Jump to content

vanchy

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. a sada jos jedno pitanje ako slucajno otac trazi dokazivanje ocinstva putem suda i to utvrdjivanje ide DNK i kada se utvrdi da je on otac a ja nisam htjela reci dali je istina da sve troskove moram ja platiti??
  2. Zatrudnila sam u vezi s dečkom s kojim sam bila 4 godine kada je saznao da sam trudna ostavio me, i sada nakon određenog vremena navodno je njegova bivša žena ponovno trudna s njim (imaju već jedno dijete iz njihovog braka, prije mene, za koje on kao nezaposlena osoba plaća alimentaciju). Ne želim donijeti neku odluku za koju će mi poslije biti žao, ali ja ne bih upisala ime oca niti da on ima ikakve veze s djetetom, jer ga smatram neodgovornim i pre nasilnim (što sam tek sada vidjela) a njegovih 400-500 kn mi neće pomoći a imati ću barem svoj mir i dijete ce odrastati u krugu ljudi koji ga vole i neće mu faliti očeva ljubav koju mu on nebi pružio. Smatram da u mom slučaju ima i nekih pozitivnih strana što će dijete imati normalan život bez maltretiranja. Dijete kada bude dovoljno staro i ako bude imao želju upoznati oca ja mu ne želim to braniti.Još nisam rodila i stignem još promijeniti mišljenje ali 99% sam sigurna da neću. -Može vaš savjet dali upisati oca u rodni list ili ne?? (jer on priznaje da je dijete njegovo i spreman je "kao" preuzeti dio odgovornost,što se plaćanja tiče iako je nezaposlen i već plača alimentaciju za jedno dijete). Mislim da dobro postupam i nadam se da me dijete neće osuđivati, nadam se da shvaćate moje strahove i da ćete mi pomoći malo bolje s tim zakonima i s vašim iskustvima. - Dali ja mogu kako odgovarati za to sto znam da je on otac a ne želim ga upisati u rodni list iako smatram da on neće tražiti da se dijete piše na njega?? - Koja imam prava kao samohrana majka?
  3. bili smo u vezi 3 godine i 10 mjeseci kada sam ostala trudna da bi moj dečko izjavio da nije spreman na bebu i da pobacim.odlučila sam uz podršku mame i brata roditi. možete mi reći koji status ću imati "samohrana majka" ili ??? ako on želi priznati dijete dali centar za socijalnu skrb ili netko nadležan njega posebno pozove kada ja kažem njegovo ime kao ime oca? kakva prava će on imati na dijete? i dali ću ja morati tražiti njegov pristanak za preseljenje u drugo mjesto?i dali se dijete može prezivat kao ja ili mora kao otac ako ga prizna?
  4. Postovani!! Imala sam nekakav sukob sa djevojkom zajednickog prijatelja mene i mog bivseg decka. Nesto smo raspravljali i ona nije neke stvari htjela reci pred svojim deckom sto je meni minutu prije toga rekla. Ja sam joj opsovala mamu okrenula se i otisla (ali je njezin decko odmah za mnom krenuo, koji je stajao pokraj nje) kada sam ja sjela prisao mi je licu i udario me glavom u nos.(on je visok 1,80m i tezak cca 150 kg i 38 godina, ja sam visoka 150 cm i 22 godine imam) mahinalno sam bacila casu na njega koja ga je okrznula po obrazu.(imam svjedoke koji su vidili da se casa razbila u zid) Izasla sam van, zvala sam policiju. On je dao izjavu da sam ja njemu prisla iz cistog mira udarila casom u glavu i kao on je mene udario glavom u nos u samoobrani. Ja sam bila u alkoholiziranom stanju kao i on. Odvezli su me kod doktora gdje su mi dijagnozirali puknuce nosa na dva mjesta.Ljecenje jos traje jos idem na CT glave i imam traume od njega. On tu vecer, niti sutradan nije imao nikakve plavice po licu, da bi nakon dva dana otisao kod doktora sav plav po licu i navodno su mu dijagnozirali napuknuce jabucice (kao ja sam mu to polomila). Ja cu njega privatno tuziti .. Jos nisam dobila poziv za sud, svakako namjeravam uzeti odvjetnika -Mene zanima sto mene sljeduje?? -Dali mogu traziti poligraf kao dokaz ako bude potrebno? -Dali ja mogu navesti kao svjedoke policajce koji su tu vecer bili da samo kazu dali je on imao kakve ogrebotine po licu??? -Dali mogu navesti naknadne svjedoke koji su sve vidjeli?? -Dali ce gazda tog lokala imati problema (inace ja povremeno radim u tom kaficu na ispomoci)?? Unaprijed hvala
  5. može li mi netko pojasniti koji su uvjeti uvoza robe iz BiH ili Srbije?? kako se plaća carina i dali se plaćena carina vraca kao porez???
  6. vanchy

    razvod

    pokrenuli smo sporazumni razvod prije mjesec dana.završili smo pomirenje i sada za koji dan treba kreniti parnica.. živjeli smo kod mojih roditelja i prije godinu i 6 mjeseci ženi ja plačam stan u kojem živi sa zajedničkim sinom..ona neželi nista od mene jer smo živjeli 6 mjeseci skupa.. međutim žena mi zna da imam novu djevojku (ali ne i dok sam bio s njom) i želi to reci na sudu kao da je ona krivac nase rastave. zanima me dali to može nesto naskoditi da ja nemogu viđati sina ili tako nesto??i dali ce djevojka možda morati na sud???HITNO TREBAM POMOĆ
  7. vanchy

    otvaranje butika

    završila sam trogodišnju trgovačku školu i planiramo ja i kolegica otvoriti butik ali ona ima frizersku školu zanima me dali moze ona biti radnik??? i živimo u području pod posebnom državnom skrbi te imamo pravo na nepovratni poticaj od države pa me zanima gdje se moram obratiti???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija