Jump to content

gromky

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li negdje postoji popis odvjetnika koji zastupaju pojedine strane brandove u eventualnim postupcima primjene Zakona o žigu. Konkretno me zanima tko zastupa Ray Ban za Hrvatsku ali i eventualni popis ostalih po pojedinim brandovima ? Zahvaljujem unaprijed na odgovoru !
  2. Dokumenat ja baš Odluka i na kraju se nigdje ne navodi mogućnost žalbe. Kopiju mi imamo. I ja mislim da tu eventualnu mogućnost ima jedino škola. Ako se odlučimo prepustit ćemo pravniku.
  3. Koji je pravni put za eventualno pobijanje Odluke ureda državne uprave i jeli to uopće moguće od strane roditelja. S obzirom da se Odluka odnosi na Osnovnu školu koja se nije žalila?
  4. Da, u pravu ste. Isključivo se radi o tome da želimo drugi razred. Gospođe iz Ureda državne uprave se pozivaju na članak 18. stavak 1. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i temeljem toga se 29 učenik ne računa kod formiranja razreda. Jer je iz drugog upisnog područja, susjedna općina. Mi tumačimo da se mora računat temeljem istog toga članka i da je eventualni propust nastao prilikom upisa što na njihovo formiranje razreda nije smjelo utjecati. Ako su smatrale da je netko protuzakonito upisao učenika trebale su ga prijaviti, ali svakako formirati dva razreda. Nakon svega su trebale prihvatit realnost da je u razredu 29 učenika i da će tako biti cijelu godinu, da je to zakonski broj za dva razreda i zanemarit okolnosti upisa 29 učenika. U krajnjem slučaju, da su bile u dvojbi trebale su primjenit propis povoljniji za djecu. Oko toga smo se jučer natezali s njima ali ne popuštaju ni milimetra. Moje osobno mišljenje je da su svjesne pogreške ali nemogu više odstupit. Bilo je jučer prilog na TV.
  5. Stisnuli smo ravnatelja, urede Županije, Općine, upoznali Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo uprave....Probali smo dobiti neke medije ali im nije priča zanimljiva dok barem mjesec dana ne bojkotiramo školu. Nitko nije niti zucnuo, samo neki ljudi iz Županije su probali pomoći. Mislimo da krivo tumače članak zakona i da je tu cijeli problem. Rekli smo ravnatelju Ureda državne uprave da ako do srijede na dođe u školu, da nećemo puštati djecu na nastavu. Dolazi sutra na sastanak....i to je neki napredak. Stvar bude vjerojatno otišla dalje pa zato i tražimo pravnu pomoć. Može mi netko ostavit broj nekog dobrog odvjetnika na PM.
  6. Cijela priča se i vrti oko toga što želimo dva razreda. Između ostalog su jednom nastavniku dali ekspresno otkaz. Osim što to želimo, mislimo da imamo i pravnu osnovu za to. Zbog toga i tražimo HILFE, da vidimo dali samo bauljamo u mraku ili smo i u pravu, barem malo.....
  7. Poštovani, Ured državne uprave u KZŽ je svojon Odlukom formirao jedan prvi razred OŠ Bedekovčina, pozivajući se na Pravilnik o broju učenika u redovitom i kombiniranom razrednom odjelu i odgojno-obrazovnoj skupini u OŠ. U navedenom Pravilniku granica za formiranje drugog razreda je više od 28 učenika. Mi ih imamo 29 i reagiramo. Na to oni odgovaraju da je jedan učenik iz druge općine i samim time ga ne računaju, pozivajući se na članak 18. stavak 1. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Tamo se navodi da se učenik s drugog upisnog područja ne može upisati ako to dovodi do formiranja drugog razrednog odjela. Mišljenja smo da je eventualno pogriješio onaj koji je upisao toga učenika ( prema njihovom tumačenju je to OŠ a ne oni) a da nemogu zanemarit činjenicu da upisano i da će stvarno ići na nastavu 29 učenika. Prepiska traje dulje vrijeme i kao roditelji smo se srećom uspjeli organizirati. Uključujemo sve koji nam mogu pomoći, odnosno barem pokušavamo. Molimo pomoć nekoga kome bi na PM ili mail poslao prepisku, Oduku ureda državne uprave....... i tko bi nam mogao reći stvari s pravne strane. Unaprijed zahvaljujem !
  8. Ukratko radi se o slijedećem. Dali postoji ikakav obvezujući zakonski instrument kojim bi se poslodavac na temelju medicinske dokumentacije prisilio premjestiti radnika na lakše radno mjesto, odnosno radno mjesto bliže prebivalištu. Radi se o zdravstvenim problemima koji nisu nastali kao posljedica rada. Imam nalaze i preporuke specijaliste neurologa, neurokirurga, psihologa i doktora medicine rada kojima se preporuča premještaj na radno mjesto bliže mjestu prebivališta, jer takva postoje. Radi se o ozbiljnijim zdravstvenim problemima na temelju kojih bi se vjerojatno vještačenjem mogao dobiti i postotak tjelesnog oštećenja. Dali sve ovisi o razumijevanju i susretljivosti poslodavca ili postoji nekakav zakonski okvir.
  9. Prije pet godina sam nakon operacije preživio puknuće cerebralne aneurizme.Nakon toga sam tijekom postoperativnog oporavka preživio moždani udar.Nakon još jedne operacije glave i dugog oporavka vratio sam se na staro radno mjesto. Nikad nisam bio na komisiji ili vještačenju. Stjecajem okolnosti moje radno mjesto je ukinuto te sam raspoređen na drugo, 60 km od kuće. Svakodnevno putovanje mi zaista predstavlja veliki napor. Na moj zahtjev da me se rasporedi na radno mjesto bliže kuće, poslodavac se oglušio.Napominjem da takva radna mjesta postoje i da su potpuno ista mojemu.Moja pitanje je dali postoji način da se poslodavca obveže da me premjesti bliže i gdje bi se to moglo ostvariti.
  10. Molio bih preporuku nekog odvjetnika specijaliziranog za radno pravo,na PM. Zahvaljujem unaprijed!
  11. Da,vjerojatno netko tamo u nekom uredu procjenjuje za koji slučaj, odnosno veličinu štete treba tražit alko test a za koji ne.Jer bi inače netko tko pri ulasku u garažu strga retrovozor, trebao zvati policiju da mu naprave alko test,jer mu kasko ne prizna štetu.A vjerojatno ovisi i o osiguravajućoj kući.Ovo nam je inače šesta godina da preko njih imamo obvezno i kasko osiguranje.Nikad nismo imali niti najmanju nazgodu,tako da mi baš nisu jasni.Jeli stvarno takva kriza ili je tako normalno da postupaju.
  12. Da,to što nisam zvao policiju oni tumače kao svjesno izbjegavanje alko testa.Dali mogu svjedoci potvrditi da nisam bio pijan,odnosno jeli se to prizna na sudu ili kod njih na osiguranju.Samnom je bila žena.I vozač šlep službe bi mogao posvjedočiti.Od svjedoka je bio neki susjed i gazda ograde,mislim da bi i oni posvjedočili.
  13. Prednjim desnim krajem.Pri kretanju iz prve.Znam da zvuči nevjerojatno, ali je bilo baš tako.Far je ispada bio oštećen oko kopče kojom se stavlja na lim,skroz nevidljivo.Letva volana mi je bila od početka sumljiva,ali sam mislio da me se ne tiče.Kasko plaća štetu,šta se imam ja petljat.Ustvari na prvi pogled je auto izgledao skroz u voznom stanju sa izgrebanim branikom.Ako su procijenitelji iz osiguranja i auto servis napravili takvu procjenu,šta me je briga.A radi se o 'ozbiljnoj'osiguravjućoj kući i auto servisu. Prvo što sam napravio nakon nezgode,nazvao sam besplatni tel.osiguranja i prijavio štetu po kasku.Jučer sam razgovarao telefonski sa gospođom zaduženom za regresna potraživanja.Usput sam spomenuo da mi je njihova djelatnica kada sam nazvao mogla skrenuti pažnju da obavezno zovem policiju,jer inače ništa ne vrijedi.Rekla mi je da to nije njezin posao.Ponavljam da se radi o velikoj i ozbiljnoj kući. Jeli moguće da zato što nisam zvao policiju ispadam veliki 'hlebinac'. Da me je netko prije pitao da li se za takvo što zove policija,rekao bih ne.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija