Jump to content

pegi

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pegi objavio

  1. da li je pametno ići na novo vještačenje temeljem pogoršanja bolesti ( sada ima rješenje o mirovini - profesionalnom obolenju 30/70 rat - mir) sa statusom dragovoljca bez RVI-a ( nisam niti u postupku za priznavanje RVI-a)
  2. Da li su točno uzeti slijedeći parametri za izračun mirovine: naime radi se o dragovoljcu domovinskog rata bez statusa RVI-a. Profesionalno oboljenje 30/70 rat-mir, kumulirana mirovina . U Rješenju stoji da PVB je izračunat tako da se pripadajuća osnovica za ustrojbeno mjesto ( pukovnik) koja iznosi 158720,00 ( za 2008. god. ) podjeli sa godišnjom plačom svih zaposlenih u RH koja iznosi 90528,00 i tako dobiven PVB pomnoži sa 1,50 i mirovinskim stažem od 40 godina. Ovako određeni osobni bodovi povečavaju se za 45% i prema čl.18.st.2 ZOPHBDR iznose 152,5864. Mirovinski faktor zbog profesionalne nesposobnosti prema čl.19. ZOPHBDR iznosi 0,50. Ukratko vojni dio iznosi 1318,11 kn a civilni 749kn , što ukupno iznosi cca 2100kn.
  3. Dobio sam izračun mirovine 30/70, dragovoljac DR , bez RVI-a ,profesionalno oboljenje- kumulirana mirovina. Sa činom pukovnika izračun mirovine 2095kn. Zanima me da da li se uzima koeficijent 1,85 ako sam bio pripadnik posebne jedinice policije ( tada se to tako zvalo- kasnije je to bila speciajlna policija). Pri izračunu mirovine uzeli su mi koeficijent 1,5. Naime ZOMO nigdje ne spominje pripadnika posebne jedinice policije. U spisu imam dokument PU da sam bio pripadnik posebne jedinice policije.
  4. Zanima me da li se koeficijent 0,5 kako mi sada stoji u rješenju povečava na 0,8 samo za vojni dio ili i za civilni kada prestanem raditi. Naime radi se o invalidskoj mirovini zbog profesionalne nesposobnosti za rad prema čl.15. ZOPHBDR- kumulirani uzrok. Da li je moguče raditi ponovno vještačenje U HZMO ako nemate RVI radi pogoršanja bolesti?
  5. prošli tjeda sam zvao tetu u mirovinski i rekla mi je da mi rješenje ide po starom zakonu o pravima HB iako nemam HRVI te da ću ga dobit ovaj tjedan . Rekla mi je da mi se priznaje status Dragovoljca i policijsko zvanje. Zanima me da li se policijsko zvanje prevodi u vojni čin iako nemam RVI, I KOJI BI BIO VOJNI ČIN AKO IMAM POLICIJSKO ZVANJE VIŠI NADZORNIK.
  6. kako će se riješiti moj slučaj? Naime dragovoljac sam DR , a nemam status HRVI niti sam podnosio zahtjev. U HZMO odredili su mi u 2mj/2009 omjer 30/70 profesionalno oboljenje te mi je komisija MOMBSA to potvrdila. još nisam dobio nikakvo rješenje.
  7. gdje mogu povuć tu žalbu u mirovinskom?
  8. daj mi reci ja nemam RVI , a imam sve ostale uvijete i dobio sam rješenje 30/70 profeionalno obolenje na koje sam se žalio u 6 mjesecu 2009. Inače sam dragovoljac od 3 mjeseca 91 do kraja rata u specijalnoj policiji. 4 bolnička liječenja PTSP. Liječim se od 1999. Nisam podnosio zahtjev za priznavanje HRVI-a
  9. Imam status dragovoljca , u Mup od 3 mjeseca 91, specijalna policija, do kraja rata , nemam HRVI,nisam podnosio zahtjev za priznavanje, dobio rješenje u 6 mjesecu 2009 da sam profesionalno nesposoban za rad u omjeru 30/70. Žalio se Da li imam kakve šanse za invalidsku mirovinu s obzirom na novi prijedlog zakona. 4 bolnička liječenja PTSP chr.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija