Jump to content

mario33

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Oprostite, koliko godina treba držati nekretninu? Naravno, ne pitam za šverc autima nego samo da npr. u inozemstvu kupim auto, platim sva davanja, registriram ga i prodam nakon npr. 10 mjeseci
  2. Jutro! Slučajno sam naletio na ovu temu, ali evo ako mogu pitati, na koji način bi izbjegao taj porez? Je li postoji neki vremenski period u kojem mora zadržati nekretninu ili nešto drugo? Bi li se isto dogodilo i sa npr. autom da ga kupim i prodam u istoj godini? Hvala!
  3. Što mi to onda znaći? Na koji način ćemo izići iz te zajednice? Trenutno stanje u kojem stan stoji nekorišten, a moj otac samo plaća račune za taj stan nije održivo
  4. Poštovani! Ujak mog oca nije imao potomaka. Oporukom je svoj stan ostavio trećinu mom ocu, trećinu udovici pok. mu brata i trećinu djeci drugog mu pok. brata (njih četvero imaju po dvanaestinu). U oporuci je navedeno kako je moj otac dužan stan održavati, prodati ga u roku od 1 godine i novac podijeliti po naznačenim udjelima. Ostavinska je rasprava provedeno i rješenje je postalo pravomočno. Agencija za nekretnine je pronašla kupca. Moj otac i udovica od pok. ujakova brata žele ispoštivati oporuku i prodati stan. Potomci drugog mu pok. brata (njih četvero koji imaju po dvanaestinu) odbijaju svaki kontakt. Na koji način se može izvršiti oporuka? Postoji li kakva sankcija za nepoštivanje oporuke? Čitao sam vaše odgovore po forumu i vidim da je jedna od opcija civilna dioba i dražba. No, u dražbi ćemo sigurno postići puno manju cijenu za stan nego što nam kupac sada nudi. Time će moj otac zbog nečijeg nepoštivanja oporuke biti oštećen. Može li tada tražiti naknadu za razliku iznosa kojeg dobije na dražbi do onog kojeg bi dobio u trenutnoj ponudi od kupca? Hvala puno!
  5. Pozdrav! Molim pomoć. Supruga mi je rodila i trenutno je na rodiljnom dopustu tijekom kojeg bi trebala primati puni iznos plaće cca 5000 kn, točno? Taj iznos bi trebala primati narednih 6 mjeseci, a nakon toga sljedećih 6 primala bi 2600 kn; točno? Ukoliko ja iskoristim pravo na rodiljni dopust, je li onda rodiljni dopust traje 8 umjesto 6 mjeseci, odnosno je li onda supruga ide 5, a ja 3 mjeseca? Koliki iznos naknade bi ja primao za 3 mjeseca nakon njenih 5 mjeseci? Puni iznos njene plaće (5000 kn) ili puni iznos moje plaće (7500 kn)? Hvala!
  6. Hvala Rubens! Shvaćam, znaći, do stupanja na rodiljni dopust u našem slućaju imala bi naknadu cca 2500 kn kolika joj je sada plaća. Za vrijeme rodiljnog i roditeljskog dopusta naknada bi bila 1663 kn jer bi se vodila kao nezaposlena. Jesam li točno razumio? Odnosno, naknadu od 2500 kn za vrijeme rodiljnog i roditeljskog dopusta zadržala bi samo ukoliko bi bila zaposlena, tj. ako bi izmolila u firmi da joj produlje ugovor. Bi li oni u tom slučaju imali dodatne troškove? Pitam da znam hoće li ih ići moliti ili ne, jer ako hoće imati iti minimalne onda sigurno neće
  7. Molim vas ako mi netko može odgovoriti. Zvali smo HZZO ali su nam tamo kazali neka supruga otvori bolovanje i dođe sa papirima pa će nam onda sve reći??? Ali problem i je u tome da će ona dobiti otkaz (neće joj se produljiti ugovor) ako otvori bolovanje i trebamo znati hoće li imati i kolika će biti naknada. Ako je neće imati onda je jedino rješenje da i dalje ostane raditi bez obzira na moguće komplikacije jer nam je buđet i ovako nategnut
  8. Molim pomoć! Supruga mi radi u jednom trgovačkom lancu gdje joj se svaki mjesec produljuje ugovor o radu. Ima neprekinuti radni odnos posljednjih 5 godina s tim što je prije pola godine mijenjala poslodavca jer je trgovinu od prijašnjeg vlasnika preuzeo sadašnji (nije imala pauzu u radnom odnosu). Plaća joj je 2500 kn. Sada je trudna i liječnica joj zbog njenih godina i posla na kojem treba dizati i jako teške predmete savjetuje bolovanje. Poslodavac joj ako otvori bolovanje sigurno neće produljiti ugovor a mi naravno ne želimo riskirati komplikacije u trudnoći. Kakva su njena prava ako otvori bolovanje i poslodavac joj ne produlji ugovor do poroda, koja bi primanja imala? Koja su njena prava i kakva bi primanja imala nakon poroda? Hvala!
  9. Znaći li to da zapravo ako moj auto tržišno vrijedi 12000 kn, a popravak dođe 25000 kn da ja mogu popravit auto i da mi je osiguranje dužno isplatiti cjelokupan iznos od 25000kn. Je li to po zakonu o obaveznim odnosima ili nekom drugom? Hvala!
  10. Pozdravljam! Imao bih pitanje za pravnu službu. Nedavno sam imao prometnu nesreću. Policija je utvrdila krivicu suprotne strane što je on i priznao. Na mom je autu proglašena totalna šteta. Njegovo osiguranje mi je ponudilo iznos uz zadržavanje spašenih dijelova mog auta. Sa iznosom nisam zadovoljan. Ja za tu cifru u oglasima ne mogu kupiti isti auto istog godišta. Piše da su tržišnu vrijednost donijeli na temelju internih tablica. Što mi je činiti? Čuo sam da mogu tražiti da mi isplate potpuni iznos i da oni uzmu auto ali i to bi bilo premalo za kupnju istog auta. Mogu li tražiti da mi poprave moje auto iako bi iznos popravka prelazio procijenjeni iznos vrijednosti vozila? Hvala!
  11. Molim vas, zar mi nitko ne može dati savjet i objasniti prava?
  12. Poštovani, molim vas za pomoć! Trenutno radim u jednom trgovačkom lancu uz ugovor na određeno vrijeme. Kod tog poslodavca NEPREKIDNO radim zadnjih 6 godina konstantno uz ugovor na određeno vrijeme. Poznata priča, ima više firmi pa nas prebacuje iz jedne u drugu iako smo uvijek na istom radnom mjestu. Do kada mi traje ugovor na određeno ne znam jer primjerak ugovora nikad nismo dobivali već bi nam rukom prekrili tekst ugovora a znali bi potpisivati i prazan papir. Sve znam što ćete mi reći ali meni je bilo u interesu samo zadržati radno mjesto pa sam sve to šutke prihvaćao. Sad se taj lanac gasi a nas preuzima drugi lanac. Trenutni poslodavac traži da potpišemo sporazumni raskid ugovora jer da nas inaće (nas radnike) neće preuzeti taj novi lanac (valjda su se tako dogovorili). Što da radim? Htio bi zadržati posao. Da li da potpišem taj sporazumni raskid ili ne? Hoće li mi taj novi poslodavac stvarno odbiti ponuditi ugovor jer nisam htio potpisati sporazumni raskid sa starim (znate da se oni međusobno štite)? Koja su moja prava ako to potpišem i ako ne potpišem? Imam li pravo na otpremninu, pravo na biro....? Što je sa neiskorištenim godišnjim odmorom za kojeg su nam iz budućem poslodavca već najavili da nam propada? Molim savjet
  13. Molim noviju skriptu za DSI za SSS djelatnike MUP-a i posebni dio za TELEKOMUNIKACIJE botic_mario@yahoo.com Pliz, pliz :hvala:
  14. Molim ako netko ima skriptu za državni stručni ispit za SSS službenike MUP-a kao i posebni dio za TELEKOMUNIKACIJE. Adresa mi je botic_mario@yahoo.com Pliz, pliz, pliz...! :hvala:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija