Jump to content

Snajder

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav! Nisam bio siguran gdje se raspitati, pa odlučih ovdje. Kupio bih jaknu od proizvođača koji je u SAD-u. Cijena jakne je 92$ i poštarina UPS-om je 40$. Kakva je tu sad situacija sa carinom? Koliko se naplaćuje i čega? Bez carine to bi bilo nekih 650kn, hoće li se to popeti na 1000 koliko je otprilike cijena te jakne u Hrvatskoj
 2. Posao se obavlja preko interneta bez fizičkog ili bilo kakvog drugog kontakta. Radi se o respektabilnoj i velikoj firmi, dakle posao je 100% legalan Kako država saznaje za moje uplate ako ih ja odlučim, nedaj bože, ne prijaviti? Povrat poreza ? Da, ne?
 3. Nisam potpisao ugovor o djelu, jedino što je potpisano jest ugovor o tajnosti poslovnih podataka, a ni to nije bilo vlastoručno već elektronski. Zar su jedine dvije mogućnosti ugovori o djelu i radu? Jel ima šanse za povrat poreza u slučaju eventualnog plaćanja istog? Ispričavam se na neukosti i neupućenosti
 4. Dakle platiti se mora? Iako je riječ o neredovitim i malim isplatama. Nije mi jasno što će mi obrasci za zdravstveno i mirovinsko i ine doprinose ako sam redovan student. Koliko bi to mene onda u postocima koštalo? Kakve su mi šanse za povrat poreza ako skopletiram papirologiju? Koje su posljedice ako "ostanem u ilegali"?
 5. Radim za stranu tvrtku, plaću primam na mjesečnoj bazi na devizni račun. Plaća se kreće između 150 i 500 € mjesečno. Moje je pitanje mora li se ovaj prihod prijavljivati i plaćati na njega porez ako sam redovni student? U banci mi je službenik rekao da država ignorira takve sitne uplate iz inozemstva i da banka ništa ne prijavljuje, ne reagira ako ukupni iznos uplata u godinu dana ne prelazi 10000€. Što mi je činiti?
 6. Što sa minusom na tekućem računu nakon smrti vlasnice ako vlasnica nema nikakvu imovinu osim telefonskog priključka? Vlasnica računa ima 3 kčeri ( 2 redovne studentice i osnovnoškolka). Koje nemaju nikakva primanja i koje će primati obiteljsku mirovinu te samim time naslijediti majčin račun. Hoće li kčeri morati podmiriti minus na računu ili se to može ikako izbjeći? Unaprijed Vam hvala!!
×
×
 • Napravi novi...