Jump to content

DorisSt

Korisnik
  • Broj objava

    79
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je DorisSt objavio

  1. MTP, pitanja su ti aktualna, samo iz ZKP-a treba izbaciti stara, a u 9. mjesec će mo dobiti nova, tako nam je sudac Kos rekao na predavanju u 6.mjesecu. Biti će seminar, pa će sudac Kos diktirati, a nadam se netko od kolega staviti i na legalis! Vjerojatno još par pitanja iz GPP-a!
  2. Htjetod reći, to je tek jedna rečenica, da bi se uskladilo sa Ustavom. Uči po KZ 98!
  3. pogledaj, glede zastarijevanja ratnog profiterstva. Novi KZ stupa na snagu ulaskom Hrvatske u EU. Nadam se da si učila po ovom iz 98! Lp,
  4. Hvala na pitanjima, a što se tiče KZ na snazi ti je još uvijek , 152/08, lijep poz.
  5. Bog kolega, Kazneni Zakon koji si stavio u prilogu, se primjenjuje tek od 2013, još uvijek je na snazi ovaj iz 98* godine. Ciao.
  6. I ja imam samo ta pitanja. Zar se neka druga vrte? Nisam bila na seminaru. A šta nas tek čeka iz kpp?!
  7. Ima li tko informacije , kad bi mogao usmeni? Očekivala sam baš danas da stave i rokove za usmeni. Da li je tko zvao Ministarstvo?
  8. Da, točno - a iako su Tajnik i njegove suradnice bili jako korektni, nadamo se da će biti i oni koji ispravljaju presude, baš kako kolega Kalem kaže. Isto tako se nadam, budući da je na rok izašlo tek 80 kandidata, a dnevno se ispituju 6 kandidata, da će nam se izaći u susret i da će usmeni dio ispita, ako položimo pismeni, početi malo kasnije. Ta tri dana su bila jako naporna psihofizički i trebalo je vjerujem svima da dođu malo sebi. Sretno svima.
  9. Hvala ti lijepa, da imam upravo te Zakone sa komentarom. Pozdrav,
  10. KZ, ZKP, ZOO i ZV i dr. stvarnim pravima, ZOR, ZPP, Zakon o sigurnosti na cestama, Tarife--staru,novu, jesam li što zaboravila? Kolege?
  11. Kolege , ima li tko skriptu iz organizacije pravosuđa, sa svim izmjenama. Od Jackala skripta ima nedostataka kod Zakona o Sudovima. Ljubazno molim na mia08@net.hr
  12. Nevjerojtno! Pune državni proračun na račun pripravnika i nezaposlenih, sram ih bilo. Šta mislite kolege, da li će nam bar omogućiti ljudske uvjete za pisanje pravosudnoga. Baš zovem Ministarstvo, naime srijeda je, uredovno vrijeme kada zaprimaju upite o pravos. ispitu i niko se ne javlja! Ma i ja sam prijavila za studeni.
  13. Ja sam isprintala ipak pročišćeni, nadam se i ja da neće novo pitati sa početkom Nove Godine, ali za nas koji imamo pismeni u siječnju, neznam. Ja ču učiti po literaturi koja piše na stranici Ministarstva, hvala kolegice.
  14. 1450kn, Ministre, 1450 kn, a ne" nešto više od 1000,00 kn", a gdje su troškovi za nas koji nismo iz Zgb.....putovanje, smještaj...., sramota koje usporedbe.
  15. Kolege, što mislite, za nas koji polažemo u siječnju, od 1.1.2011., stupa na snagu novi Ovršni Zakon, Zakon o provedbi ovrhe na novčanin sredstvima se jako izmijenio, hoćemo li po novom ili starome Z. učiti. Na stranicama Ministarstva nisu još izmijenili literaturu, koliko vidim.
  16. Ciao, čl. 28/stavak 5. , Zakona o sudovima se mjenjao, primjetila sam manju omašku u tvojoj novoj skripti. Pozdrav,
  17. Dodati ću još iz KP, KPP, GP, GPP, ispitivači su dobronamjerni skroz. Nema na čemu.
  18. EU&USTAV 1. Nadležnost Europskog suda 2. Akti bivšeg 3. stupa 3. Primjena prava EU 4. Izvori prava EU 5. Četiri koraka testa proporcijalnosti 6. Osnivački ugovori 1. Ustavni sustav 2. Hrvatski SAbor 3. Socijalna i kulturna prava 4. Uredbel vlade RH 5. Izbor zastupnika u HS 6. Javno bilježništvo RADNO 1. Naknada štete radnika poslodavcu 2. RAdnici u odlučivanju 3. Štrajk 4. Načela ponašanja državnih službenika 5. Ugovor o radu na određeno vrijeme 6. Povrede službene dužnosti UPRAVNO 1. Načelo zaštite stečenih prava 2. Podnesci, nedostaci, rokovi, 4. Rješenja, oblik-sadrđžaj, rokovi za donošenje 5. Rješavanje u obnovi postupka 6. Oglašavanje rješenja ništavi 7. Troškovi postupka 8. Spor pure jurisdikcije
  19. Ljudi ne stavljajte zakone, zanimaju nas dojmovi i pitanja. Ja sam nedavno slušala ispit, ne ide se u široko, iako su pitanja koncipirana na način da mogu pitati sve. Možda jedino, da obratite pažnju na ispitivača Sučevića, isključivo je pitao iz zakona plus primjeri.
  20. Imaš dobru knjigu, od A. Garačić, Opći i Posebni dio, tamo Garačićka dobro razrađuje posebni dio, ja sam prošla i zadovoljna sam. Rijetko pitaju dr. djela iz određene glave.
  21. Znamo mi kole. Leonesa da imate dva nicka.
  22. Kolega, upadljivi ste, mjesecima, sa svojim širokim raspravama i inaćenjima sa kolegama/icama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija