Jump to content

Flaman

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Flaman objavio

  1. Pozdrav, usmjerite me molim vas gdje potražiti odredbe zakona o navozu zemlje iz privatnog iskopa na privatno zemljište. Naime, kupljeno je nekoliko kubika čiste iskopane zemlje te je ista navezena na privatnu parcelu, 3 km dalje od lokacije iskapanja. U tom postupku niti jedan dio prevezenog zemljanog materijala nije završio na cesti ili tuđem javnom ili privatnom dobru. Međutim, netko je prijavio postupak navažanja komunalnoj službi čiji djelatnici sada vrše obavjesne razgovore. Imaju li oni to zakonsko ili kakvo već pravo, ako je u pitanju strogo privatan posao. Molim da me usmjerite na zakon, a za bilo kakva dodatna pojašnjenja stojim na usluzi. Srdačan pozdrav!
  2. Pozdrav, kao investitor i izvođač radova prijavljen sam za bespravnu gradnju i o tome obavješten POZIVOM koji je ostavljen na mom posjedu dok nisam bio prisutan. Dokaza da je to meni isporučeno nema - toliko o inspektoru. Pošto sve gradim sam i pošto u navedenoj građevini nitko neće stanovati tokom godine, sve radove izvodim uz pomoć obitelji i prijatelja po vlastitim nacrtima. Nisam inž. građevine nego dugogodišnji stolar i krovopokrivač s velikim iskustvom. Nadalje, na mjestu gradnje se nalazila kuća koja je uspješno legalizirana, a zatim srušena. U istim gabaritima podigao sam za sada dio nove kuće koja je kompletno izvedena od drva. Smatra li se to građevinom ili montažnom građevinom? Kako dalje postupiti? Prihvatiti poziv ili čekati da stigne preporučeno na kućnu adresu? Kolike su kazne i gdje se to može vidjeti? Hvala unaprijed!
  3. Gradonačelnik ima mogućnost sastaviti i raspustiti upr. vijeće kao i imenovati ravnatelja. Nema pravo sudjelovati na upr. vijećima osim na poziv istog. Tako je definirano statutom grada i vrtića. U ovom slučaju, kolovođa je dogradonačelnik koji si dozvoljava sve što mu napamet padne. Ne samo u smislu ovog problema s vrtićem. Pravni tim na gradu mu drži motku i glume gluhe svinje. S ovom posljednjom konstatacijom ste aps. u pravu. Nažalost Postoji inspekcija ministarstva, samo kakva korist i od toga
  4. Oprostite ako je nejasno. Dogradonačelnik želi razgovarati s kndidatkinjom za zaposlenje. Iako, prema dokumentima o osnivanju i upravljanju vrtićem nema ta prava. Ravnateljica je izgurana iz te priče.
  5. Ponavljan temu jer se bojim da će je maknuti iz radnog prava. Grad je osnivač vrtića u koji je poznanica predala prijavu na natječaj. Vrtić ima statut i prema njemu vrtićem upravljaju ravnatelj i upravno vijeće od 5 članova (iznimno su dopuštena 4 člana ako nema predstavnika roditelja). Postoje indicije da su dogradonačelnik i preds. upr. vijeća u određenoj dogovornoj sprezi međutim nema pisanih dokaza. Poznanica je predala papire na natječaj i nakon što je isti okončao, ravnateljica joj je najavila datum sastanka upr. vijeća koje donosi odluku o zapošljavanju. Uz to joj je nadodala da se očekuje da obavi razgovor sa dogradenačelnikom grada koji prema statutu grada i vrtića nema funkciju u odlučivanju o zapošljavanju u taj vrtić. Što učiniti? Koga pitati za savijet? Poznanicu je strah da bi ako pita u ministarstvu netko te informacije mogao iskoristiti protiv nje. Molim brz odgovor.
  6. Grad je osnivač vrtića u koji je poznanica predala prijavu na natječaj. Vrtić ima statut i prema njemu vrtićem upravljaju ravnatelj i upravno vijeće od 5 članova (iznimno su dopuštena 4 člana ako nema predstavnika roditelja). Postoje indicije da su dogradonačelnik i preds. upr. vijeća u određenoj dogovornoj sprezi međutim nema pisanih dokaza. Poznanica je predala papire na natječaj i nakon što je isti okončao, ravnateljica joj je najavila datum sastanka upr. vijeća koje donosi odluku o zapošljavanju. Uz to joj je nadodala da se očekuje da obavi razgovor sa dogradenačelnikom grada koji prema statutu grada i vrtića nema funkciju u odlučivanju o zapošljavanju u taj vrtić. Što učiniti? Koga pitati za savijet? Poznanicu je strah da bi ako pita u ministarstvu netko te informacije mogao iskoristiti protiv nje. Molim brz odgovor.
  7. EDITIRAO MODERATOR je krenuo. Što na EDITIRAO MODERATOR kažu pravnici s ovoga portala?!
  8. Oko ovoga se interesiram jer sam nezaposlen, da je drugačije ne bih ni razmišljao o ne plaćanju. Naime, prouzročio sam lakšu prometnu nesreću s manjom materijalnom štetom i bez ozljeda sudionika. Naletio sam na kolonu od dva auta s manje ili oko 20 km/h i pri tome najviše štete pokupio ja. Auto na koji sam naletio bio je lagano odbaćen u auto ispred. Auti su bili službeni pa drugi vozači nisu pristali na EU izvješće iako sam priznao krivnju. Policija je napravila očevid i kaznila me (po zakonu #51, stavak #1 i #5 ) s 1000 kuna i 100 kuna troškova. Dvije odvojene uplatnice. Ima li smisla uplatiti za obje uplatnice po 100 kuna i moliti Boga da se toga više nitko nikada ne sjeti ili bih s tim povukao samo dodatne probleme?? Svaki prijedlog, savijet ili preporuka su dobrodošli! Hvala!
  9. Postoji li zakon kojim se neprofitna udruga može izboriti za pravo na ključ odnosno termine korištenja prostora koji je u 100% vlasništvu grada. Naime, grad je vlasnik prostora s kojim se član mjesnog odbora ponaša kao vlasnik i odbija osigurati kopiju ključa i termine za Udrugu mladih. Grad je predložio dogovor s "čuvarom" ključa, ali on tvrdi da udruga nemože dobiti ključ jer ih je već podijelio 6 komada (koji vrag?). Da bi kasnije saznali da se u domu održavaju neki tečajevi koje ne vodi neprofitna organizacija i za koje grad nema pojma. Ne zanima nas nikakvo tužakanje i sl. samo pravo da u terminima kada je prostor slobodan održavamo naše programe. Otvoreni smo za sve prijedloge! Hvala!
  10. Pozdrav, moj maloljetni brat (15 godina) danas je dobio POZIV, koji je dostavljen putem policijskog službenik, na saslušanje u P.P. zbog slučaja "Teške krađe". Znamo da je u pitanju pogreška jer u istome mjestu, u kojem živimo, postoji njegov vršnjak istog imena i prezimena, koji je sklon takvom ponašanju. Zanimljivo je da se u pozivu navode točni podaci datuma rođenja i imena oca mog brata. Ostale pojedinosti će (nadam se) biti poznate u ponedeljak. Naravno da ćemo se odazvati pozivu, ali nas zanima koja su naša prava kao uzorne obitelji, koja nikada nije imala niti jednu sličnu prijavu, u namirenju duševne boli (na bilo koji način) koja je nanesena mom bratu - koji je još osoba u razvoju. Spremni smo pozvati i televiziju, jer nije korektno na temelju samo imena i prezimena uznemiravati građane, a pogotovo djecu. Jer prema viđenome svako se može pozvati na tuđe ime i prezime, a policija će teretiti nasumično odabranog "krivca". Hvala!
  11. Pozdrav, ovo mi je prvi post na ovome forumu i nadam se da ću biti razumljiv u nastavku teksta. Naime, nekolicina mojih prijatelja i ja došli smo do zaključka da grad u kojem živimo ne broji niti jednu udrugu mladih. To nas je potaklo da osnujemo vlastitu. Pročitao sam zakon, upute za osnivanje udruge, ali postoje neka pitanja na koja nemogu pronaći meni smislene odgovore. 1. Zanima me nekoliko osnovnih radnji koje mora ispunjavati udruga kroz godinu dana, može i konkretni primjeri iz vašeg iskustva?. 2. Razlika između profitabilne i neprofitabilne udruge i kako taj faktor utječe na dotacije koje možemo ostvariti iz gradskog proračuna ili npr. pristupnih fondova EU (o kojima još nisam informiran)? 3. Ako gradska vlast ima slobodnih prostora koje nekoliko puta godišnje (cca. 10 puta) koristi neka druga udruga, postoji li način da se isti dodjeli našoj udruzi, koja je u njega spremna uložiti dodatna materijalna dobra. Uz to da i ona prva udruga ima i dalje pravo na korištenje. 4. Jedna situacija koju nisam uspio razjasniti: - uzmimo u obzir da udruga ima šank sa sokovima - ako ja u trgovini kupim litru soka za novac od članarina - taj sok razdijelim na 5 čaša i na spomenutom šanku ga prodajemm članovima udruge za peti dio cijene soka iz trgovine po čaši, +1kn koja bi ostajala u blagajni udruge - taj novac viška u određenoj svoti, kasnije koristim za unaprijeđenje prostorija udruge Smijem li ja to raditi? I na koji način se to može regulirati, ako je odgovor ne? Zahvaljujem Vam se unaprijed na odgovorima i nadam se da neću biti predosadan ako ću imati još pitanja. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija