Jump to content

fossil

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je fossil objavio

  1. Najjednostavnije objašnjeno: jedno djete od 4 godine je upisano u vrtić bez problema još prije 3 godine, oba roditelja zaposlena. drugo djete nisu uspili upisat u jaslice jer je bila gužva. na sljedećim upisima šok, djete opet djete nije upisano. navodno je grad donio neki akt po kojem oba roditelja moraju biti prijavljena u tom gradu i zbog toga nisu djete upisali. majka je bila primorana ići na neplaćeni dopust. trenutno je u izgradnji novi vrtić, proširenje istog, i upravo su raspisali natječaj, i sad je opet strah da neće upisat djete iz istog razloga iako je na listi čekanja više od godinu dana. postoji li neki način da se to djete upiše? i da li oni mogu donosit takve aktove gdje oba roditelja moraju imat prijavu u tom gradu. i još me zanima da li činjenica da već imaju jedno djete upisano u vrtiću išta znači. po meni bi to automatski isključivalo bilo koje dodatne propise, i mislim da se oni ne bi smjeli odnosit na roditelje koji već imaju djete u vrtiću. kome se obratiti i što učinit? molim pomozite, sad su već ludi od brige kako dalje živjeti!
  2. imaš pravo na dopust za njegu djeteta. prije je to rješavala socijalna služba, a sada HZZO. trebaš nalaze fizijatra, neuropedijatra i preporuku pedijatra, ili možda nekih drugih specijalista, ovisi o potrebama i zdrastvenom problemu djeteta. poslat ću ti link na pp sa jednog foruma koji je meni pomogao da ostvarim svoja prava i tamo će ti cure pomoć, samo pitaj šta te zanima. lijep pozdrav i tipkamo se!
  3. jao, jao kako se igraju sa nama! i ja imam sličan problem, nije baš da su mi rekli dat otkaz ali debelo ignoriraju i nepoštivaju zakon. suosjećam s tobom i nadam se da će te pravnici dobro savjetovat. po meni ti nema pravo dati otkaz, bar ne prvih 15 dana! sretno!
  4. sad me zanima da li trebam kakav dokument potpisat kad idem na drugo radno mjesto, da se zna od kojeg datuma sam prebačena i da po tome mogu odredit maksimum od 3 mjeseca. dakle, slažemo se da me nakon 3 mjeseca mora vratit nazad. s tim da ne mislim potpisivat nikakve nove ugovore koji bi bili nepovoljniji za mene. ja sad mislim inzistirat na prvih 15 dana koji me po zakonu pripadaju, a onda ako i dalje ustraje u prebacivanju prihvatit ga. poslije ta tri mjeseca će biti problem vratiti se ali pozvat ću se na ugovor pa ću vidjet. puno vam hvala na pomoći, da mi se neke stvari poslože u glavi! javim ako bude novosti. pozz!
  5. baš sam to htjela spomenit, naime u ugovoru se spominje da po potrebi, privremeno, a najduže 3 mjeseca u jednoj godini, mogu obavljat druge poslove ( zamjena odsutnog radnika , ispomaganje i sl.) a u tom slučaju imam pravo na plaću povoljnijeg radnog mjesta i druga prava vezana uz taj raspored. dakle može me poslat na 3 mjeseca, ali me mora i vratit, jel tako? drugo, ne znam na osnovu čega bih dobila povoljniju plaću ako bih i dalje radila isti posao. možda se to odnosi ako bi radila neki drugi posao nego onaj koji sad radim. sumnjam da bi se plaća povećala samo radi premještaja u drugu poslovnicu. iskreno ne znam šta da radim! svi mi govore da se ne inatim, da je jedno zakon a drugo praksa,i da nitko ne gleda zakon. to mi je tako tužno! ja očito živim u svijetu snova, gdje se poštiva zakon i radnik, dok je stvarnost robovlasničko društvo, u kojem te posjeduje onaj koji ima više novaca, pa se ne boji nikakvih inspekcija. iskreno, šta biste vi napravili? I oprostite mi, ali stvarno se ne kužim u pravne stvari!
  6. joj, kako to dobro zvuči! kome da se obratim, u firmi očito ne znaju svoj posao? gl. tajnica veli da ona s tim nema ništa da on odlučuje, kao di ima mjesta da će me tamo stavit. s kim da se priprjetim? hvala puno na pomoći! puno mi znači kad vidim da imam pravo! zašto se stalno poklapat po ušima i činit ono što moćnici žele!
  7. znam da me ne može prebacit prvih 15 dana i na tome inzistiram, ali što poslije toga? Naime danas sam razgovarala s voditeljem poslovnice i on je uporan da će me prebacit, pa sam ga pitala jel misli nakon prvih 15 dana, a on veli da bi odmah. Inače sam u Zaprešiću i u ugovoru mi je naznačena adresa moje oslovnice, a sad mi je rekao da me šalje u Gajnice. Nije to daleko ali ja se želim boriti za svoja prava. Nije mi isto ako pauzu mogu provest doma s djetetom i nahranit je ili se poigrat. Inače do posla imam 5 minuta pješke! tu se radi o samovolji pojedinca. na mom radnom mjestu su osobe koje njemu pašu, jedna čak nema ugovor na neodređeno. sve moje kolegice su se normalno vraćale na svoja radna mjesta poslije porodiljnog dok je bio drugi šef. mislim sad inzistirat na prvih 15 dana na mom radnom mjestu a potom bih se borila dalje. P.S. evo pogledala sam članak, ali on govori o povratku na iste poslove a to bi bilo zadovoljeno i u drugoj poslovnici?
  8. Pozz! imam jedno pitanje: naime vraćam se na posao nakon duže vremena, prvo komplokacije u trudnoći, pa porodiljni i roditeljski dopust i zatim dopust za njegu djeteta. Uglavnom moj problem je taj što me voditelj poslovnice želi iz mog grada slat u drugi grad jer mu se ja ne sviđam, a nismo se ni upoznali. Dakle kao majku djeteta s posebnim potrebama, koje nije dobilo vrtić već će je čuvati tko stigne, jer ne možemo priuštit čuvalicu, on mene hoće poslat u drugi grad. Da li po zakonu on to može, ako je moje radno mjesto aktualno, ne bih radila ništa novo. u radnom odnosu sam 7 godina i mislim da to nije u redu. da li se mogu žaliti i kome? hvala!
  9. Evo da se i ja nadovežem na temu! Naime zanima me što treba napravit ako se izgubi kupoprodajni ugovor za kuću, koja je kupljena isto negdje 80-ih godina? naime vrlo je moguće da smo ga negdje zagubili a vlasniku je potreban. Da li je ikako moguće dobiti kopiju i da li se ona stvarno čuva u tu spominjanoj zbirci isprava? Iskreno nisam nikad čula za takvo nešto ali bih bila jako sretna kad bi to bilo moguće. Gdje i kome da se obratimo? I koliko dugo traje taj postupak? puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija