Jump to content

DrAnte

Korisnik
 • Broj objava

  87
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O DrAnte

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Zato jer su pisali lazne stvari u izvjescima. On kasnije ne moze dokazati da su to lazi ako nema snimku.
 2. Moj prijatelj ima izrečenu mjeru nadzora od strane CZSS. Kaže da je mislio staviti kameru u stan i snimati. Između ostaloga bi onda bio i snimljen posjet CZSS nadzornika koji im dolazi doma. Da li je ovo kršenje zakona ili nije? Treba li on dobiti pristanak za snimanje od strane osobe koja mu dolazi doma ili je dovoljno da zalijepi natpis da je objekt pod video nadzorom i da sve bude po zakonu?
 3. Da, pretpostavljam da je to u biti lazni iskaz tijekom provodjenja istrage.
 4. Znam da ako te netko osramoti preko novina da je to kleveta i danse ide privat tuzbom. Ali ovdje se radi o provodjenu istraznih radnji od strane CZSS. Znaci li to da moze ici kaznena prijava jer je izjavila neke lazi prilikom davanja iskaza istraznim organima?
 5. Roditelji su prijavljeni Centru za socijalnu skrb. Centar je potom započeo obradu i u sklopu toga su se obratili pedijatrici koja vodi dijete. Pedijatrica je napisala izvješće u kojem navodi netočne navode, praktički laže protiv roditelja zato da bi zaštitila sebe jer nije na vrijeme prepoznala znakove bolesti djeteta i nije ga na vrijeme uputila na daljnju obradu. Onda je najlakše ocrniti roditelje da su uvrnuti i da se s njima ne može razgovarati. Tako je išla zaštititi svoju g*zicu da ne bi odgovarala pred liječničkom komorom, policijom ili gdje već. Sada roditelji imaju još već
 6. Ali djeca nisu bila pozvana, nego je sudac napisao neko rjesenje da se nece odrzati ostavinska zato jer umrla nije imala imovine. to rjesenje djeca nisu primila postom. Ili im sud nije poslao ili je otac uzeo posiljku i bacio.
 7. Nakon smrti majke nije bilo ostavinske rasprave jer je sva imovina bila na oca. Sud je napisao rješenje da neće biti ostavinske zbog toga što osoba nije imala imovine. Djeca nisu primila to rješenje poštom. Međutim, vidim da u nekim slučajevima se održi ostavinska rasprava i računa se da je majka imala imovinu na osnovu bračne stečevine. Tada 50% imovine od oca ulazi u ostavinsku masu. Da li djeca mogu sada nakon cca 20 godina tražiti da se ipak održi ostavinska rasprava jer ih nikad nitko nije pitao da li žele da se održi i da se prizna bračna stečevina majke kao ostav
 8. Problem je sto obitelj nike dobila nikakav papir do sada od czss. Znaci treba traziti rjesenje i pisati zalbu.
 9. U jednoj obitelji je slucaj da je cass najavio mjere nadzora, ali nisu jos dali rjesenje. Nadzornik vec dolazi kod njih i vrsi nadzor. Da li je to inace praksa ili to ne bi trebalo ici na taj nacin?
 10. Nisam shvatio, da li mjeru nadzora izrice centar samostalno ili sud mora izreci mjeru?
 11. Ali sto ako je direkror propustio platiti porez, a u momentu dospjeca racun firme nije bio prazan, ali u momentu kad ih porezna uhvati racun je svorc. Da li tada firma ide u stecaj i porez se namiruje od imovine firme (koju firma mozda i nema) ili dirrktor odgovara osobnom imovinom za placanje tog poreza i kamata?
 12. A kada se onda računa da je obično ubojstvo? Da li onda kad netko ubije osobu bez razloga? Naime, ako je netko maltretirao njegovu obitelj u prošlosti, a to maltretiranje je prestalo, tada je logično da je to ubojstvo iz osvete. Ali ako se radilo o kontinuiranom maltretiranju koje nije prestalo, tada ispada da je to jedan vid samoobrane, tj. zaštite svoje obitelji, a ne osveta za nešto što je počinjeno davno prije i što je prestalo. Tako mi govori opća logika, ali pitanje je kako sud to računa.
 13. Piše u novinama da DORH tereti Filipa Zavadlava za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete što znači da bi mogao dobiti 50 godina zatvora. Čak je u jednim novinama pisalo da ako otac i sin potvrde da su ubijeni maltretirali njihovu obitelj da je tada zapečaćena optužnca za teško ubojstvo i kazna od 50 godina. Nije mi jasno slijedeće: Ispada ako su oni maltretirali njega i njegovu obitelj, tada će to biti teško ubojstvo. Ako je on njih ubio, a nisu maltretirali njegovu obitelj, tada će to biti obično ubojstvo i dobit će manju kaznu. Ispada da bolje prolazi onaj tko ubije bez ikakvog raz
 14. Promjena gabarita vjerojatno neće biti moguća jer konzervatorski odjel u pravilu ne dopušta promjenu gabarita. Moraju biti isti gabariti krova, iste kučice iznad prozora, isti nagib, orjentacija krova... Krovni prozori se ne smiju stavljati.
 15. Bio sam u konzervatorskom odjelu, oni kazu da za sve ovo navedeno, ukljucujuci krov, treba samo glavni projekt - ali misle za njih, konzervatore. Ne znaju da li ce gradski ured za urbanizam traziti gradjevinsku dozvolu. U uredu za urbanizam je bio neki zivcani sluzbenik pa mi nije nista odgovorio. S konzervatorima se moze razgovarati, a s ovima drugima malo teze. Pretpostavljao sam da ne treba dozvola za promjenu krovista, zamjenu podova i izgradnju dodatnih zahoda jer ne mijenjam vanjske gabarite niti nagib krova. Ali ne znam da li je to tocno ili neki od tih radova ip
×
×
 • Napravi novi...