Jump to content

marinko709

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naime iznajmio sam stan koji je poslovao zadnjih 10 godina kao cvjećarna. Istu djelatnost i mi obavljamo tj cvjećarstvo. Dobio sam minimalne tehničke uvjete i sve ostalo i sad nastupa problem jer se neki susjed naprdio da nas izbaci. Ima nesređene odnose sa vlasnicom prostora. Dobili smo upozorenje njegovog odvjetnika da koristimo stan kao poslovni prostor. Prenamjena se ne može učiniti jer taj isti susjed treba dati suglasnot o prenajmeni jer je dio dvorišta i on suvlasnik tj ista je to zgrada. Što nam je čintii da ne platimo kaznu odnosno da nas ne zatvore?
  2. Poslali smo uređaj na popravak u servis u ZG sa naznakom da ne radi kamera na uređaju ( iphone 5). Nakon par dana smo zvali i pitali u kojoj je fazi da bi nam oni u servisu odgovorili da rade ponudu za razbijeni ekran. Ekran nije bio razbijen ali su u servisu tvrdili da je uređaj došao oštećen. Tada su mi rekli da to moram ja riješiti sa dostavnom kućom koja se naravno ogradila dopisom i tvrdila da ima potpisane dokumente gdje stoji da je uređaj došao neoštećen. Sada niti dostavna kuća niti servis ne prihvaćaju odgovornost. ŠTo da radim?
  3. Naime jedini vlasnik firme je žena koja je umrla. U toj firmi osim zaposlenika (4-5) je i sin zaposlen ali bez nekih ovlasti. Što nakon smrti majke?? odnosno sin ne želi preuzeti vlasništvo nad firmom jer je firma dosta loše poslovala i napravila dugove prema državi i ostalom u zadnjih 1,5 godine kako je vlasnica bolovala. Što je najbolje učiniti sa firmom a zakonski postoje 3 nasljednika suprug i dva sina???
  4. Da li netko zna gdje mogu pronaći zakon o kupovini te reklamaciji ako se ista vodi putem interneta?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija