Jump to content

Tatiana

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja sam čula da su ove godine ispiti do 10.07. Mislim da je to zbog praznika tj. ne vjerujem da će se održavati ispit sada 26.06., pa s obzirom na tjedan manje u lipnju, a i u svinju (1. maj), produžili su na 2 tjedna u srpnju.
  2. Ja sam bila gotova u 13:15h, a ispitivanja su trajala oko 10 minuta. Nije strašno, ali kao što davor bbc kaže, treba nešto i znati. Olakšajte si učenje maksimalno, učite iz skripte što više možete, samo obratite pažnju na izmjene. Naravno, svatko uči svojom brzinom, ali iz knjige je po meni puno teže, jer toga ima previše. Uvijek ista pitanja vrte, tako da... ZUP učite po novom zakonu ili ako kome treba skripta, slobodno se javite, ja imam jednu jako dobru, skinula sam je sa pravokutnik.net. Nije klasična skripta, nego razrađene odredbe zakona po članicima, ali meni je bilo puno lakše i brže tako učiti. I ne brinite što vam se čini da što se više približavate danu ispita sve manje znate, to je valjda kod svih normalno. Kada krenete pisati pismeni dio i kada dođete na usmeni, a pogotovo kada prođete prvi ili prva dva predmeta trema je sve manja. Puno mi je pomogao ovaj forum tako da zahvaljujem svim dobrim dušama na poslanim skriptama. Ako kome što treba, stojim na raspolaganju. Pozdrav iz Rijeke
  3. Ja sam VSS i radim u Odjelu za državnu granicu, pa me pitao pitanja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o putnim ispravama. Ostali su mi rekli da ih je pitao isto iz područja rada i još pokoje pitanje, uglavnom za 5 min gotovo. Ništa se ne sekiraj za posebni dio, baziraj se na opći. Puno sreće:-)
  4. Jučer sam položila državni ispit:-))) Bilo je dobro, ali imali smo sreće, jer smo imali dobru komisiju. Ljudi nisu bili raspoloženi za rušenje, tako da su iz moje grupe svi prošli:-))) Iz Ustava i sustava je bila jako draga žena, kao i iz ZUP-a, ZUS-a i Uredskog. Pitaju puno, pogotovo ZUP, ZUS i Uredsko, ali pomažu. Iz EU je bio muški ispitivač koji pita se i svašta i kad ne znaš onda udara po tome, ali nikog nije rušio. Lokalna službenički - muški ispitivač, ispitivao nas je po 8 i to par pitanja u krug. Jako je namrgođen i djeluje nervozno, pita pitanja iz skripte, ali i pitanja logičnog zaključivanjan pr. kojim zakonima se uređuju pitanja državnih službenika i namještenika ( Zakon o drž. službenicima, Kolektivnim ugovorom, Zakonom o radu, Etičkim kodeksom, ali i posebnim zakonima, pa kao npr. Zakon o policiji, Zakon o lokalnim službenicima i namještenicima...). Mene je pitao kako je uređen radni odnos državnih službenika - treba reći i ono što ide prije rješenja o prijamu u službu i rasporedu na radno mjesto - pravilnikom o unutarnjem redu se utvrđuju slobodna radna mjesta, da li su osigurana sredstva u drž. proračunu... a postupak prijama je upravni postupak. Iz EU pita gdje radite, pa neka početna pitanja povezuje sa vašim radnim mjestom, tako je mene pitao Schengenski sporazum. Nisu mu bitna nabrajanja, bitno mu je da vidi da razumijete, a ne da ste učili napamet, bez razumjevanja. ZUP, ZUS i Uredsko je uzela zakon i pitala po redu - upravni postupak, upravna stvar, nadležnost, stranka u upravnom postupku, kako se pokreće upr.postupak, podnesak, žalba-rok, protiv čega se vodi upravni spor, čime se pokreće i koji je rok za tužbu, čime završava (presuda i rješenje), tko vodi uredsko poslovanje, što je pismeno(podnesak i akt i definicije), prijamni štambilj, klasifikacijska oznaka i urudžbeni broj, pisarnica djelovi neupravnog akta. Radim u MUP-u, pa nam je iz posebnog dijela nam bio gosp. Delipetar i pitao nas je iz područja gdje radimo i još par pitanja, bio je sasvim korektan i nije tlačio. Puno sreće svima koji idu na državni. Učenje iz skripte je dovoljno, osim ZUP-a i početka Uredskog, jer se definicije razlikuju u Uredbi i skripti, barem u mojoj. Osim toga, EU učite po materijalima sa stranica Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija-mislim na institucije, Lisabonski ugovor i Ug. iz Nice, barem toga u mojoj skripti nije bilo. Ako kome što treba od materijala, slobodno se javite na taty1719@yahoo.co.uk Pozdrav iz Rijeke
  5. Pozdrav Davore. Ja radim u MUP-u, PU Primorsko-goranska. Nemam skriptu, učim po zakonima, a ZKP i PK po jednoj skripti što sam je pronašla na pravokutnik.net.Javi mi što ti treba na taty1719@yahoo.co.uk
  6. I ja idem tada na ispit, pa pozdravljam sve supatnike:-) Vidimo se i sretno svima:-)
  7. Molim pravnike koji su polagali ispit da napišu koliko detaljno su ih ispitivali. Ja sam sva u strahu... Znam da je nama lakše, nego ostalima, ali šta nas tako maltretitaju? Hvala puno na korisnim savjetima.
  8. Ja učim iz zakona, pa ako ima koja dobra duša neka i meni proslijedi skriptu na taty1719@yahoo.co.uk Hvala puno
  9. I ja bih molila ažuriranu skriptu iz EU na taty1719@yahoo.co.uk Hvala puno:-)
  10. Uredbe - obvezuje u cijelosti i istovremeno sve članice, direktive - obvezuje sve članice ali sama država bira sredstva (kako učiniti. Ovo drugo ne znam, pa bih i ja molila odgovor.
  11. Hvala vam na pitanjima:-) Po Abramovim pitanjima vidim da ne pitaju ni pravnike nešto posebno teško kao što me straše, a možda to ovisi i o komisiji. Pozdrav svim supatnicima:-)
  12. Pozdrav svim supatnicima:-)Abram, pročitala sam da si pravnik, pa s obzirom da smo kolege po struci i kako sam čula rešetat će nas ZUP i ZUS,pa te molim da pitanja staviš na forum ili mi javi u inbox. Hvala i SRETNO u subotu:-)
  13. Može i meni skripta da malo usporedim na taty1719@yahoo.co.uk Hvala puno:-)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija