Jump to content

putovanje

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pronađoh nešto o SLUŽNOSTI VODOVA. Uvijek se najbolje dogovorit sa susjedom, ali ako ne ide ovo bi nam moglo biti rješenje.
  2. Kako riješiti pitanje priključka za vodu koji se nalazi na dijelu puta u vlasništvu "nedobrog" susjeda? Susjed ne može ometati prolaz javnim putem, ali pretpostavljam da može ometati radove na istom ako je dijelom u njegovu vlasništvu. Je li to istina? Ako je, kako se priključiti na postojeću infrastrukturu? Molim eksperte za pomoć : )
  3. Molim preporuku za stručnog i savjesnog odvjetnika/icu u Splitu. jukest@hotmail.com
  4. Osvježavam temu. Susjed je, prema očekivanjima, postavio prepreku na put u posjedu općine. Trebamo li ga tužiti u vezi toga budući da ne možemo pristupiti svojem zemljištu? Mi se najradije ne bi tužakali, ali ne bismo ni da prođu rokovi za eventualnu tužbu. Postoji li u ovakvom slučaju nekakav rok? Hvala unaprijed.
  5. Hvala felixx. Hvala ude. Bojim se da nema nego na sud. Što je s ovim narodom, svi bi se samo tužili i svak traži što mu pripada i ne pripada!
  6. Gotovo identična situacija je kod nas. Nevjerojatno je što se sve događa. Ima li koji forumaš savjet?
  7. Situacija oko toga što je javni put i kome pripada sada mi je jasnija. Put je u vlasništvu nekoliko osoba, a u posjedu je općine (već 30 godina). Imaju li osobe koje su vlasnici puta pravo onemogućiti prolaz tim putem postavljanjem kapija, zidova i sl.? Samo jedan vlasnik pravi probleme, traži iznimno visoku naknadu za prolaz svojim dijelom puta, a da ni sam nema suglasnost za prolaz od ostalih vlasnika. Inače, i sam koristi taj dio čestice kao put. Hvala svima koji su mi pomogli svojim komentarom!
  8. Postoji li razlika između pojma javni put i javno dobro? Put koji vodi do zemljišta ima broj čestice, a u katastarskom izvodu piše da je u vlasništvu općine. Vlasnici parcela koje vode do naše, tvrde da je put njihovo privatno vlasništvo. Čiji je put, njhov ili općinski?
  9. To je put u jednom nesređenom priobalnom naselju i meni se čini da baš nema 3,5 m širine u svih svojih 1,5km koji vode do magistrale. Kako mogu provjeriti njegovu katastarsku širinu?
  10. U prostornom planu općine piše da sve građevine moraju imati pristup na prometnicu minimalne širine 3,5m. Imam zemljište gdje je put upitne širine. Zanima me odnosi li se tih 3,5m na cijelu dužinu puta ili na dio puta uz parcelu? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija