Jump to content

nenko

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam ništa potpisivao,plaća ili kako je nazvati ,bi 30. u mjesecu dobio iz inkasa kase. Ok, hvala na odgovoru idem sutra prvo na zavod za zapošljavanje na dodatne informacije, pa onda u inspektorat. Pa kud puklo da puklo. Hvala još jednom i javljam rezultate. Iako imam osjećaj da će me opet preveslati.
  2. Hvala na odgovoru.Samo bi još malo pojasnio. Ja radim bez da mi je dat Ugovor o radu,bez prijave , bez ičega . Radim sam svoju smjenu, čak me i strah jer u slučaju nekog događaja (trovanja hranom, provale itd) čak mogu i odgovarati, policija će pitati što sam uopće radio u trgovini. Vlasnik trgovine mi je neki poznanik ,primio me jer su mi novci potrebni, a ne znam što ću. Prekipjelo mi je kad je vlasnikov sin kupio auto vrijedno 40000 eura, a meni stalno govori da je kriza i da mi ne može plaćati doprinose i platiti mi sanitarni pregled. Pokušavam naći drugi posao,ali bez uspjeha. Liste za plaću nemam već mi krajem mjeseca iz inkasa trgovine daje plaću.Otići ću na zavod za zapošljavanje ili na državni inspektorat , ne znam više kome i pozvati ih kad budem u smjeni. Samo da nebi i mene kaznili ???
  3. Zaposlio sam se u jednoj trgovini prehrambene robe sezonski od 01.06. Vlasnik trgovine mi odbija dati ugovor o radu i prijaviti uz stalno odbijanje da će idući tjedan i tako već dva mjeseca. Isplaćuje mi redovno na ruke plaću od 2800,00 kuna. S obzirom da mi je više prekipjelo (iako mi je tih 2800 kuna potrebno da prehranim sebe i djecu)odlučio sam se nekome to prijaviti.Čak nemam ni sanitarnu knjižicu iako sam ga više puta upozoravao da mi i to mora platiti. Kome da ga prijavim za neprijavljivanje za zdravstveno,mirovinsko i za neupućivanje na sanitarni pregled? Da li i ja plaćam neku kaznu? Molim pomoć.
  4. Danas sam otišao na mirovinsko i pokušao utvrditi radni staž i uplate po godinama. Za kraj 1991,cijelu 1992 i cijelu 1993 godinu MORH mi nije prijavio plaću mirovinskom, a radni staž je upisan. U tom periodu pa do kraja rata sam bio djelatni pripadnik gardijske brigade, a nakon rata sam zatražio otpust i otišao raditi u državnu firmu. S obzirom da po novom zakonu idu sve uplate mirovinskom u obračun mirovine, očito ću biti zakinut u obračunu za gore navedene godine. Ima li itko kakvih saznanja, odnosno sličnih problema?
  5. Pozdrav svima. Imao bih jedno pitanje. Već dva puta u zadnje dvije godine mi je područni ured HZMO dao opću nesposobnost, a Taborski me odbio. Sad me opet šalju na procjenu radne sposobnosti i pretpostavljam da će mi opet dati opću nesposobnost i civilnu mirovinu. Hrvi nemam,56 mjeseci rata, dragovoljac, radio svih ovih godina, 20 godina staža sa plaćom cca 6000 kn u državnoj firmi i 43 godine života. Što mogu očekivati od mirovine, odnosno kolika bi mi bila? Ima li netko tablicu izračuna za nas jadnike koji smo zbilja bolesni jer smo radili dok smo mogli?
  6. 56 mjeseci i 15 rata, nezaposlena supruga, troje djece u školi. Što sam na kraju dočekao,nemam sutra za kruh. Radim sve ove godine, crnčim, pijem 10 tableta dnevno (tlak,šećer,živci...). Ne spavam nikako. Ovaj prijedlog zakona me psihički uništio. Pa što rade od nas, igraju se.To je sve nastavak politike malo možeš radit nedjeljom, pa nemožež, pa možeš, pušit možeš pa nemožeš pa možeš, umjetna oplodnja može, pa nemože, pa...branitelj možeš bit, pa ne možeš, eto ljudi saznao sam dobru vijest, sad mi je politika rekla da nemam PTSP. Sutra ću reći svom psihijatru da sam izliječen. Pozdrav svim braniteljima ma gdje bili.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija