Jump to content

Mrljavac

Moderator
  • Broj objava

    9259
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    29

Sve što je Mrljavac objavio

  1. Dali je bio na procjeni radne sposobnosti u mirovinskom? Premalo ste napisali podataka. Ako ide u redovnu mirovinu ne znamo kolika mu je bila prosječna plaća, a ako ide u invalidsku mirovinu, treba proći komisiju za procjenu radne sposobnosti u HZMO (opća ili profesionalna mirovina i omjer u postotku "rat-mir").
  2. Dobro da su se sjetili nakon 20 i kusur godina. Mnogi branitelji su u međuvremenu (u te 22 godine) poumirali, a nisu ostvarili prava koja zaslužuju.
  3. https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/znatno-raste-osnovica-za-invalidninu-i-druga-braniteljska-prava-evo-kome-ide-najvise---816390.html?itm_source=TopNews&itm_medium=Dnevnik&itm_campaign=Naslovnica
  4. Dobro se raspitajte, imajte svu dokumentaciju pored sebe, usredotočite se na informacije koje će Vam dati savjetnik u mirovinskom.....i polagano, dokument i dokument i sve će doći na svoje. Samo treba strpljenja. Budite uporni i isplatit će vam se strpljenje. Svako dobro Vam želim
  5. Figaro, dobit ćeš kaznu, plati dio te kazne koliko budeš mogao platiti, (preslikaj tj.fotokopraj uplatnicu i pošalji je uz Žalbu) a prije toga napiši žalbu i sve ovo što si već naveo i naše pravosuđe će tvoj slučaj razmotriti i najvjerojatnije oprostiti ti kaznu, ako prije nisi bio problematičan i ako nemaš povijest prekršaja i sl. ili kaznenih djela. Sve najbolje ti tebi i tvojima i ostavi se travuljine jer kazne su grozne pa i za džoint.
  6. PotpisujemG Gospodine, Skywalker a Gospodin Rubikon će imati "priredbu" i veliki problem ,belaj tijkom pokušaja stjecanja braniteljske mirovine, a, sve je već napisano, samo treba malo "prolistati" prethodne postove i vidjeti koju su branitelji #kalvariju" prošli da bi došli do braniteljske mirovine. Ali....za to smo tu na forumu da si pripomognemo- Lijepi pozdrav svim braniteljima i drž,ste se momci i đevojke
  7. Trebate više napisati, gdje ste bili tijekom DR-a, koliko imate godina starosti, zašto mislite da imate pravo na braniteljsku mirovinu? Dali mislite da je braniteljska mirovina povoljnija od mirovine koju ste svojim radom tijekom života zaradili. Lijepi Pozdrav MalomČovjeku iz Slavonije
  8. Ovo, ne izgleda baš dobro za Vas Gospodine. Mirovina će biti "mizerna", mala uzevši u razmatranje Vaš rad, kao voditelj smjene (Vi kažete Šef smjene). Mirovinsko će razmotriti kolika je bila Vaša plaća unazad 10 godina, vidjet ćete, ali ne želim biti loš predu.... mirovina će Vam biti "mala". BTW Hebeš tablice, a kad ti stigne rješenje, e onda idemo, žalbe....prigovori i sl. Dokumentaciju složite i sami si izračunajte dali bi po Vas bilo povoljnije da odete u mirovinu kao policajac ili Hrvatski branitelj. Svako Vam dobro :-)
  9. Nemojte tražiti broj moba,(privatne "stvari zadržite za sebe) a ako trebate nekakav savjet "prolistajte ovaj portal i sjednite za "stolicu" i sve će Vam biti jasno, Lijepi Vam pozdrav, Vama, Hrvatskim braniteljima. i svim osobama koje ne podržavaju rat u Ukrajini. Svima, SVAKO DOBRO .
  10. Ne želim pisati negativne komentare ali ovo je prekomplicir... i ukratko, to tako ne ide.... Žao mi je ali previše "složena" situacija i trebate ishoditi osnovne dokumente, i priložiti nadležnim institucijama (dokazati) gdje ste bili i što ste radili u to "nesretno" vrijeme jer nakon gotovo 30 godina nakon rata Vi tražite neka braniteljska prava..i imate prava ali mislim da previše tražite, a i moj susjed je slušao kako granate padau pa, nije se "usudio" dohvatiti puške i otići na bojište pa jer se uplašio..... i kad sam dolazio kući samo da se istuširam i malo odmorim iz Vukovara, Tenja...Baranje.. naoružan Kalašnjikovom, Tromblonima, ručnim bacačima i kojekakvim ubojitim sredstvima, a uvijek sam bio krvave ili polukrave glave....poluprobijanim ušima ....i nisam tražio medicinsku pomoć....). I BTW. I, opet sam išao u borbu na bojište i nisam birao bojišnicu-frontu. O Ostalim sr.njima i da ne pišem. Dobro razmislite, .... ;-)
  11. Kupili smo odlične zrakoplove (dosta smo ih "masno" platili). Rafale je jedan od najboljih borbenih zrakoplova, ali imat ćemo dosta problema. Nemamo tako sposobne pilote, infrastrukturu, mehaničare, nemamo zapravo ništa pa, moglo bi nas to puno više koštati od zrakoplova. Pitanje je i koliko će ti borbeni avioni biti od koristi tj iskorišteni. Zastrašivanje neprijatelja s tako brutalnim avionima (uzevši u obzir naš državni proračun) je upitno. Treba Rafale i naoružati, raditi vježbe, a koliko košta uzlijetanje i slijetanje te mrcine od aviona, a i punjenje goriva u zraku....mislim da će nam NATO morati dobro podmazati kupovinu ovih aviona, a bojim se da ce ih voziti letjeti, odnosno koristiti samo odlično obučeni francuski piloti jer Rafale je zahtjevan, brutalan, odlično opremljen i jedan od najboljih borbenih zrakoplova na svijetu. Usudim se taj borbeni zrakoplovak usporediti sa Raptorom. Ali, o tom po tom. Nije isto uspoređivati zrakoplove na "aeromitingu" kad nemaju naoružanje, odnosno su gotovo superlagani a, u ratu kad su maksimalno naoružani i teški do maksimuma, opremljeni elektronikom, bombama i raketama....i da ne nabrajam i navodim ostalu opremu, komunikaciju i sposobnost pilota kad moraju biti izloženi smrtnoj opasnosti. Imamo i one lažne "puhaljke" što izbacuju da bi "zavarali" rakete zrak-zrak, a ima i još puno drugih stvari koje puno koštaju. Malo se češem sa olovkom oko uha i računam. Mislim da će nas puno više koštati, ali što je, tu je, sada je gotovo. Imate li Vi gospodo mišljenje?
  12. Ako imate neke osnovne uvjete (ratni put, liječenje....glede rata i liječničku dokumentaciju ne vidim razlog da ne podneste zahtjev za braniteljsku mirovinu. Bit će teško, ali ako butede uporni, vjerojatno ćete i uspjeti, ali trebat će jako puno vremena i truda. Komisije, HRVI, Komisije u Mirovinskom....Morate dokazati zašto tražite braniteljsku mirovinu, a to nije jednostavno. Nije isto kao prije i Zakon se promijenio. Svako Vam dobro. Zarolajte svu liječničku dokumentaciju, stavite je u "omotnicu"" dostavite u mirovinsko, pa JBTG, dobit ćete" poziv".....Ali, ovi momci u mirovinskom su jako oprezni. Neće proći niti dokumentacija ako je "labava"
  13. Poštovani brankod morate priložiti pravovaljanu dukumentaciju,, odnosno dokumentaciju iz koje se može uvidjeti da stesudjelovali tj, bili u Domovinskom ratu, ;-) Odite u Ured za Obranu pa vidite ima li šanse za ostvarivanje statusa branitelja.....
  14. Ljudi, slažem se i, vaši komentari su OK, ali nikako ne mogu "provariti" činjenicu da je čovjek (iako je bio u policijskoj odori) uzeo svoj novac ponižen i kritiziran. Nadalje, ne bi bilo u redu da se kladio u trenutku odigravanja utakmice i sjedio u kladionici, pio sok, alkohol ili bilo što u policijskoj odori..to je druga priča... Ali, ne vidim u čemu je problem podići - uzeti novac na koji se kladio dok je bio u "policijskoj odori", a uzeo svoj novac dok je bio u službenoj odori. Tema je da tako kažem "diskutabilna", međutim, kao što i napisah, danas svatko ima "pametne telefone", a vidite i sami tko ih može kupiti, snimati kamerom itd. Policajci kažnjavaju prijestupnike, a prijestupnici pokušavaju da im se osvete, vrate ili na bilo koji način nanesu zlo. I Policajci su ljudi i praštaju prekršaje ali sve ovisi o situaciji i prisupu-komunikaciji i težini prekršaja.
  15. Dobio je, na žalost 1900 kuna i sekiranciju i problem, ukor, upororenje...mišljenja sam da svatko tko misli kupiti "pametan telefon" mora proći testiranje, psiho.....jer ne možeš snimati-slikati da bi nekom nanio zlo. Nije to u redu i nije lijepo. Imam i ja nekoliko kamera, na kacigi od motora dvije, na motoru tri, u autu dvije, ali nikada ne bih snimku objavio, pogotovo da nekom nanesem zlo ili štetu....Imam i na kući četiri kamere, sve pregledam, i čudne situacijem brišem s diska (a ima svašta, od smiješnog do odrvr...) Sva kamermanja su zbog osobne sigurnosti, a i imam posebne "uređaje"..
  16. https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/na-kocku-stavili-sigurnost-i-povjerenje-policajac-tijekom-smjene-snimljen-u-kladionici-kolega-mu-cuvao-ledja---644003.html?fbclid=IwAR0sn1YNksBwEtdzGFJkVgCd5uS1XiPJ1ELzjHUGSCSG7ZvHQR8tT2nCviA Malo blesavo, ali ne mogu da ne zaobiđem temu....Policajac nije nikom ništa skrivio, nije bio "janpika" niti bezobrazan. Takozvani novinari i kojekakvi "dušebrižnici" odnosno "termiti" i zlokobnici" koji pokušavaju izigravati "posvoduše" i nanositi zlo policajcima jer su od strane zakona-policije dobili nekakvu kaznu po ZOSPC-u ili pitaj boga kakvu prekršajnu ili kaznenu prijavu, i pokušavaju se na neki svoj morbidan način osvetiti (pucajući iz prazne puške) neće "profitirati" već se sami sebi naštetiti. Nije prvi puta da uredništvo u Dnevniku.hr odobrava pisanje i objave takvih gluposti (ima i drugih da tako napišem neozbiljnijih portala koji objavljuju još veće i "glupavije" objave na račun branitelja i policije) ali već spomenuti portal ima i ozbiljnih novinara ,i mišljenja sam da treba "prožvakati" i dobro pogledati neke objave, prije nego se "lansiraju" na internet. Danas gotovo svaka budaletina ima "pametni telefon" i snima video ili fotke, ubaci svoj komentar i gotovo (urednici raznih portala to i ne pogledaju). Pljuvanje po policajcima (iz osvete)...bilo kojoj državnoj instituciji, sudovima, socijali....da ne nabrajam je vrlo neozbiljno. Nadam se da će se Gospođe i Gospoda koji su se zaposlili kao tzv. urednici....moderatori ili pitaj boga što na spomenutom portalu (Dnevniku.hr) malo uozbiljiti, apdejtovati i razmisliti što pišu i koje članke odobravaju za objavu,. Dnevnik.hr je ozbiljan portal, ali treba uredništvo razmisliti o objavljivanju vijesti (ne mogu, a da ne pohvalim sportske vijesti koje pomalo kasne ali nemam što zamjeriti, pogotovo komentatoru UFC-a Vladi i suradnicima, bivšim MM-a borcima, Zelgu i Igoru). Malo su polupospani jer se borbe održavaju uglavnom u nezgodnim noćnim satima, ali malo više priče i komentara od strane istih polupospanih dečki ne bi nedostajalo. Ali, vratimo se na temu policajca u kladionici. Pa što je taj čovjek napravio pogrešno. Nije smio u odori otići u kladionicu. Netko je zlokobno snimao jer nije imao pametnijeg posla, a policajac (kako sam razumio i shvatio) po tom vašem članku ne bi smio otići na kraju radnog vremena niti u trgovinu i kupiti kruh, mlijeko i burek ili pivo. I, čovjek suspendiran bez veze, možda je u kreditima, hrani djecu...policijska plaća nije velika, nemojte to raditi i ljude optuživati zbog sitnica Gospodo iz Dnevnika.hr. Pametan čovjek ima normalan telefon, (kucaš brojeve i zoveš ako nekog trebaš, ili ako te netko nazove, javiš se) a pametan telefon može od čovjeka napraviti idiota...ali to i sami znamo
  17. ;-)  LP iz Šaga..lega čuvaj se sebe i obitelj od ove nesretne bolesti. Svako Ti dobro i, tvojoj obitelji i živ zdrav i Vesei bio .

     

  18. Mrljavac

    COVID -19

    https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-kinu-odakle-je-sve-krenulo-drugi-val-korone-nikad-nije-dosao-kako-je-to-moguce/2235337.aspx
  19. Tako je "Novak". Treba imati kontinuitet liječenja i svu medicinsku dokumentaciju, a i "dobar" ratni put, a sve "uglavnom" bolesti i oboljenja trebaju biti "povezani" kao posljedica Domovinskog rata. Ove su teme "sažvakane" pa ako malo bolje pogledate ovaj portal (posebice dio za branitelje), vidjet ćete koje su probleme i kalvarije prošli branitelji, HRVI, CZ....da bi ostvarili svoja prava, uglavnom se radilo o ostvarivanju prava na braniteljsku mirovinu. Teško je sada ostvariti prava nakon 24 godine od kraja rata ukoliko nemate prijašnju medicinsku dokumentaciju. Branitelji umiru ranije, pogotovo HRVI, a da sada ostvarite status HRVI bez prijašnje popratne dokumentacije - gotovo nemoguće. Iovako, ionako, sada cijela Lijepa naša ima PTSP od ove nove kuge Covida pa bi se dalo zaključiti kako ćemo proći. Nadajmo se da nam mirovinu neće "rezati" kao u prošlim vremenima. Sve je moguće. Lijep Pozdrav svim braniteljima.
  20. F 62.0 Možete li nekako dokazati da je ta dijagnoza uzrok Domovinskog rata. Morate imati dokumentaciju kojom to možete dokazati. Status HRVI se dokazuje ratnim putom (dokument), redovno liječenje poradi posljedica sudjelovanja u DR-u..........
  21. Mrljavac

    COVID -19

    "Vrag" je došao po "svoje". Drž,te se, i obavezno maske na lice.. Situacija je vrlo nezgodna (a vidite i da nije izmišljena bolest). Svako Vam dobro Svima i čuvajte se, a, ako se družite - razmislite, ima li netko u Vašoj obitelji kojem možete donijeti virus ???? Stariji ljudi, "Šećeraši"...."Tlakaši"....i ...ini...teže podnose Covid... Nemojte misliti samo na sebe i izlaske - razmislite u koji rizik dovodite i svoju obitelj i prijatelje. Svako Dobro Svima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija