Jump to content

albacraig

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, u dvorištu susjedne zgrade stanari imaju drvena spremišta koja godinama ne koriste, od nedavno su se opasno nagnula i pitanje je dana kada će se srušiti. Dvorišta su nam povezana i ne dijeli ih ograda, pa rušenje tih spremišta predstavlja opasnost i za stanare naše zgrade. Molim vas pomoć- da li ih prijavljujem građevinskoj inspekciji zbog neodržavanja građevine ili komunalnoj inspekciji? Muči me činjenica da u Odluci u komunalnom redu Grada Zagreba stoji obveza održavanja zgrada koje gledaju na javnu površinu, a ovdje se radi o dvorištu koje se samo djelomično vidi sa ulice. Štakore koji istrčavaju iz istih neću ni spominjati ovdje, to je za sanitarnu...:( Unaprijed hvala na odgovoru!
  2. Pozdrav svima, imam pitanje vezano uz postupak javne nabave i ocjeni valjanosti ugovora predanih kao dokaz sposobnosti, ali je zapravo iz područja obveznog prava. Naime, imamo ugovor o isporuci robe koja se isporučuje tijekom 12 mjeseci od sklapanja, međutim sam ugovor sadrži odredbe o garantnom roku u trajanju od 36 mjeseci nakon isporuke robe. Tijekom garantnog roka, isporučitelj je dužan servisirati isporučenu robu. Koliko je trajanje predmetnog ugovora- da li je završio istekom 12 mjeseci i isporukom posljednjeg komada naručene robe ili se smatra da ugovor traje i tijekom garantnog roka, dakle trajanje mu je zapravo 12 + 36 mjeseci? Pokušavam naći odgovor u ZOO-u i stručnim člancima, međutim ne nalazim jednoznačno rješenje (ili tražim na krivom mjestu....:/) Unaprijed hvala na pomoći!
  3. Poštovani kolege, kako tumačite članak 59.1.4. ZOR-a, koji određuje da radnik koji je tijekom kalendarske godine u radnom odnosu kod više poslodavaca ima pravo na razmjerni dio godišnjeg, u odnosu na članak 58.1. koji kaže da radnik koji ima prekid rada između dva radna odnosa duži od osam dana stječe pravo na godišnji iz članka 55. i 56. nakon 6 mj. neprekidnog rada? Zanima me konkretno za radnika koji je kod nas zaposlen 1.4., a radni odnos kod prethodnog poslodavca mu je prestao 1.3. i on mu je omogućio korištenje razmjernog dijela godišnjeg odmora. Kako ja to shvaćam, protek od 6 mjeseci potreban je za stjecanje punog godišnjeg odmora (na koji će imati pravo 1.10.), dok prema odredbi 59.1.4., on bez obzira na prekid dulji od 8 dana, samom činjenicom rada kod više poslodavaca ima pravo na razmjerni godišnji (pri čemu naravno treba paziti da mu ukupni broj dana u godini ne prijeđe najdulje propisano trajanje g.o.-a)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija