Jump to content

igorm

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim odgovor ili savjet. Imam firmu koja nije u sustavu PDVa i u deseto mijesecu sam izdao račun sa PDV-om pošto sam mislio da prelaskom od 85.000,00 kn prometa to i moram. Poslovni partner me nazvao i reko pošto nisam u sustavu PDV-a morem izdati račun bez PDV-a što sam i uradio, stornirao stari račun i izdao novi bez iskazanog PDV-a. Da bi nakon toga dobio rješenje od trgovačkog suda da moram platiti PDV na stornirani račun. Zar se ne može pogrješiti i ispraviti greška, a da te ne kazne.
  2. Molim odgovor na pitanje, Vlasnik kuče u Hrvatskoj je Srbin sa njemačkim državljanstvom i prebivalištem, za radove na kuči dovede ženinog oca iz Srbije jer mu je jeftinije. Osoba godišnje radi po osam mjesec. Jel to po novom zakonu smiju ili je to rad na crno.
  3. Ako je potpisan ugovor o dosmrtnom uzdržavanju dali imam pravo o nužnom dijelu.
  4. Poštovani imam problem, naime jedan roditelj je ustupio vlasništvo mojoj sestri bez da su nasljednici potpisali ikakav dokument o suglasnosti. Kakva je procedura pošto mi je sestra obnovila taj stan i sprema se useliti. Napomena da je taj roditelj dobijo nekretninu Ugovorom o doživotnom uzdržavanju. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija