Jump to content

prijatelj93

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Od prijatelja sam čuo kako nakon više od tri mjeseca bolovanja imam pravo na neku naknadu. Bolovanje je zbog ozljede na radu. Jel istina da imam pravo na naknadu i kome se moram obeatiti? Hvala!
  2. Osiguravajuće društvo me tužilo da njima nadoknadim sredstva koja su platili drugom sudioniku nezgode. Mene je sudac za prekršaje prije toga kaznio jer me uvjerio kako ništa neću postići ako tražim vještačenje pošto sam po policijskom očevidu jedini krivac. Tek kad je osiguravajuću društvo podiglo tužbu angažitao sam odvjetnika i zatražio vještačenje čije sam rezultate, u moju korist, nedavno primio. Nadam se da je dovoljno jasno. Hvala!
  3. Ukratko! 2004 godine sam imao prometnu nezgodu i zbog raznoraznih razloga ispao jedinim krivcem. Drugi sudionik nezgode štetu je naplatio na temelju moje police osiguranja, a ja sam sam platio popravak svog auta. Bio sam uporan i tražio vještačenja. Tek nedavno sam tobio rezultat vještačenja po kojem je taj drugi sudionik krivac ta sudar. Ukoliko me Sud proglasi nevinim, a velika je vjerovatnost da hoće, imam li pravo tražit nadoknadu štete na mom automobilu ili je nastupila zastara? Hvala!
  4. Htio sam djetetu (koje nije moje) otvorit tekući račun u banci, na koji bih povremeno uplaćivao novac. U banci su mi rekli da može, ali da će taj račun, po Zakonu, bit pod kontrolom Centra za socijalnu skrb. Vjerujem da je Zakon takav, al nije mi jasno koji je smisao?! Odustao sam! Zašto bi bilo tko trebao imat uvid u bilo čiji račun? Pogotovo dobronamjerni!
  5. Zahvaljujem! Odvjetnik od kojeg smo tražili nazočnost ostavinskoj raspravi zatražio je 3000 kuna. To mi je jako puno!
  6. Postoje mnoge indicije za koje smatram kako bi bile dovoljne za osporavanje ugovora o doživotnom uzdržavanju. Upozoravaju me kako je taj sudski postupak jako skup, dogotrajan i teško ga je dobiti. Evo neke od tih indicija: -u ugovoru stoji kako davatelj uzdržavanja o osobi brine 24 sata dnevno, a postoje mnogi svjedoci koji mogu potvrditi kako se davatelj nekloiko mjeseci , po 12 i više sati dnevno nalazio na drugom mjestu. -također je u ugovoru navedeno da davatelj snosi sve troškove uzdržavanje, a samim uvidom u njegove prihode vidljivo je kako je to nemoguće, s tim da nije tajna kako je imao punomoć na kartice pokojnog te da je koristio taj novac. -pokojni je imao više nego solidna primanja, a izuzetno male troškove. Davatelj tvrdi kako nikakvih novaca nije ostalo, a za vrijeme uzdržavanja kupio je skupi auto, gradio kuću, adaptirao stan,... Iz svojih primanja to nije mogao. Tko i kako to treba dokazati? Treba li nasljednik dijela ostavine koji nije obuhvaćen ugovorom o doživotnom uzdržavanju na ostavinskoj raspravi najaviti mogućnost pokretanja postupka osporavanja ugovora? Kakva je daljnja procedura? Isprika na opširnosti!
  7. U istom postupku postoji i osoba s ugovorom o doživotnom uzdržavanju s pokojnim. Ima dovoljno indicija za osporavanje pridržavanja stavki iz ugovora, a pitanje je isplati li se pokretati sudski postupak?! Navodno je dugotrajan i jako skup. Nelogično mi je da odvjetnik zatraži naknadu paritetnu i vrijednosti ostavine koja je nesporna. ????????
  8. Veliki dio ostavine je nesporan.Ostaje manji dio kao i upozorenje da bi se sve moglo zakomplicirat. Zato želim povest odvjetnika, kao neku vrst osigurača. Nekak mi je logično da na tom prvom pojavljivanju kod javnog bilježnika (drugog možda niti ne bude) i naknada bude primjerena. Recimo 1000 kuna. A poslije ovisno o razvoju situacije.
  9. Preporučono mi je da na ostavinsku raspravu povedem odvjetnika. Kontaktirao sam jednog poznatog koji je "ispalio" cifru od koje boli glava! Rasprava se održava u drugom gradu, a za očekivat je da će s dolaskom i povratko sve skupa trajati cca 3 sata. Ima li vrijednost ostavine utjecaja na iznos odvjetničke naknade? Zahvaljujem!
  10. Pozdrav! Pokušat ću ukratko objasnit siluaciu! Pokojni ina jednog nasljednika i skrbnika s kojim je imao ovjereni ugovor o doživotnom uzdržavanju. Prvo: Stupa li skrbnik u posjed nekretnina iz ugovora odmah (automatski) ili nekon ostavinske rasprave? Drogo: Na koji način se može osporiti poštovnje stavaka iz tog ugovora od strane skrbnika? Zahvaljujem!
  11. Ispričavam se ako moje pitanje nije potpuno u kontekstu prethodnog! Ima li MUP RH autonomno pravo priznati status stradoalog o obrani suvereniteta RH svojem aktivnom pripadniku, prvom hrvatskom redarstveniku, poginulom 1993. godine pri obavljanju zadatka? Tko i na osnovu čega može taj status osporiti odnosno ne priznati? Zahvaljujem!
  12. Pokušat ću ukratko objasnit! Nakon smrti oca 13-godišnja kćerka je jedina nasljednice. Rješenjem o ostavini postala je vlasnica polovice kuće i nekoliko stotina četvornih hvati zemljišta. Naknadno se ustanovilo kako je iza pokojnog ostalo 99 rata kredita. Sad iz banke pozivaju maku djevojčice da otplaćuje kredit (1,300,00kn), a malena ima mirovinu od 1,650,00kn. Kredit je osiguran jamcem i policom životnog osiguranja. Problem je što te Police nama nigdje među dokumentacijom o kreditu, a u banci tvrde da nema ni kod njih, ali da su naplatili 1800 eura s te Police. Malo je sumnjivo što te Police nigdje nema. Što učiniti? Nasljednica i njena majka ne žele da jamac otplaćuje kredit. Kakva je procedura? Može li se banka naplatiti iz nekretnina čiji je djevojčica vlasnik? Pomognite bilo kakvim savjetom, molim lijepo! Hvala!
  13. Po novom, i djeca poginulih branitelja moraju plaćati smještaj u učeničkom domu, iako po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja imaju pravo na besplatni smještaj. Kome i na koji način se obratiti u vezi povrtata tih sredstava?
  14. Smije li banka "sjesti" na račun jamca ili ga blokirati ako su njegova primanja već opterećena ratom vlastitog kredita većom od jedne trećina primanja? Smatram kako Zakon o potrošačima to ne dozvoljava. Zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija