Jump to content

proba

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pozdrav svima, zakljucili smo da jedna osoba ne moze imati vise od jednog obrta, vec da moze prosirivati djelatnosti na postojecem. Medutim, da li ista osoba moze imati registriran opg i obrt? pozdrav. r.s.
  2. zahvaljujem svima na odgovorima, znaci izjava bi rijesila sve. pozdrav. r.s.
  3. Pa upravo se po tome radi:) Bilo je slicnih pitanja, a moderator je uvijek odgovarao da se ne moze registrirati obrt u slucaju kad je vlasnik obrta zaposlen za istu djelatnost u kojoj vlasnik radi kod poslodavca, ali mi se cini da je sugerirao da se moze ukoliko se dobije izjava. To je slucaj kad se vlasnik obrta bavi istom djelatnoscu kao i njegov poslodavac, medutim, formalno je obrt na mene, a ne na moju suprugu i zato me je i zanimalo da li to moze proci ili je preocito:) Pozdrav. R.S.
  4. Poštovani, molio bih vas za nekoliko informacija oko pokretanja obrta (to ne bi trebao biti vezani obrt???). Naime, i supruga i ja smo zaposleni te ostvarujemo dohodak od nesamostalnog rada, a ja bih otvorio i obrt koji bi između ostalog bio registriran za grafičku pripremu i tisak. S obzirom da je moja supruga zaposlena u poduzeću koje se bavi upravo tom djelatnošću, ali s obzirom da sam ja vlasnik obrta, da li ja mogu otvoriti obrt registriran za tu djelatnost (zaštita tržišne utakmice)? Naravno da će poslove te djelatnosti obavljati upravo ona. Ako to nije moguće, da li je moguće da to ipak učinimo ako ona dobije izjavu od poslodavca u kojoj on navodi da se s tim slaže (kakva mora biti izjava-postoji neka forma, ovjerena kod j.b.?)? Pozdrav. R.S.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija