Jump to content

Zube

Korisnik
  • Broj objava

    39
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Zube objavio

  1. prije 32 minuta, boki69 je napisao:

    Pozdrav svima

    Kad je bilo prošlo usklađivanje mirovina ona mi je porasla za malo manje od 4 eura, sa 461 na 464. 53 eura. Ok, prihvatio sam da je to radi ovog poreza i evo gledam jutros na mobilnom bankarstvu kolika mi je mirovina sa ovim vraćanjem i vidim ista mi je kao i prošli mjesec. Nije mi jasno kako sad to, zar mene ovo vraćanje ne hvata?

    Tako ni meni nije ništa stiglo ima sam 489,51 tako je i ostalo pa ne razumim u čemu je stvar dali nemam pravo ili ću morati ići u mirovinsko provjeriti. Jer kad je bilo 50 lipa po danu nisam dobiva par miseci pa sam iša u mirovinsko pa je ispalo da me nije pobuka kompijuter jer im je sistem zastarija. 

  2. Dana 01. 07. 2023. u 11:50, ivica59 je napisao:

    Stigao je i 01.07. i jutros sam otvorio internet bankarstvo i tamo stoji isti iznos mirovine kao prošli mjesec ,to znači da mi nisu obračunali onih 5 %  ,sa  kojim sam računao. Nadam se da će to obračunati 01.08. sa mirovinom za 7 mjesec.

    Kakvo je stanje obračuna kod vas .....

    Hvala  

    I ja sam juče pogleda na račun i mirovina mi je uvećana za 5 posto točno koliko sam i očekiva. 

     

  3. prije 6 sati , buda2 je napisao:

    Pročitaj topić : usporedni izračun mirovine ( možeš samo zadnje tri stranice).zamoli štovanog Profesora da Ti izračuna okvirnu mirovinu ( ogledni primjerak sa 20% vojnog dijela).uz podatke koje će te tražiti prof.onda ćeš imati prikaz mirovine sa statusom rvi pa ćeš vidjeti koja Ti više odgovara.naravno, kad za to dođe vrijeme ( rješenje za trajno) ići ćeš na komisiju da se odredi postotak vojnog udjela u mirovini.

    Štovani hvala vam na savjetima. 

  4. prije 4 sati , buda2 je napisao:

    Najgluplje bi bilo sada odustati.mirovinu primaš i sad samo trebaš čekati trajno.svi su čekali i dočekali.nemože netko dobiti brže nego li zakon propisuje.kad vidiš novi izračun odabereš veću mirovinu ( a i ostaje Ti status RVI ).

    Nisam zna da se posli može odabrati mirovina koja više odgovara.Kad je tako onda nema odustajanja ma koliko trajalo. Hvala lipo i veliki pozdrav. 

  5. prije 7 sati , buda2 je napisao:

    Zavisi od izračuna.da li si dragovoljac, imaš li čin, visina postotka ratnog dijela.kada dobiješ za trajno onda slijedi novi izračun.

    Štovani Buda hvala na odgovoru. Nemam status dragovoljaca ni čin na borbene dane imam 450 kuna dodatka.A vidi ćemo što će poslati iz Zagreba možda bi bilo naj bolje odustati nakon ovoliko godina. 

  6. Poštovani u općoj sam mirovini od 2010 koja mi sad iznosi sa dodatkom za borbene dane 3070 kuna. Bija sam na komisiji prije desetak dana i dali 20 posto i da sad šalju u Zagreb. Dali neko zna dali se isplati više ova mirovina ili bi bila veća sa 20 hrvi. Hvala svima koji imaju koji savjet. 

  7. prije 5 sati , Skywalker007 je napisao:

    Poštovani branitelji čekam na PLP za HRVI nekih 4 mjeseca od kad sam u uredu branitelja saznao da su poslali pa me zanima na koji način centar za vještačenje šalje koverte s pozivom. Da li je s dostavnicom znači osobno ili samo ostave u sandučić za pisma. Brine me to jer moje koverte znaju često završiti kod susjeda pa tamo stoje tjednima a da ja ne znam za njih. Hvala puno.

    Ja sam dobija kuvertu u sanducic prije dva miseca iz bolnice i da nazovem kontakt osobu za dogovor.Gospoda se javila i uzela moj broj mobitela i sada u sridu zvala da dodem  cetvrtak na komisiju.Fino su me primili procitali nalaze i ustanovili da se ljecim od 93 sa 3 bolnicka ljecenja redovne psihijatriske preglede.I sada ponovo vracaju papire u drzavni ured a sto ce dalje biti nista neznam ako neko zna molim da mi apise.

    Veki pozdrav

  8. Prije 48 minuta, prof je napisao:

    Poštovani ZUBE,

    Pa zar Vama nisam izračunao mirovine, ako nisam napišite potrebne podatke na temi usporedni izračun mirovina pa će Vam sve biti jasno.

    Mogu Vam platiti kavu u Branimira ili u Lovre pa će sve biti lakše i jasnije.

    Lijep pozdrav

    postvani prof

    Mozemo popiti kavu sutra u Branimira ako vam odgovara u 10 uri pa cu vam pokazati i rjesenje od mirovine i lakse cu razumiti uz kavu.

    Lipi pozdrav

  9. U mirovini sam od 2010 god najniza opca braniteljska koja sad sa dodatkom iznosi 2974 kune.U drugom misecu sam prida papire za HRVI u drzavnu upravu sad cekam komisiju u bolnici Zadar dali mozda neko zna ako mi priznaju HRVI dvadeset posto dali gubim dotak od 50 lipa po danu ili mi je bolje ne ici na komisiju.

  10. Prije 2 minuta, prof je napisao:

    Poštovani ZUBE,

    Jeste li do sada primali neku od minimalnih braniteljskih mirovina, koliko dana borbenog sektora imate ?

    Lijep pozdrav

    Ima sam naj nizu braniteljsku opcu mirovinu od 1 miseca 2010 godine.Borbenog sektora sam ima 507 dana nemam HRV prije misec dana su mi javili da cu biti pozvan na komisiju u Zadarsku bolnicu i da ce papire vratiti u drzavni ured i da ce oni dalje odluciti svezi HRV.Omjer mi je 20 vojno a 80 civilno i ima sam oko 28 godina staza kad sam isa u mirovinu.

  11. Postovani prf,                        bija sam u HZZM i rekli su da imam pravo na dodatakvod 50 lipa i zaostatke prida sam papire kako ste rekli.Molim vas ako mi mozete pomoci u 2 misecu sam preda zahtjev za priznanje HRVI 20 posto ptsp.Sad sam dobija iz ureda da im dostavimo dokumentaciju i zdrastveni karton.U slucaju da mi priznaju HRVI dali ima to kakvog utjecaja na moju najnizu mirovinu dali gubim pravo od 50 lipa po danu.I koliki bi mi mozda bija dodatak naHRVI.            Srdacan pozdrav

  12. Prije 29 minuta, prof je napisao:

    Poštovani ZUBE,

    Pišete da Vam je iznos mirovine – opća invalidska u trenutku umirovljenja iznosio 2.361,66 kn a pronašao sam da je za 2009.g. minimalna braniteljska mirovina iznosila 2.330,10 kn a za 2010.g. je iznosila 2.389,95 kn.

    Sve skupa to nije najvažnije, najvažnije je da Vama u Rješenju za priznavanje mirovine piše da Vam se isplaćuje najniža braniteljska mirovina kao za Vas povoljnija.

    Vama bi trenutno mirovina trebala iznositi od 2.800 do 2.900 kn.

    Napišite Zahtjev nadležnom uredu HZMO za provođenje novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i na Vas, to jest povećanje minimalne braniteljske mirovine za broj dana provedenih u borbenom sektoru.

    Obavezno priložite preslik tog Rješenja o priznavanju prava na minimalnu mirovinu a svoj Zahtjev dostavite u 2 primjerka, na jednom za Vas neka Vam ovjere prijem Zahtjeva.

    Lijep pozdrav

    Postovani prof puno vam fala na vasem odgovoru, i veliki pozdrav!

  13. prije 3 sati , prof je napisao:

    Poštovani ZUBE,

    Kad već imate Rješenje o mirovini kod sebe, koliko je po istom iznosila Vaša najniža braniteljska mirovina - invalidska - opća nesposobnost, nadnevak od kad se priznaje mirovina i koliko dana borbenog sektora imate u Domovinskom ratu ?

    Lijep pozdrav

    Poštovani prof,Iskreno receno nisam bas nesto spretan u pisanju ali se nadam da cu vam uspiti dati sve potribne podatke da mi mozete pomoci.Riješenje mi je dostsvljeno 2.2.2010 a uspostavlja se počevši 23.1.2010 isplata mirovine u svoti od 2361,66kn mjesečno.Borbenih dana 501 u Domovinskom ratu a ukupno staža 26 godina,4 miseca.Veliki pozdrav!

  14. štovani molim vas ako neko može da mi pomogne sa odgovorom evo prije dva dana sam dobija opomenu od mog dobavljača plina da će me utužiti za ne plaćanje paušala od 2009 godine plin sam plaća redovno ali sam uvik odbija 30 kuna koliki je paušal sobzirom da nemam nikakav ugovor sklopljen sa dotičnom firmom o oskrbi a istalacije i plino mjerilo je od nas stanara dali sam dužan plaćati paušal hvala lipo na odgovoru

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija