Jump to content

spell

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, imam polubrata kojemu je nedavno umro biološki otac. Otprilike prije 2. mjeseca. Dakle pitanje je vezano za nasljedno pravo. Krenut ću sa par natuknica - polubratov "otac" i moja majka nisu bili u braku niti su živjeli zajedno - otac ga je priznao, ali nikada nije pitao niti brinuo (materijalno/financijski)za njega - isti se oženio i dobio dva djeteta Moje pitanje glasi: da li on (polubrat) s takvim statusom ima uopče pravo na bilo kakva potraživanja, i ako da, gdje se može obratiti za informacije o daljnim postupanjima. Unaprijed hvala
  2. Poštovani,moja situacija je slijedeća; radim u zdravstvenoj ustanovi 38 godina i 54 godine.Zbog reforme u zdravstvu upitno je moje radno mjesto. Moje pitanje glasi; da li postoji mogućnost da me pošalju u prijevremenu mirovinu? U tom slučaju da li imam pravo na otpremninu (koliku)i da li imam pravo na naknadu s burze. Ako da,koliko dugo imam pravo na tu naknadu?
  3. dragi forumaši, situacija je slijedeća:ostala sam sama sa 16mjesečnim dječakom.Problem je taj što nemam kome povjeriti dijete dok sam ja u potrazi za poslom ili radim. Živim u centru,u Zagrebu.Podstanar sam.Moje pitanje je,da li postoji način da malenog naknadno upišem u jaslice i koji je to? Unaprijed se zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija