Jump to content

paka

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. paka

    put

    Poštovani, posjedujem obiteljsku kuću-dvojni objekt(nasljeđen od pokojnog oca),koja je sagrađena u Dalmaciji(blizina Šibenika)prije 15.02.1968.Papiri od kuće i zemlje nisu sređeni(nema građevinsku dozvolu,ali smo upisani kao vlasnici). Od glavne ceste do moje kuće se dolazi manjim putem širine 3 metra,koji koristimo preko 40 godina,dužine 50-tak metara,a koristi ga vlasnik druge polovice kuće,vlasnik kuće koja je isto davno sagrađena a nalazi se uz put i moja malenkost(put je uredno plaćen).Na prvu polovicu puta se uknjižio susjed koji je uz put(pošto je i platio taj dio puta,koji vodi do njegove kuće,a od njega do mene smo platili susjed-vl.drugog dijela dvojnog objekta i ja),a na drugu polovicu vlasnik druge polovice dvojne kuće i ja. Parcelu do moje,(na kojoj je bio jedan mali drveni objekt)prije dvije godine je kupio xy čovjek,napravio ogromnu kuću,30 CENTIMETARA od moje međe,a površinom je 4-5 puta veća od tada postojećeg temelja prijašnjeg objekta,koji je također uz isti put. Kako se u ono vrijeme prodavala zemlja od jedne točke do druge,a ne po česticama(nije bio mjernik!),on (xy) se uknjižio na tu česticu i tvrdi da mu fali kvadrata,te preko suda traži brisanje vlasništva sa prvog dijela puta(od susjeda)i traži da se on uknjiži na taj dio puta. Zanima me,kako da s obzirom na sve,osiguram nesmetan prolaz mojoj obitelji sada,a i u budučnosti(mojim sinovima),jer xy ako se uknjiži,jednog dana može zabraniti prolaz preko tog puta,a onda moja obitelj može jedino helikopterom do kuće? Hvala
  2. Da kod mene je slična situacija, stručno gledano kod moga oca riječ je o nekom obliku psihološkog poremećaja pomiješano sa teškim karakterom. Stručna pomoć bi bila dobrodošla i njemu i meni ali samo navođenje na to ispada kao da ga ja pokušavam proglasiti bolesnim itd. itd. znate već jako je teško i mučno (ja ću je potražiti jedino za sebe kako bi naučila ublažavati situaciju i kanalizirati sveprisutni stres). Krenulo je loše kada sam ja ušla u brak i zatrudnila jer sam prestala biti curica koja nemože bez oca. Sa druge strane stan je velikim dijelom njegov i vjerovatno se loše osjeća jer nema potpunu kontrolu. Otuda valjda strah i nesigurnost koji dalje produciraju sve ostale radnje koje su sada već vidim mali scenariji u koje on mora da ulaže svo svoje raspoloživo vrijeme i mogućnosti. Gospodin koji je spomenuo Alzheimera jednim dijelom bi mogao odgovoriti na problem ali vjeruj te nije riječ o organskom poremećaju, prije po meni o poremećaju ličnosti čak nekom podvojenom stanju jer kada ga promatram u odnosu sa ostalim ljudima to je je jedna neusporediva osoba od ove sa kojom ja živim. Otišla sam sada predaleko od onoga što me zanimalo a to je da li pravno gledano imam argumente za osiguravanje mira. Sada znam da ih imam ali sam svatila da sam nemoćna da ih upotrijebim.
  3. Hvala svima na iscrpnim odgovorima. Hvala i gosođi koja se uključila u raspravu. Situacija postaje sve gora pa mi se čini da ću se morati nekome obratiti za stručnu pomoć. Hvala!
  4. Hvala na iscrpnom objašnjenju. Možete li mi savjetovati što učiniti kako bi postigli kompromis suživota, barem još neko vrijeme kada bismo bili u mogućnosti razmišljati o kupnji druge nekretnine. Ovo sada je više nego nepodnošljivo jer riječ je o čovjeku koji ne želi razgovarati. Zapravo on tvrdi a čini mi se i da je uvjeren u to kako mi želimo njega istjerati, proglasiti bolesnim što nikako nije točno jer nema kuda i starija je osoba. Radnje koje čini prelaze mnoge granice, su me već nekoliko puta navodile da pozovem policiju ali muž me odvraća od te namjere. Usmjerene su na naš brak, dijete, roditeljstvo, ograničavanje uporabe prostora i stvari po stanu, telefona, kontroliranje i skrivanje pošte, kontroliranje tel. poziva, osobnih stvari, čak smeća i upućivanja poziva nama na posao, drugim članovima obitelji. Iz svega toga izvlači svoje zaključke za koje ima zaista zapanjujuća objašnjenja a zaista tvrdim da mi samo želimo mir i suživot do dana kada ćemo moći steći drugu nekretninu ali bojim se da to nebi bio kraj priče. Je li jedino rješenje napraviti rez i preseljenje. Ima li smisla uključivati institucije? Hvala...
  5. Poštovani, poslije majčine smrti, otac je nekretnine koje su oni imali mijenjao za stan koji je u otkupu uz javnobilježničku ovjeru. Stan je stavio na moje ime s time da u ugovoru stoji da on ima pravo uživanja dok je živ. Ja sam njemu i majci jedino dijete, a otac ima još jedno dijete iz prvog braka koje ne živi sa njim već 20-ak godina. U tome stanu živimo otac, ja i moj suprug i naše dijete. Otac se u zadnje vrijeme ne slaže sa mojim suprugom, i iz toga razloga ometa nas i ograničava u kretanju po stanu, ne dozvoljava nikakve preinake, ne želi plaćati dio režija a o eventualnoj prodaji i podjeli ne želi niti razgovarati. Na što svaki od nas pravno ima pravo, koje su nam pravne obaveze kao što su plaćanje režija, održavanje u ovakvoj zajednici. Na što ja imam pravo kako bih osigurali kompromis, prodaja, podjela, pravo raspolaganja ili mi je za odseliti se.. Hvalaa!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija