Jump to content

Banto

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Banto objavio

  1. Dok je bila na porodiljnom nasli su joj zamjenu koja i danas radi isti posao. Nije joj nuđeno neko drugo radno mjesto. Opravdali su se losom ekonomskom situacijom i 10 dana prije kraja porodiljnog javili da se nevraca na posao!
  2. Zena mi je dobila otkaz 05.08.2010., na dan kad se je trebala vratiti na posao sa porodiljnog i kao izgovor je bilo da je tehnoloski visak. Dobila je otkazni rok do 20.09.2010. koj je uredno i odradila i dobila uredno plaću. Istog tog 05.08.2010. je dobila je odluku o otpremnini u kojoj se navodi samo iznos koji treba dobiti. Receno joj je dace dobiti isplatu otpremnine do 30.11.2010., pa onda do Bozica ali od otpremnine niti o. Trazila je ureno i OTP obrazac kako bi imala ovrsni dokument no firma joj ne zeli dati obrazac iako zakonski ima tu obavezu. Moje pitanje je da li je Odluke o otpremnini identicna OTP obrascu i da li je ona vazeća kao ovrsna isprava ili moram ici prvo na inspektorat kod inspekcije rada traziti obracun otpremnine prije nego sto poduzmem daljnje pravne postupke. Apsurd je da bivsa firma uredno posluje i ima sredstva ali jednostavno zavlaci sa isplatom. Nemogu oprostiti mojoj zeni sto je ostala trudna i odlucila zadrzati dijete, sto je vlasnica firme u razgovoru i potvrdila.
  3. Molim za pomoć. 31.08.2010. uplatio sam po ponudu 210/8028 kompletan iznos kako je traženo od 3.550,82 i dan mi je rok isporuke od cca. 30 dana. 27.09.2010. trgovac potvrđuju da je sve u redu sa narudžbom ali da će kasniti i da dolazi u 40 tjednu tj. 04.11.2010. 11.10.2010. dobivam poziv i umjesto očekivanog razgovora o isporuci i preuzimanju dobivam objašnjenje da Merkur d.. iz Slovenije ima određenih financijskih problema i da nema mogućnosti da se isporuči naručena roba jer im druga firma ne želi isporučiti robu te da je Merkur Hrvatska d.. slobodan izvršiti povrat kompletnog iznosa, te je drugi dan izvršen povrat. E sad mene muči da su oni jednostrano držali moje novce 40 dana i onda samo jednostavno vratili iste bez ikakvog pardona, kamata ili slično. Što bi trebao poduzeti i imam li kakve šanse da iz njih izvučem nešto više...
  4. Istina. Mene je lupilo vozilo jer ja nisam mijenjao smjer kretanja, a auto me je pogodio prilikom izlaska sa moje desne strane u zadni kotac Pa ja sam vozio 10 na sat ako ne i sporije i bez brige kocnice mi itekako dobro rade i do sada nisam imao nikada nikakav slican udes, a vozim bicikl vec 27 godina.
  5. Na danasnji dan bez automobila 22.09.2009. odlucio ja voziti ce biciklom i zazalio. Naime krecuci se Maksimirskom ulicom po plocniku sjevernom stranom iz pravca Dubrave prema Maksimiru, dakle uz stranu gdje je ZOO prije krizanja sa ulicom Ravnice naletio je na mene auto koji je izlazio iz dvorista desno ravno na ulicu Ravnice to je ulica izmedju Krasa i starackog doma. Taj izlaz nema nikakav znak niti semafor pa auti smiju skretati lijevo, ravno ili desno bar tako policija tvrdi. Imam lakse tjelesne ozljede(hematome na nogama, oguljena koljena i dlanove ruku),totalno unisten bicikl (pogođen u zadnji kotac) i kompletno unistenu odjecu i obucu i jos 300 kn kazne od prometne policije jer sam upravljao biciklom van biciklisticke staze. Naime biciklisticka staza je skroz od Dubrave i onda prestaje na tom djelu jer je tu stanica Zeta i onda opet pocinje nakon par metara. Navodno sam prema policiji trebao stati i tih 20 metara bicikl gurati i da me je onda auto lupio nebi bila odgovornost 50:50 ili sa plocnika preci na kolnik i tih 20 metara voziti izmedju tramvaja i automobila. Srecom ovaj put nisam sa sobom vodio moju malu kcer od 16 mjeseci koju inace tu redovito vozim kada idemo na igranje u maksimir. Policija nam je rekla da svatko treba popraviti svoju stetu. Automobilu ogreban crni plasticni branik vidljiv okom sa cca. 20 cm daljine, a moj bicikl za staro zeljezo kao i sve stvari. Kome da se zalim???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija