Jump to content

sdk

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sdk objavio

  1. Poštovani, da li nevažna godina gradnje, izgled i stanje nekretnine za utvrđivanje iznosa poreza na istu. Naime tetini moraju platiti porez na nekretninu na osnovu ugovora o doživotnom uzdržavanju. Nasljedna nekretnina je u lošem stanju da li to utječe i da li se može umanjiti porez npr. da se zatraži da izađe procjenitelj na uviđaj. Šta napisati u žalbi na porezno rješenje?
  2. Poštovani , veliko hvala na odgovoru. Naime ima još jedno pitanje. Teta je prvo imala pravo na račun prijateljice u banci i onda joj je prijateljica poništila to pravo kada se bolje osjećala. I ubrzo opet bila loše no tada više nisu išle do banke jer je to bilo nemoguće. Teta je plaćala njezine račune za stan sve to vrijeme. Da li da zaboravi na taj račun ili ima ikakva prava?
  3. Moja teta je sklopila sa svojom prijateljicom xy ugovor o uzdržavnju i skrbništvu do smrti priajteljice xy. Smrt je nastupila cca pola godine od dana sklapanja ugovora kod javnog bilježnika.Ugovor je sklopljen na nagovor priajteljice xy sa porukom d nitko njezin ne zaslužuje ništa od nje jer da niti nikad nisu brinuli o njoj. Prijateljica je posljednja dva mjeseca bila u bolnici.Teta je ta koja se o njoj brine i tamo)posjete, roba,hrana sitnice..) Teta i priajteljica xy su bile prijateljice cca 18'20 godina. Prijateljica je ta koja je dolazila u tetin dom, zajednički izleti, ljetovanj kod moje tete...Prijateljica nema iza sebe brak niti djece. Ima sestru sa kojom se nije čula 20 godina. Sada se pojavila sestra i angažirala je odvjetnika za ostavinsku raspravu. Pitanja:Da li se teta treba bojati da će izgubiti pravo na stan s obzirom da sa pokojnom ima samo pravovljani ugovor od javnog bilježnika o uzdržavnju,i pravo na njezin stan po njezinoj smrti, a nije bila u srodstvu sa pokojnom kao njena sestra.Molim h i t aan odgovor! Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija