Jump to content

bugalo

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, imam 9 mjeseci neprekinutog radnog staza,i 9 isplaćenih plaća od cca.3100 kuna.Svaki dan trebam roditi i zanima me da li će mi porodiljna naknada u prvih 6 mjeseci biti obračunata po tim plaćama,i dobit ću oko 3000 kuna ili cu primati minimalac od 1660 kuna.Hvala vam. Ili je se zakon promijenio i za punu plaću moram imati 1 godinu staža.AJME MENI AKO JE TAKO,spast cu na minimalac
  2. Dragi ljudi zahvaljujem na svakom odgovoru i pomoći. Ovako trudnica sam.Imam 9 mjsc staža ,odnosno 9 isplaćenih plaća u visini cca. 3000 kn neto. Dakle nemam godinu radnog staža,a zadnja dva mjeseca trudnoće idem na komplikacije,i znam da ću dobivati 831 kunu. Pitanje glasi: Da li će mi se porodiljna naknada obračunavati po zadnjih 6 plaća od 3000 kuna,ili će u obračun ulazit i i 2 mjeseca naknade od komplikacija od 831 kn. Hvala puno,ako neko bude znao odgovor,jer na Hzzo kad sam išla u pravnu službu i pitala to nisu znali mi nikako objasniti.
  3. Nažalost jesam u tom d.. sam zaposlen koji je u 50 postotnom mom vlasništvu,ali direktor firme (odnosno moj partner),mi ovim putem želi dati otkaz,upravo iz razloga,ako mogu primati neku naknadu s burze. Poduzeće,koje je u mom suvlasništvu nema više novca...Dok ne uspijem pronaći neki posao,mislio sam da se možda mogu prijaviti na burzu,da bar imam nekakvu naknadu. ILI TO IPAK NEĆE MOĆI?Hvala puno na odgovoru.
  4. Molim ,ako netko zna odgovor: Vlasnik sam trgovačkog društva 50 posto, i sad sam dobio otkaz u firmi gdje radim 20 godina. Da li imam pravo na naknadu sa burze? Hvala!
  5. Molim ako tko nešto zna da nam pomogne i odgovori.Ili bar uputi ,gdje da dobijemo informacije. Hitno je i molimo pomoć.
  6. Poštovani,molim brz odgovor,ukoliko je moguće. Kolega s posla je dobio ,prije 12 dana dijete. Žena mu je zadnjih 20 tak mjeseci na burzi,jer nakon otkaza i kao diplomirana pravnica nije mogla nigdje pronaći posao.Može dobiti pomoć od 1663 kune. Iako znamo da se zakon promijenio,i da otac po novom zakonu ima više prava,ne znamo ni mi u firmi, a ni otac ,kako on može ići na porodiljni dopust. Djetetu je 12 dana,a majka pokazuje teže psihičke smetnje (bilo joj je loše i tijekom trudnoće,tad je uzimala normabel) odnosno promjene,i otac je uplašen. Majka ne želi psihijatru,jer se boji lijekova,koji bi spriječili dojenje.Napominjem da imaju još jedno dijete od 3,5 godine. Što može otac učiniti ,molim vas za savjet,jer majka nakon rođenja prvog djeteta,nije bila tako loše. Hvala vam puno.
  7. Molim vas da mi neko napiše: Kada je točno stupio na snagu zakon, o oslobođenju plaćanja poreza na prvu kupljenu nekretninu? Puno hvala
  8. Poštovanje, Ovim putem vas molim da mi odgovorite kratko kada će te biti u mogućnosti na slijedeće: Zadnjih 14 mjeseci sam na burzi,i prije mjesec dana prihvatila sam posao u jednoj tvrtci. Međutim ostala sam trudna,i kako sam imala već spontane pobačaje,odmah namjeravam ići na bolovanje. Savjetovali su mi da moram imati bar 2 plaće isplaćene, da bi mogla imati 831,50 kn mjesečno iznos koji se uplaćuje usred komplikacija i porodiljnu naknadu 1663 kune. Ja imama sveukupno isplaćenu 1 plaću,pa me zanima da li i unatoč tome što nemam dvije imama na ova prava gore navedena? Najljepša vam hvala na odgovoru i lijep pozdrav,Maja!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija