Jump to content

makina

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Molim za pomoć: Krajem 10.mj. 2011. god. prohodala sam s dečkom u kojeg sam se ludo zaljubila i s kojim sam bila u vezi 5 mjeseci do dana njegovog uhićenja, zbog višestrukih prijevara o kojima nisam ništa znala. To je bio šok za mene i mislila sam da je nevin priveden. Nakon 2 mjeseca istraživanja, saznala sam mnogošta što me iznenadilo, razočaralo, povrijedilo, ali i dalje sam bila zasljepljena i vjerovala pričama koje mi je prezentirao znajući da upravo njih želim čuti. Istovremeno sam prolazila bolan period prestanka radnog odnosa nakon 10 godina te kroz nemale zdravstvene probleme i nisam bila sasvim usredotočena do zadnjeg detalja na dečkove izjave i djela. Uglavnom, da bih ga mogla posjećivati u zatvoru, rekao mi je kako moram napraviti izjavu da smo u izvanbračnoj zajednici 3 godine, da smo vezu započeli u 2.mj. 2009. te da smo živjeli u mom stanu. Nakon 3-4 tjedna premišljanja i burnog perioda na bivšem poslu, napravila sam tu izjavu i ovjerila ju kod bilježnika, s naznakom na kraju kako se potvrda odn. izjava ovjerava isključivo u svrhu posjeta zatvoreniku. Htjela sam sve osobno s njim rasčistiti što sam u hodu saznavala kucajući na sva vrata sudaca, odvjetnika, prijatelja, rodbine...jer nisam mogla prihvatiti činjenicu da sam 5 mjeseci bila slijepa i obmanjivana od strane osobe kojoj sam beskrajno i očito naivno vjerovala. Nakon svih saznanja i nakon što me policija jučer ponovno privela na razgovor zbog nekih novih okolnosti, što je bila kap koja je prelila čašu, prekinula sam definitivno s tom osobom i zatražila da me više ne zove iz zatvora. Zadnja posjeta mu je bila početkom 8.mj. U posljednja 3 mjeseca poslala sam mu jedino pismo kao čestitku za rođendan. Želim demantirati tu izjavu koju sam ovjerila kod bilježnika. Šta trebam napraviti? Da li mogu pobiti prethodnu izjavu i ovjeriti novu istinitog sadržaja za svaki slučaj? Ne bih htjela da mi banke zapljene moju imovinu i sjednu na plaću koja nema veze s tom osobom, s obzirom da smo se znali 5 mj prije njegovog zatvaranja. Molim vas pomozite...očajna sam i prestrašena. Isto tako bojim se i njegovih prijetnji mogućih, s obzirom da je prijetio i radio scene svim bivšim djevojkama. Hvala unaprijed. Pozdrav!
  2. Poštovani, Puno vam hvala na odgovoru. Vidjet ću i s knjigovođom kako to knjigovodstveno zatvoriti. Lijep pozdrav.
  3. Poštovani, Na bolovanju sam od 24.02.2012. Poslodavac mi do današnjeg dana nije isplatio naknadu za bolovanje, niti ima namjeri isplatiti mi je, s obzirom da mu je poduzeće u blokadi, a novo "zdravo" poduzeće ne želi "miješati" u to. Kako da ostvarim svoje pravo na naknadu za bolovanje, osim sudskim putem? Mogu li od HZZO-a dobiti direktne uplate naknada za bolovanje i šta trebam napraviti da bih to ostvarila? Hvala unaprijed. Lijep pozdrav!
  4. Poštovani, Poduzeće u kojem sam zaposlena je u blokadi već 3 godine i dužno mi je poveći iznos novaca na ime plaća po cashu, 2 po računu, godišnjeg odmora, a kako odlazim iz firme, i na ime zakonskog otkaznog roka i otpremnine. Plaću sam posljednje dvije godine primala preko druge firme, koja je aktivna i u vlasništvu iste osobe, koja je vlasnik i firme u blokadi. Trenutno sam na bolovanju i sa šefom je dogovor da ćemo potpisati Poslovno uvjetovani otkaz, a da će mi na ime svih potraživanja prepisati auto koji je u vlasništvu drugospomenute aktivne firme. Nakon prijenosa prava vlasništva, potpisala bih otkaz i izjavu o odricanju prava na tužbu radi potraživanja bilo kakvih drugih zakonskih prava. Dakle, pristajem automobilom poravnati sve. Zanima me kakav oblik Ugovora ili R1 račun moramo napraviti, kako ne bih bila obvezna platiti PDV i porez 5% te koja se minimalna vrijednost automobila može iskazati, ukoliko je npr. njegova trenutna tržišna vrijednost cca 40-50.000,00 kn. Molim vas za hitan savjet i zahvaljujem unaprijed na pomoći.
  5. makina

    zastara

    Molio bih da mi netko tko ima saznanja i iskustva pomogne i odgovori kada nastupa početak zastare izvršenja kazne zatvora i koji su to razlozi prekidanja zastare. Posebno bih želio znati koje su to radnje nadležnog tijela koje prekidaju zastaru ili zbog kojih zastara ne može započeti ili se ne može nastaviti. Velika zahvala svima !
  6. I ja imam problem sa lažljivim policajcem , naravno mislim da je sigurno o tome poučen kako mora lagati, ali imam i svjedoke o njegovim lažima, a da ne pričam o prekoračenju ovlasti policajca, i opet naravno reći će da su radili po zakonu i da prekoračenja nema i na kraju dovedu na sud troje četvero svojih kolega i oni dobro poučeni kako će i što govoriti i na kraju kome će sudac povjerovati meni i mojem svjedoku ili njima koji će doći na sud kao hijene u čoporu. Žao mi je što proživljavate sve to, jer i ja kroz tako nešto prolazim ali napišite pritužbu i pošaljie direktno na ured načelnika, te ujedno odmah napišite i protest na temelju kojega očekujetge da se ispita prekršajna i kaznena odgovornost određenih djelatnika mislim na policajce i pošaljie direktno na ruke ministra Karamarka tj. na MUP ZGB Ulica grada Vukovara 33. Nadam se, ako ništa drugo u tu PP gdje ureduju ti policajci poslati će unutarnju kontrolu i malo ih ipak prodrmati, pa da vide da nisu bogom dani. Pozdrav, javite kako ste prošli.
  7. ma molim vas kakav prekršaj po čl 17 zakon o prekršajima ja sam uhićen jer je policajac smatrao da sam njemu rekao da je ovca a imam i dva svjedoka da to nije istina jer sam to izrekao sam sebi u bradu kako se to kaže, znači uhićen sam zbog vrijeđanja policajca, odveden u postaju gdje su mi nakalemili prijetnju i odveli me u istražni zatvor, a što sada raditi dva moja svjedoka protiv tri
  8. Molim vas za pomoć u mom slučaju dogodilo se to da je prilikom legitimiranja tj. utvrđivanje identiteta osoba policajac načuo riječ ovca i bio uvjeren da je upućena njemu, no tu riječ sam, sam sebi izrekao tj. koja sam ja ovca i tada me policajac uhitio primijenivši sredstva prisile tj. vezao me lisicama i odveo tj. uhitio me bez da mi je rekao zašto sam uhićen tj. koja su moja prava prilikom uhićenja, napominjem da se nisam opirao, niti sam pokušao bježati, a ponajmanje se samoozljediti, stoga nije bilo potrebe primijeniti sredstva prisile, ali ponajviše me zanima riječ ovca, jer se policajac osjetio uvrijeđenim i zato me uhitio tj. zbog vrijeđanja službene osobe. Hvala na sugestijama i pomoći. POZDRAV.
  9. molim da mi se javi netko sa sličnim iskustvom. po sluzbenoj duznosti dodijeljen mi je odvjetnik. isti mi se javio, a ja sam bila u pritvoru, tek nakon 17 dana. recite mi dali je to normalno ponašanje ili, te što poduzeti protiv tako neodgovornog odjvjetnika, budući je plaćen, mada ga plaća država, a vjerojatno je čekao da mu i ja nešto platim, pa u tom slučaju sam radije uzela svog odvjetnika, platila ga i stvar je sređena. ali postavljam pitanje, zar nisu i oni po sl dužnosti zastupati kao i ostali koji nisu po sl duznosti. znači u pitanju je samo lova. molim razuvjerite me.hvala.
  10. hvala lijepa na odgovoru i hvala na uputi sada cekam pravomoćnost presude i onda krećem dalje. lijep pozdrav.
  11. obzirom da mi nitko još nije dao odgovor tj. nekakvu pomoć vjerojatno nisam bila dovoljno jasna ne radi se o klasičnoj naknadi štete već mislim konkretno na materijalnu nadoknadu za sve dane što sam nepravedno provela u pritvoru a na sudu je dokazano i preduđeno da nisam bila kriva i tako oslobođena svake krivnje i puštena iz pritvora. Obzirom da sam imala i određenih materijalnih troškova u ta dva mjeseca od koga i na koji način mogu to tražiti. Hvala vam unaprijed i lijep pozdrav.
  12. molim za pomoć što da učinim tj što moram poduzeti budući sam provela dva mj u pritvoru, a na glavnoj raspravi sam oslobodjena od svake krivnje presuda nije još pravomoćna.Kako da ostvarim svoja prava da mi se plate dani provedeni u pritvoru neosnovano. hvala unaprijed na žurnom odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija