Jump to content

dodo11

Korisnik
  • Broj objava

    31
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. ako oporučitelj u oporuci napiše da svoju kuću ostavlja Vama, a poslije toga ju proda, onda u trenutku smrti ostavitelja, ista kuća Vam ne pripada jer je ostavitelj raspolagao njom nakon oporuke.
  2. sta znaci vjerodostojan podatak o vozacu? npr. ja kao vlasnik vozila nisam duzan voditi evidenciju kome dajem vozilo. svatko u prometu odgovara za svoj prekrsaj. e sad, kod tebe se dogodilo slijedece: nisi dostavio vjerodostojan podatak. a nisi ti niti zaduzen da radis policijski posao jer je to njihova duznost i obveza, a ne tvoja. i da si dostavio podatak da je tata vozio, kad bi te zvali na sud slobodno reci da si kasnije utvrdio da je vozio susjed. ako nemaju fotografiju ili je mutna imaju samo tvoju izjavu, a koju na sudu moras ponoviti. e sad na tebi je da to ponovis ili ne. inace, ova tema je prozvakana vise puta. moj stav je da dostavio podatak od par osoba koje su mozda vozile i napises da dalje oni utvrde tko je vozio. to nije tvoj obveza da vodis evidenciju. kod firmi je drukcije, tamo mogu putem putnih naloga i evidencije utvrditi tko je vozio jer to moras voditi.
  3. imam iskustva sa identicnom situacijom. i uspio sam da se navedena mjera brise iz vozacke. javi mi se na pm.
  4. ovako je to u praksi. sud salje ministarstvu vanjskih poslova pismeno sa dostavnicom i nalaze da se obveze veleposlanstvo da ti navedeno pismeno i dostavi. sad kad veleposlanstvo tebe dostavi pismeno, salje ti preporuceno, ali svu original dokumentaciju. Po meni se ne moze dostava vrsiti preko original dostavnice, nego samo preko dostavnice veleposlanstva (preporucen posiljka). I onda ministarstvo salje svoju dostavnicu koju si potpisa sudu sa naznakom sta ti je dostavilo (original dokumentaciju koju je sud poslao) i dostava se smatra urednom.
  5. ajd mi ti reci sta inace pijes? mislim, bitan je sadrzaj a ne kako pise mogao si ostaviti i otisak kaziprsta
  6. da, ali postenje se predmijenjeva, na onom tko tvrdi suprotno je teret dokaza.
  7. dodo11

    stečaj

    proboj pravne osobnosti čl. 10 Ztd-a u praksi jako tesko
  8. MISLIM da imas sanse da se ne naplati sa tvoje police. to je jedan od izuzetaka od odgovornosti - radnja trece osobe - putnika u vozilu. to nije tvoja radnja, te bi se motociklist trebao tuziti putnika u vozilu. imao sam jedan slican predmet, cekam da rijese:)
  9. kad prije objavih da je objavljena komisija!!!! evo ja instalirao neki program koji mi svakih 15 min provjeravao da li je promijenjena stranica ministarstva i upravo mi u 11.5 min javljeno da je. Sretno svima a meni je prilicno dobra komisija, samo da ne ureknem
  10. dodo11

    hitno

    kako to odradite, jel se javite u ministarstvo ili sta?
  11. ako netko ima slusanje za petak 24.10, a zeli odustati, ja bih bio zainteresiran za slusanje pravosudnog jer sam u petak u zg. unaprijed zahvaljujem vp@vip.hr
  12. ako netko želi odustati od slusanja pravosudnog u desetom mjesecu, ja bih htio slusati. unaprijed zahvaljujem mail vp@vip.hr
  13. neeee. zastara pocinje teci od kada je kazneno djelo krivotvorenja potpisa ucinjeno.
  14. zamisli, ja trebao imati usmeni 20-og, u subotu, a uopce nema komisije za taj dan:)
  15. napises sve clanove kucanstva, bratica i sestricnu i neka oni dalje utvrde tko je vozio. ti kao vlasnik vozila nisi duzan voditi evidenciju kome dajes vozilo na upravljanje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija