Jump to content

zuluZG

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Napravio sam sliku ekrana sa te web stranice, u polju za web adresu vidi se url, a niže na slici su svi relevantni podaci, tablično prikazani.
  2. Nažalost ne, sve je regulirano na internom online portalu kojeg firma koristi za tu svrhu. Možda bih mogao bih dobiti potvrde na email za te datume, ali email je isto 'njihov'.
  3. Pozdrav, Radni odnos mi prestaje zaključno s 26.08.2020. i tvrtka mi je izračunala razmjerni godišnji od 17 dana (27 dana ukupno za ovu godinu). Jedan dan sam već prije iskoristio, tako da ih je preostalo 16. Prije otkaza, dogovorio sam godišnji za ljeto u dva navrata: 9 dana + 5 dana = 14 dana. Sada mi kažu da će mi odobriti samo prvi dio (9 dana), a drugi dio poništavaju. Ne radi se o isplaćivanju naknade, jednostavno mi ne daju. Ako razgovorom ne riješim ništa, zanima me koje su mi najbolje opcije? Da li je nužno ići na sud, ili postoji manje radikalno rješenje? Hvala.
  4. Ne. Pronaći će Vas policijski službenik koji će sa sobom imati dovedbeni nalog kojim će Vas primiti i okružni zatvor na 3 dana. Upravo sam razgovarao sa sutkinjom prekršajnog suda, koja kaže slijedeće: Ako se kazna po nalogu ne plati navrijeme, okrivljenik DOBIVA POZIV OD SUDA.Dakle, ne može te nitko baciti u zatvor samo tako.
  5. Ne razumijem.Pa na prekršajnom nalogu jasno piše i ta opcija sa radom za opće dobro.Zar sud zaista može propisati kaznu zatvora, a da prvo ne dobijem sudski poziv? Zar ne postoje i neke okolnosti koje se uzimaju u obzir prilikom donošenja kazne, npr. okrivljenik je student, nema novaca, radi se o lakšem prekršaju itd.?
  6. Evo jedno svježe iskustvo! Pravovremeno sam poslao prigovor za prekršaj(300 kn) iz 2007. i sada sam dobio odgovor da je odbijen.Bio sam na MUP-u u Heinzelovoj gdje mi rekoše da samo moram uplatiti staru uplatnicu koju sam dobio sa prekršajnim nalogom.Nisu spominjali nikakve dodatne troškove! Još jedna stvar: ako ne platim kaznu da li se mogu na sudu izjasniti da je odradim putem rada za opće dobro? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija