom novaca, znači ima se od kuda naplatiti.
  17. Odvjetnik je podnio sudu zahtjev za isplatom zaostataka (prije četiri mjeseca). Ex nije uplatio ni kune zadnje dvije godine, prije toga kako bi mu pasalo. Sud je prije dva mjeseca donio rješenje, dalje će mu se al skidati s plaće, a zaostaci idu ovrhom. Da li je ta sudska odluka onda konačna ili se ex može žaliti? Koliko mogu čekati do prve uplate? Napominjem da je zaposlen u državnoj službi i ima dobru plaću, a ima i bankovne račune sa većom količinom novaca, znači ima se od kuda naplatiti.
  18. Na žalost nema načina. I moje kćeri su pomislile na drogiranje u slučaju svog oca. Ako je i to u pitanju, drogirati će ga i dalje. A kćeri i bivšoj ženi će savjetovati da razdvoje partnerski odnos od roditeljskog, jer žene takvih "bivših" očeva obično budu deklarirane kao ljubomorne bivše, jer tata ima pravo na svoj život. Ovako je završio slučaj moje djece. Slala sam opis toga što se dogodilo nakon dvogodišnjeg terora nove žene Ministarstvu obitelji i Javnom pravobranitelju. Nikada mi nitko nije otpisao niti da je pročitao. http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/69198-verbalni-delikt-kazna-napadnutom
  19. Presuda je pravomoćna već mjesec dana, dosuđena je isplata al. i zaostataka ovrhom, ima se od čega naplatiti, bivši je zaposlen u državnoj firmi. Ja još čekam, pravna država i zaštita djece - što je to?
  20. Odvjetnik je podnio sudu zahtjev za isplatom zaostataka (prije dva mjeseca), sada čekam rješenje od suda. Nije uplatio ni kune zadnje dvije godine, prije toga kako bi mu pasalo. Da li je ta sudska odluka onda konačna ili se ex može žaliti? Koliko mogu čekati do prve uplate? Napominjem da je zaposlen i ima dobru plaću, a ima i bankovne račune sa većom količinom novaca-
  21. Cijena (sudska pristojba) za brakorazvodnu parnicu u Hr je 400,00 kn. Vi podnesete tužbu za razvod, šprancu možete pronaći i na internetu, ne treba vam odvjetnik, jer se tu razvodi brak, i nitko vas u njemu ne može zadržati. Podjela imovine ide posebnom tužbom.
  22. Ne znam, vjerojatno je netko zabilježio zašto je došla. Iako, kao što sam rekla, iz moga iskustva, a i iz iskustva drugih, oni ne čine ništa. Ako joj muž ne da mira, neka ga prijavi za uznemiravanje. Može nazvati policijsku postaju na području gdje živi i dežurnom opisati što joj se događa, on će joj savjetovati što da napravi. Ali iz iskustva, ignoriranje takvog manijaka je najbolji recept.
  23. Neka sačuva poruke kojima ju maltretira i neka ga ode prijaviti policiji za uznemiravanje. Osim toga, može i ona otići na socijalni rad i požaliti se na suprugovo ponašanje i manipuliranje, iako znam iz iskustva da oni neće ništa napraviti. Najvažnije je da se što manje obazire na njegove ispade, da čuva živce i da dijete ne osjeti što se oko njega događa. Neće joj nitko uzeti dijete, a sumnjam da ga i tata stvarno jako želi. On ide na to da napakosti bivšoj, pri tome ne razmišlja uopće o djetetu. Njemu je dijete samo sredstvo kojim može uznemiravati bivšu ženu. Na žalost, to je tako. Budite joj podrška, to je najvažnije.
  24. Suprug je svojevoljno prestao plaćati alimentaciju. Imam presudu o plaćanju iz 2010. sa klauzulom pravomoćnosti, imam potvrdu da se dijete redovno školuje, također iz HZZO potvrde o primanjima i stalnom zaposlenju bivšeg supruga. Odvjetnik je tražio ovrhu na plaću za zaostatke i dalje redovito plaćanje. Da li netko zna koliko se čeka na isplatu? Zalihe su mi presušile.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija