Jump to content

nekretnina

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala marko24! u tome i jest problem, rješenje je dostavljeno nakon isteka roka za relativnu zastaru od 3 godine, a zastara obuhvaća i zastaru naplate, što je naravno najvažnije. Nitko nije sabotirao dostavu, znali su moju adresu, jer je nisam mijenjala. Bezuspješno su pokušavali dostaviti samo odvjetniku, mogli su pokušati dostavu i na moju adresu.
  2. Dakle: porez na promet nekretine prijavljen je 6. listopada 2003. godine. Nakon toga slijedio je prvostupanjski, pa drugostupanjski postupak. Do 6. listopada 2009. godine, dakle nakon 6 godina, što je apsolutni rok zastare, nije stiglo drugostupanjsko rješenje. Dostavljeno je 21. listopada, nakon što je prethodno nekoliko puta pokušano bez uspjeha. No, prošlo je šest godina, a po čl. 92. Općeg poreznog zakona toliko je vrijeme dovoljno ne samo za razrez obaveze, već i za njenu naplatu. Znači li to sljedeće: da je rješenje i dostavljeno prije 6. listopada 2009. godine, a do tada nije naplaćeno, je li to ipak zastara? Ostaje pitanje, kojim podneskom i kojem tijelu da se obratim da mi potvrdi činjenicu zastare, laički rečeno da me taj novac više ne traže. Jer, ako platim, prema Zakonu o obveznim odnosima, nema pravne osnove da ga tražim naknadno nazad. Treba li uputiti Upravnom sudu tužbu? A tužba ne odgađa izvršenje. Što činiti? Hvala na savjetima.
  3. Može li mi tko reći kako osporiti pred upravnim sudom zastaru porezene obveze zbog zakašnjele dostave poreznog rješenja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija