Jump to content

nena_m

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nena_m objavio

  1. javljam se na natjecaj, i zanima me jedan "detalj" te bi molila sto tocniju informaciju. u slucaju da ja kao dijete HRVI-a imam iste rezultate kao zena drugog HRVI-a ko tu ima prednost ? hvala
  2. Prosle godine, mislim u 11.mj je bio objavljen natjecaj u CSS, za referenta. Ispunjavala sam sve uvjete, imala godinu ipo staza, spremila se za testiranje, bila na testiranju, sastojao se od dva dijela, na oba sam bila odlicna i znala odgovor na sva ali sva pitanja (na njihovo cudjenje ?! )... naravno nisam imala vezu... Naravno nisam dobila posao, dobila ge je navodno cura, zena, na racun ratnog statusa, i naravno veze.. Tu sam se zeznila i zato me svaki dan to kopka i moram pitat... Isprva sam cula da ona osobno ima status, da mi nikakve veze nece imat moja zalba jer necu nista postic... i nisam nista trazila na uvid... da bi nakon nekog vrimena saznala da je ona prilozila neke papire od muza, ona naravno nema nista, radila u nekom butiku na crno, i ima 2-3 djece, nije bitno! I zato pitam, ima li ikakav nacin da ja sad trazim rezultate i njenu dokumentaciju na uvid? Ona bi imala prednost samo ako je imala rezultate kao moje! Dakle? Hvala!
  3. Muz je radio u domacoj firmi 11 godina. zadnji dan mu je bio kraj ugovora s datumom 31.5.2012. nakon cega je imao pravo na naknadu s biroa, ali posto je dobio novi posao (radi cega je i otisao sa starog) i predao sve papire, pretpostavljao je da ce (a tako mu je bilo i receno) poceti raditi odmah, tj 1.6. Dosao je na posao ali su mu rekli da mu jos nije stigao ugovor i nemoze radit dok ga ne posalju. to je trajalo 13 dana i ugovor mu ide od 13.6. do 30.9. Nakon toga mu nije produzen i on se javlja na biro radi naknade. znaci ima 11 godina staza od prije, u komadu, 13 dana izmedju poslova, i 2 ipo mj na drugom poslu. placa na oba radna mista je bila od 5500-6000 kn. doslo mu je rjesenje da ce primati 1500 kn mj naknade za sav taj staz a ne 3 mj po 70% prosjecene place?????????? cemu onda ovih svih 11 godina rada ako ce ga zakinit za 3 mj naknade od 4000 kn??????? kazu da mu zadnji posao nije bio minimalno 3 mj i da je to radi toga?? pa ja nemogu virovat!!!!
  4. znaci.... od 5.4.2011. minus ce mi bit manji za 6000 kn... bila sam na placi, pa na porodiljnom i sad na burzi... kada se odem s njima dogovorit o podmirenju minusa, sta mogu ocekivat, kako to ide?? zadnje primanje s biroa cu dobit do 5.5.'11. i bit ce 1360 kn....nemam nikakav trajni nalog koji mi se skida...oce oni to sve "pojest"??? e sad...nakon toga ako ne nadjem posa namjeravam otvorit ostatak od 6 mj porodiljnog....oce mi on bit nekako "zasticen" ??
  5. nitko??? jel moze ovo ovako kako sam napisala??
  6. Znaci... meni je usred porodiljnog (prvih) 6 mj istekao ugovor o radu i sad sam primila zadnju uplatu...za par dana bi se trebala javit za produzenje porodiljne ali mene zanima nesto drugo: posto bi mi porodiljna sad bila 1660 kn ja bi se prijavila na hzz i dobivala naknadu s biroa, (3 mj oko 2200 kn, 5 mj oko 1700 kn) , a ovaj ostatak porodiljnog bi sacuvala, kazu da moze do 7(?)bebine godine... imam 6 god staza sta je 8 mj naknade... oce moc to ovako kako sam zamislila?? ja sam to vrijeme namjeravala provest s bebom kuci.. i jos sam nacula da kazu da ako mi burza nadje posao a ja ga odbijem da mi mogu dat "izgon" s burze na par mj i gubim naknadu....jel to tocno? a ako se i desi ja opet mogu otvorit porodiljni...
  7. ja sam bila u ovoj situaciji, dakle ugovor mi je istekao a otovrila sam porodiljni. prvih 6 mj dobivam punu placu (manju od 4250kn ). cim mi je ugovor istekao, u roku mjesec dana, morala san se javit na hzzo da mi osiguranje i staz idu preko njih i kad mi to istekne moram se prijavit na biro i dobivat cu 1660 kao nezaposlena drugih 6 mj. znaci staz ide za prvih ali ne za drugih 6 mj. a "glupo i gluplje" za mene je to sta sam svejedno bila zaposlena u drzavnoj firmi, oni me posalju na porodiljni, to mi placa drzava, i ne produze mi ugovor i opet me placa drzava.....zalosno ali istinito....da su mi bar produzili jos 6 mj pa da primam 2660 ali to je puuuuuunoooo kuna za mamu s bebom...
  8. meni su u dvije razlicite drzavne firme poslali odgovor da nisam primljena, a na srecu 3 put sam upala, a ostali su takodjer dobili odgovor. nisan sigurna u kojem je to roku bilo ali mislim da moraju poslat odgovor..
  9. npr.da ste vi vlanik te nekretnine vi i za godinu dana morate imati dokaz da je ta nekretnina jos uvijek vasa.mogli ste je prodat do tad i onda bi ispalo da onaj koji unajmljuje i ne zna da mu je stanodavac u biti netko drugi a vi ubirete novce na njegov racun. vlasnik stana ne mora biti i sam prijavljen na toj adresi pa da to moze dokazati O.I. on ima samo jedno prebivaliste a npr. 10 stanova ciji je vlanik i to mora dokazati vlasnickim listom.
  10. ako tu zivite duzni ste prijavit novu adresu na policiji inace necete moci biti oslobodjeni. ako imate putovnicu sa starom adresom ona vrijedi dok ne istekne, znaci nemorate je mjenjat.
  11. prebivaliste i boraviste ne moze biti u istom gradu. adresa prebivalista je adresa na O.I. i duzni ste prijavit novu adresu u roku mjesec dana od useljenja, inace vam moze sljediti prijava. boraviste se prijavljuje ako privremeno radi posla ili skolovanja npr. zivite u drugom gradu i nemate namjeru stalnog zivljenja. prijavljuje se najduze na godinu dana i nakon isteka se ponavlja postupak prijave.znaci mozete se prijavit na dan ili dva ili godinu.
  12. na obveznom porodiljnom sam, a u medjuvremenu mi je isteka ugovor o radu. prvih 6 mj primam oko 3 000 kn, kao i na komplikacijama, a onda drugih 6 mj kao nezaposlena 1660 kn. ako sad opet budem trudna koje su mi opcije: - ovaj prvi porodiljni vodim do djetetove prve godine pa onda tek otvaram drugi porodiljni (komplikacije) : - otvaram komplikacije na drugu trudnocu prije isteka prvog porodiljnog radi boljeg prosjeka place? uopce neznam ima li ovo drugo smisla, jer neznam sta stoji u zakonu pa me zato i zanima. stoji li mi pitanje uopce? jer na porodiljnom mi ide staz, i nisam na birou do njegova isteka. ako sve ipak ostane na jednoj bebi imam li ja poslje porodiljnog i prijave na biro ikakvu naknadu sa biroa? i cak sam dobila savjet da upitam i za "nekakav" godisnji?! nadam se da je bar netko nesto razumio??!!
  13. " U "mom" kolektivnom (državni službenici i namještenici) stoji da prvih 42 dana bolovanja ide na teret poslodavca, i to iznos od 85%, i to se odnosi na profesionalnu bolest i ozljedu na radu." Krivo sam ja to napisala, tek sad vidim... ugl. 42 dana placa poslodavac u iznosu od 85%, a za prof.bolest i ozljedu na radu ide 100%. E sad, to sam ispravila pa sad ako me kuzite jos uvijek vrijedi isto pitanje: koliko cu dobit kn za prvi mjesec (ili 42 dana) komplikacija?? Ja se jos uvijek nadam necijem odgovoru....
  14. U "mom" kolektivnom (državni službenici i namještenici) stoji da prvih 42 dana bolovanja ide na teret poslodavca, i to iznos od 85%, i to se odnosi na profesionalnu bolest i ozljedu na radu. A isto tako znam (kazu bar) da mi komplikacije u trudnoci isplacuje u cijelosti HZZO, i to prosjek 6 zadnjih placa ne racunajuci mjesec u kojem su one otvorene. E pa sad, koliko cu ja onda % dobit u prvom mjesecu komplikacija?? 85% ili 100%...
  15. Vrlo bitno je to da li si ikada imao prijavljenu adresu u RH. Ako jesi trebat ces dokazati da se tu jos uvijek mozes prijaviti (ili vlasnickim ako si vlanik ili tvoj stanodavac prilaze vlasnicki i potpisuje izjavu u kojoj je suglasan da te prijavljuje i da radis osobnu). Ako si drzavljanin RH bez prebivalista onda ti ide terenska provjera. Prilozit ces domovnicu,rodni list, kopiju dokaza o identitetu, dokaz vlasnistva (dakle tvoj vlasnicki ili vlasnicki stanodavca uz njegovu ovjerenu izjavu da te prima). Terenska ide kroz mjesec-dva s tim da te moraju naci na adresi na kojoj se prijavljujes. Kad sve prođe u redu dobijas poziv i radis O.I. uplatnica,zahtjev i 2 velike slike... Sretno....
  16. jos nesto me zanima: receno mi je da ako sklopim novi ugovor odmah po isteku novog da nemogu odmah otvorit bolovanje! odnosi li se to i na komplikacije ako ih do tad nebudem otvarala?
  17. Trebas se javit policijskoj upravi kojoj pripadas, zatraziti uvjerenje o prebivalistu u svrhu naknadnog upisa u maticu vjencanih(ne placa se) i nakon toga otic u maticni ured,uz naravno vjencani list druge zemlje u kojoj ste vjencani. Znam za ovaj dio u policiji a ostalo ce vam objasnit u maticnom uredu.
  18. Osobno ime ti onda glasi npr. Ivan Marko Perić Vukasović, bez crtica izmedju imena i prezimena. Nemozes imat inicijale u osobnom imenu. Kad podneseš zahtjev sačekas rjesenje, napravis novu domovnicu sa novim imenom a u rodnom listu ce ti sve promjene biti pod napomenama. Onda mijenjas sve dokumente u roku 30 dana, inace se nakon donosenja rijesenja koristis krivim imenom jer jer ti je doneseno rijesenje o promjeni i duzan si se koristiti novim imenom i prezimenom.
  19. osobe koje nemaju prebivaliste u rh moraju podnijet zahtjev i onda im slijedi trenska provjera. ako ne živis tu di bi se prijavio cemu onda osobna na tom prebivalistu, prijavi se tamo gdje studiras. terenska je obavezna, a ako te kontrola ne nađe onda se raspitaju kod susjeda dali ti tu stvarno zivis. ako te ni oni ne vidjaju onda te tu nema. osobe koje imaju dvojno državljanstvo ne moraju se odjaviti iz druge zemlje da bi prijavili prebivaliste u rh. dakle mozes imati 2 osobne iz 2 zemlje.to su te trebali obavijestit kad si se odjavljivao jer ti se za odjavu u drugu drzavu ponistava O.I. Osobe koje imaju državljanstvo nemaju automatski pravo prijave u RH vec moraju napravit ovo sve gore. Dakle nemate koga tužit, takav je zakon. Kontrola koja je bila nije vas zatekla i u zapisnik je stavila "ne stanuje na adresi" i zahtjev vam je odbijen.
  20. kad sam se tek pocela raspitivat ovako nekako je sve i bilo, ali kad sam zvala hzzo ponovno,radi drugih 6 mjeseci porodiljnog ponovo sam morala prepricati situaciju i dobila drugi odgovor,a nista ni je bilo drugacije u prici. onda sm zvala podrucni ured hzzo-a i dobila treci odogovor. pogledaj postove ispod pa vidi o cem pricam, jer svega mi je receno....luda sam vise... i hvala na tvom odgovoru, nadam se da ce ovako bit na kraju, ili jos bolje da mi produze ugovor, ali u međuvremenu moram se o svemu raspitat i pripremit, sanse su 50:50..
  21. ma mene je i mucio ovaj dio nakon isteka ugovora jer mi je na hzzo reklo da kad mi istekne ugovor necu primat prosjek do porodiljnog nego manje, kao nezaposlena. ma sve sam zvala, provjeravala ali tek sad nista neznam. A sta se tice ugovora, sta je najgore ovo je drzavna firma i nema mi tko rec oce li mi produzit jer to ovisi o glavesinama u zg....zabrana je zaposljavanja....nemas tu koga zamolit.... a reci mi da li znas kolika su onda primanja na porodiljnom ako nam je ugovor gotov? ako mi ga ne produze onda cu otvorit komplikacije koji dan prije jer prije isteka nemogu nista saznat...ma ovo je tragedija..jedva cekam bebaca pa me ovo izneredi...
  22. Heloo... ajde ako netko ima dobru volju da mi posalje skriptu na DSI..... vidim da svima treba ali ako netko u ovoj gomili uoci mene nek mi posalje.... bit cu zahvalna puno puno... nena_m@net.hr
  23. Ja sam u slicnoj situaciji. Problem je sto imamo ugovor na određeno, znaci istekom ugovora naknada nam se isplacuje kao nezaposlenim osobama. Ja imam skoro 5 god neprekinutog staza, prijavljena sam na punu placu, oko 3500 kn, drzavna sluzba ali nikakve koristi kad mi ugovor istice u 1 mj.2009. Namjeravam otvorit komplikacije i dobivat cu punu osnovicu do 1.mj a kasnije 1600 i porodiljni 1600. Ove sve informacije sam dobila na Hzzo-u... Eto..pa oni kazu da rađamo sto vise djece...s moje strane ljubavi i paznje im nece falit ali od cega da ih hranim kad nas ovako "zasipaju" novcima....
  24. Raspitala sam se jos na HZZO, istekom ugovora prekidaju mi se i komplikacije,i primanja ce bit isplacivana kao nezaposlenoj osobi sve do porodiljnog i porodiljni, znaci oko 1600 kn... Ukoliko dan nakon isteka sklopim novi ugovor nemogu na bolovanje sve do 28.dana prije porodiljnog, znaci tih 2-3 mj sam u radnom odnosu. Kad otvorim porodiljni isplata ce bit na temelju ove zadnje 3 place na novom ugovoru i tri isplacene na komplikacijama.... Eto...nađe se bilo kakvo rijesenje.. Jos samo molim Boga da mi se nekim cudom produzi ugovor pa da budem mirna i cuvam bebaca... I hvala na tvom odgovoru....
  25. Oce mi molim vas netko dati odgovor na ovo pitanje, malo sam u krizi s vremenom za odlucivanje o jos nekim stvarima vezanim za ovaj problem... Hvala unaprijed.....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija