Jump to content

sama45

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    1

sama45 je na 5. travnja 2022 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što sama45 objavi!

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Radno vrijeme je s preraspodjelom, radi se svaki dan. Zanima me ovaj tjedan pada Božić i njega nam računaju kao slobodni dan. Da li je to u skladu sa ZORom.
  2. Nasljedstvo nije bračna stečevina i nemate nikakvo pravo na njega. Ne mora vas potpomagati u plaćanju. Uzdržavanje možete tražiti jedino ako ste bolesni ili nezaposleni, za njega prijedlog daje Socijalni rad, a sud odlučuje.
  3. Koliko vremena nakon rastave se može tražiti isplata radi ulaganja u tuđu imovinu. Imovina samo formalno glasi na bivšu svekrvu. Radi se o turističkom objektu u kome ona sada brani boravak i unucima sa strane mene i svog sina koji smo sve to napravili. Policija im je u kući na tjednoj bazi (ona ih zove), a policija ne želi postupati prema nasilnoj luđakinji nego ode savjetujući ih da svoje imovinske odnose sami riješe. Problemi su veliki i nerješivi bilo kakvim sporazumom, a po našem zakonu nasilnicu će odvesti tek kada nešto napravi, a tada će biti kasno.
  4. Pričalo se da će poslodavci koji su davali otkaze u vrijeme i nakon što su dobivali naknadu za vrijeme lockdauna morati istu vratiti. Da li je donesen taj zakon?
  5. Dobila sam osobno uvjetovani otkaz . Obrazložio ga je da sam se ja žalila da fizički ne mogu obavljati poslove, koji nisu ni bili poslovi za moje radno mjesto, nego poslovi skladištara, koje sam ja uredno obavljala kada se ukazala potreba. Kada sam bila na otkaznom roku, firma je zatvorena radi korone, i tada me nazvao da ga prolongiramo. Dobio je potporu od države i za mene, a za plaću (potporu) za taj mjesec i pol je koji sam još bila u radnom odnosu je rekao da je to otpremnina.
  6. Da malo pojasnim. Poslodavac mi je htio dati osobno uvjetovani otkaz (kao dobar je, da imam pravo na burzu, i da on može zaposliti novu budalu uz poticaje). Pozvao me da ga ne predam jer se bojao da neće dobiti potporu od države.Obećao mi je i otpremninu, koju sada opravdava plaćama koje mi je dao od potpore, i ispada da bi ja trebala biti zahvalna jer mi je dao potporu za dva mjeseca, i ne želi isplatiti pravu otpremninu.U međuvremenu je objavio natječaj za nove zaposlenike, u zadnje dvije godine ih je promijenio četrdesetak, što sam prekasno saznala. Mijenjala sam posao za rad kod njega jer je obećavao sve što nikada nije ispunio, doslovno me molio da dođem. Prva dva mjeseca je sve divno i onda počinje maltretiranje. I sama bih otišla kada nađem novi posao.Na HZZu, su upoznati sa njegovim načinom rada sa uglavnom besplatnim zaposlenicima. Sada si želim naplatiti mobbing, šikaniranje i prekovremene, imam li pravo inzistirati na otpremnini i podnijeti eventualnu tužbu inspekciji rada?
  7. Poštovani, da li poslodavac može dobiti potporu za ostatak djelatnika, ako je nekima prije nego što je znao za potporu dao osobno uvjetovane otkaze, a nekima nije produžio ugovore? Hvala
  8. Poštovani, studentica ima ovršno rješenje po kojem je otac dužan isplatiti zaostatke i skinuti su mu ovrhom. Nakon toga je uplatio nekoliko alimentacija i samoinicijativno ukinuo trajni nalog, te opet ništa ne uplaćuje (zaposlen je). Vrijedi li to riješenje i za ovaj slučaj neisplate ili treba dizati novu tužbu? Hvala
  9. Poštovani, zanima me je li zakonski u redu da se pet dana u tjednu radi po 6 sati, jedan dan 12 a jedan dan je slobodan. Hvala
  10. Imam napismeno (poruka u mobitelu), gdje mi bivši muž kaže da će mi dati dio novaca koji je pokupio sa računa kada smo se rastajali. Obzirom da mi je već lagano dosta lažnih nada , da li takvo obećanje ima kakve pravne posljedice.
  11. Zvala sam kreditni odjel i rečeno mi je da platim prije dospijeća nove rate. To je 20. Doći će mi i poštom službena obavijest o kašnjenju. Fakat sam se prepala. Kod nas nikad ne znaš ?
  12. Imam dug u OTP banci ratu i pol, oko 1 000kn. Došla mi je prva opomena smsom da će aktivirati sredstva osiguranja. Nisam ni znala da mi poslodavac nije uplatio zadnju ratu....naime nije mi davao plaću Sad obzirom da je vikend ne mogu ništa saznati, pa ako netko ima iskustvo koliko imam vremena za uplatiti da mi ne sjednu na cijelu plaću, a imam još 5 godina kredita. Da ne izgubim živce do ponedjeljka
  13. Radi dugotrajnog lošeg odnosa i nebrige za moje radno mjesto, uz neisplatu dogovorene plaće, ( poslodavac uskraćuje dio na ruke za što imam dokaze) dao sam usmeni izvanredni otkaz i drugi dan ga poslao sa povratnicom. Razgovarao sam sa vlasnikom firme i objasnio mu o čemu se radi, rekao je samo da mu još otkaz pošaljem mejlom. Radni odnos je trebao biti raskinut prošli tjedan. Međutim prošlo je nekoliko dana i nemam nikakve povratne informacije o otkazu, a na stranicama mirovinskog vidim da sam još uvijek prijavljen. Molio sam da me o danu odjave obavijeste mejlom. Što bi trebao napraviti
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija