Jump to content

marysa

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani !! Otac je trenutno stalno zaposlen u jednoj privat tvrtci.Obzirom da je obolio i trenutno se lijeci na psihijatriji zanima me obzirom na dijagnozu dali ima pravo na 100 % bolovanja i do kada?? Nadalje otac ima 54 godine zivota i 35 godina radnog staza ako bi isao u prijevremenu ili invalidsku mirovinu dali ima pravo na otpremninu obzirom da je u istoj tvrtci pet godina. Nema prekida radnog staza unazad 35 godina. Ako bi zavrsio na zavodu za zaposljavanje dali ima pravo na naknadu i koliku te dokada ?? Hvala !!
  2. Postovani ljubazno Vas molim da mi netko odgovori na sljedece! Dakle otac je 1991 bio mobiliziran te je bio u Samoborskoj brigadi dva mjeseca kada su ga pozvali nazad u firmu na radnu obvezu. Radio je u ZET-u te je do 1995 imao radnu obvezu. Sada otac ima 54 godine zivota i 35 godina radnog staza. Obzirom da je dosta obolio te se trenutno lijeci na psihijatriji zanima me dali kad ce predavati zahtijev za mirovinu u prosjek ulazi i radna obveza?? Hvala!!
  3. Molim Vas ako mi moze netko odgovoriti na sljedece pitanje. Imam zemljiste velicine 15000m2 u Lici. zemljiste je zavedeno kao jedna katastarska cestica stime da ima nepravilan oblik pa ispada da je jedan dio od nekih 7000m2 u komadu pa mali prolaz do drugog dijela od cca 8000m2. Sad u tom prvom dijelu je 3000m2 gradevinskog a drugi dio je poljoprivredno i taj dio bismo htjeli prodati. Zanima me dali se mora raditi parcelacija ili je dovoljno rijesiti to sa kupcem na temelju kupoprodajnog ugovora a da i on i naravno ja budemo zasticeni? Nadalje ako netreba parcelacija dali je moguce da se on upise kao vlasnik na svoj dio a mi ostanemo na svom dijelu jer taj nas dio bi se u buducnosti isto prodavao pa da nemamo problema. Hvala na odgovoru ! LP...........
  4. Molim vas ako mi mozete pomoc . Dakle imam dijete kojemu je radi poteskoca u govoru i izrazavanju odgodena skola te je primljen u kompleksni program rehabilitacije u Suvag. Sobzirom da mi zivimo van grada zagreba zanima me dali ja imam pravo dobivati nekakvu privremenu naknadu obzirom da sam nezaposlena a posao nisam u mogucnosti traziti jer moram svaki dan voditi djete u zagrem i tamo biti sa njih 6 sati pa se vracati doma.. Imam i mlade dijete i supruga 80% invalida bez noge. Mlade djete pohada vrtic a suprug je u mirovini. Unaprijed hvala!!
  5. pozdrav!!! imam jedno pitanje.. suprug je 1993 nastradao i ostao bez lijeve noge podkoljeno i bez lijevog palca na ruci te mu je dodjeljen stupanj invaliditeta od 80%. sobzirom da je njegovo zdravstveno stanje se unazad dvije godine dosta pogorsalo za sto ima i ljecnicka dokumentacija zanima me koji je postupak da bi ostvario pravo podizanja invaliditeta? ima problema sa kicmom,srcem itd!!.. srdacan pozdrav!!
  6. Zar mi nitko nezna nista reci ???
  7. Lijepi pozdrav svima!! Trebam pomoc. Ovakva je situacija. Mi imamo stan koji bi prodali. No na stanu je hipoteka u korist banke. Imamo kupce koji bi placali u gotovini a mi bi uzeli drugu nekretninu koja je novogradnja i platili je kesom: Dio kredita smo mislili reprogramirat a jedan dio prebacit na tu novu nekretninu Koja daleko premasuje vrijednost spram Ostatka kredita. Sad su nam u banci rekli da se to moze ali da negarantiraju da ce to odobrit i traze nas neki zahtjev da napisemo za prebacivanje hipoteke,papire od tog novog stana,slike itd. I sad me zanima dali je netko to vec radio i kako bi trebo izgledat taj pisani zahtjev?? Ako nam to odobre banka ce trazit izradu elaborata vrijednosti nekretnine. Uglavnom sta se vise isplati . Prebit kredit i dici novi ili ici ovako kako smo mi mislili. Naknada za zatvaranje kredita u nasoj banci je 4 posto. KOMA!! Hvala na odgovorima!!!
  8. Postovani molim vas da mi netko odgovori na sljedeca pitanja!!! 1)- dali kupac nekretnine na kojoj je hipoteka moze preuzet odplatu kredita od prodavatelja? 2)-dali je moguce prenijeti hipoteku na drugu nekretninu da bi se ova koja je u prodaji oslobodila tereta. ako da dali je potrebna neka dokumentacija posebno od banke. Hvala!!!
  9. bok svima. Ovako ja i suprug imamo stan kojemu je on vlasnik. on je 80% ratni vojni invalid a ja nemam nekretnina na svoje ime. sad me zanima mi prodajemo taj stan u kojemu sad zivimo i kupujemo novu nekretninu kojoj bi vlasnik bila ja. dakle meni je to prva nekretnina i pitanje je dali sam oslobodena poreza i dali suprug ima pravo na oslobodenje ili umanjenje poreza bez obzira sta ce mu to biti druga nekretnina. pozdrav svima..!!!
  10. poštovani suprug je hrvi 80% IV skupine.prije sklapanja braka riješio je stanbeno pitanje.ministarstvo mu je dodjelilo stan od 48 m2. nakon ženidbe i dolaska prvog djeteta tražio je nadoknadu kvadrata što mu je odbijeno. nakon toga zbog malenog prostora taj stan prodaje i kupuje na kredit od banke stan 71 m2 no u meduvremenu dobiva još jedno djete. sad me zanima dali suprug ima pravo dobiti bilo kakvu naknadu ili pomoc pri odplati stanbenog kredita obzirom na povecanje obitelji.. Drugo pitanje je dali ja kao supruga imam pravo dobiti bilo kakvu naknadu obzirom da sam nezaposlena i imam dvoje malodobne djece sobzirom na suprugov invaliditet. pozdrav!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija