Jump to content

blablazvir

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zakon o radu , čl. 47. (2) Ako preraspodjela radnog vremena nije predviđena kolektivnim ugovorom, odnosno sporazumom sklopljenim između radničkog vijeća i poslodavca, poslodavac je dužan utvrditi plan preraspodijeljenog radnog vremena s naznakom poslova i broja radnika uključenih u preraspodijeljeno radno vrijeme, te takav plan preraspodjele prethodno dostaviti inspektoru rada.
  2. alo ekipa , kolika je minimalna horizontalna udaljenost žica 10kv dalekovoda od građevine u kojoj se živi??
  3. hvala , znao sam da je u NN 65/88, ali ih nisam nigdje mogao naci, po ovome znaci 4 met. horizontalne udaljenosti je minimum, ili? "Sportska igrališta članak 116. Nije dopušten prelazak vodova preko odskočne i doskočne staze" Zašto:-)?
  4. pozdrav , kolika je minimalna udaljenost od građevine odnosno krova građevine pa do el.voda , žice.? el vod je 10 kw. Gdje te uvjete mogu naći? Naime neko rjesenje se nazire, pa treba sve ispitat.
  5. I ja sam isto pitao: A tko je nas doma pitao za suglasnost? A odgovor je bio: vod je radjen 53', tada se nista nije pitalo, danas nista bez papira. Ali mozda ipak bude nesto jer jedna od alternativnih parcela za izmjestaj stupa je po e-zemljisniku u vlasnistvi RH. Mada na cestici netko odrzava masline, u gruntovnici je upisana RH. Treba li za izmjestaj na tu česticu suglasnost i ako treba od koga je tražiti?
  6. evo dragi moji supatnici da se javim sa rezultatima. Naime od par prijatelja koji rade u hep-a sam doznao par caka i imena ljudi koje bi trebao kontaktirati u svezi izmjestaj stupa. Naime općeniti neslužbeni stav svih koje sam kontaktirao je sljedeci: stup se može izmjestit, sa moje građ.čestice na susjednu česticu koja je poljoprivredna, ALI ja kao stranka zainteresirana za izmjestaj , dužna sam ishodit suglasnost vlasnika susjedne cestice da na njihovu zemlju postave stup. Pa ko tu koga... Pa nema sanse da mi susjed da takvu suglasnost! Pa zar hep nema pravnu službu koja bi to radila???
  7. ekipa hvala na informacijama, uglavnom pisani dopis je isao prema Hep-u, nikakva obestečenja u prošlosti nije bilo, niti se ista upisivalo u gruntovnici, suglasan sam da se dalekovod izmjesti na rub moje cestice kako nebi ometao gradnju i kako bi se zadovoljili uvjeti o gradnji blizu dalekovoda, troškove izmještaja dalekovoda snosi hep (ako prođe ,prođe) a ja se za uzvrat odričem naknade za postavljanje tog stupa na mojoj čestici. Javim ishod (skoro-ha-ha)-:
  8. evo obavio razgovor sa HEP-ovim službenikom za imov.-pravna pitanja i dobio zaista kvalitetan odgovor. Stup od struje ilitiga dalekovod kaže službenik , se prvo "ne može" izmjestit, zatim nakon pet minuta mog monologa , stup se "možda" može izmjestiti ali o mom trošku, trošak cca 50-60000 kuna??, u gruntovnicu jos nisam stigao provjeriti, ali budem. Neslužbeno sam od radnika hep-a doznao da se 10kw teško premjesta , ali da se sve moze uz prava poznanstva:-)
  9. pozdrav, molim Vas dali je netko upoznat sa procedurom izmještaja 10 kw dalekovoda sa parcele. Napominjm parcela je u mom vlasnistvu, nalazi se u građevinskoj zoni. Po mojoj procjeni trebalo bi izmjestiti jedan stup (betonski). Takodjer me zanima i eventualni trošak izmještaja- cca. hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija