Jump to content

Nebulus

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moj brat, ja i još jedna osoba suvlasnici smo kuće i zemljišta u idealnim djelovima. Moj brat ima spor o vlasništvu na svom djelu i zabilježbu u zemljišnim knjigama. Sada je ta treća osoba zatražila razvrgnuće u izvanpaničnom sporu. Moje je pitanje da li je uopće razvrgnuće moguće s obzirom da se još ne zna ishod spora koji vodi moj brat - te se stoga ne znaju niti suvlasnici. Unaprijed hvala!
  2. oprosti, vjerojatno smo ti već totalno naporni . ja te isto molim ako možeš da mi pošalješ šprancu na email: kupusarka@net.hr. hvala unaprijed A šta ja uvjek kasnim valjda sad nisam , i meni bi trebala špranca ... pliz .... i hvala unaprjed! ira27@vip.hr I meni bi špranca dobro došla! Hvala nebulus2001@yahoo.com
  3. Molim da mi odgovorite koji je razuman rok za provođenje ovrhe za predaju u posjed. Rješenje o ovrsi je na temelju pravomoćnog rješenja doneseno 08.2011. Unaprijed hvala
  4. S obzirom na to da ja nemam taj dokument i s obzirom da je sutkinja naprasno prekinula ostavinski postupak, kako bi se riješio stari sudski postupak kod dijela sporne imovine, bez da je donjela rješenje o nasljeđivanju ili djelomično rješenje o nasljeđivanju na nespornu imovinu. Da li ja imam nasljednička prava i koja su ona. Zakon o nasljeđivanju naime kaže: članak 4. (3) Nasljedno se pravo stječe po odredbama ovoga zakona a na temelju oporuke ili na temelju zakona (4) Nasljedno se pravo stječe u trenutku ostaviteljeve smrti
  5. Molim Vas da mi odgovorite da li se nasljednikom postaje na temelju zakona ili na temelju rješenja o nasljeđivanju! Unaprijed hvala!
  6. Dali pravomoćna presuda o zaštiti ometanja posjeda može pasti u zastaru?
  7. Zanima me što se događa u slučaju kada više nasljednika nasljedi sudski spor. Pri čemu jedan od nasljednika odluči priznati tužbeni zahtjev u tom sporu a ostali ga odbiju. Da li nasljednik koji je priznao tužbeni zahtjev automatski ostaje bez onog dijela ostavine koji je priznao u sudskom sporu ili o čemu se radi???
  8. Da, ali se u članku 214 ZPP explicitno govori o prestanku svih parničnih radnji. Dakle ne govori se o izvanparničnim radnjama.
  9. Nedavno mi je jedan zagrebački odvjetnik citirao odredbe članak 214 Zakona o parničnom postpuku kao mjerodavane u ostavinskom postupku. S obzirom da je ostavinski postupak izvanparnični postupak da li se na njega mogu primjeniti odredbe ZPP-a.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija