Jump to content

tonisa

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na savjetu. Živim u BiH. Moja jedina veza sa Rijekom je ta da mi je predmet na samom početku rasporedjen na Podrucni ured u Rijeci na prvostupanjski postupak.
  2. Nego, da ne odemo temom daleko. Čuo sam da na Upravnom sudu postupci traju od 3 do 6 godina. Da li se proces može ubrzati na način da budem zastupan po odvjetniku iz R Hrvatske? Ako može ima li netko prporuku?
  3. Status imam od 92 na ovamo. Konačni postotak je 70%. Sporno je to što je pola spisa tj dokumenata iz mog predmeta nestalo i kad sam u sklopu žalbe ponovno poslao iste ponovno su nestali.
  4. 2008 god sam dobio pozitivan odgovor kao branitelj HVO-a na prvost. komisiji Područne sl. u Rijeci i nakon toga je predmet upućen Središnjoj službi tj drugostup. komisiji na potvrdu. Nakon mjesec dana dobio sam pismo iz Središnje službe gdje mi traže kopiju Radne knjižice i druge dokumente koju su zadnji korak u tome da ja završim sa ostvarivanjem svojih prava. Nakon toga ŠOK - odbijenica. Iz HVIDR-e sam čuo da se ponekad desi i takav slučaj i da nije ništa zabrinjavajuće. Savjetovali su mi da napišem žalbu koju je HVIDR-in odvjetnik i sastavio. Uz tu žalbu sam poslao i kopiranu dokumentaciju u kojoj dokazujem svoj status RVI od 1992 god. E sad ono bitno. U tom vremenu preko posrednika dobivam ponudu od tipa koji mi nudi rješavanje mog statusa za 2000 EUR. On je nekako znao da sam ja dobio odbijenicu. Kako je znao i otkud mu informacije? Nakon što sam poslao ponovno dokumentaciju na ime voditelja mog predmeta, ponovno dobivam odbijenicu. Prijatelj me savjetovao da osobno dokumente odnesem u Zagreb i uzmem potvrdnicu o zaprimljenim dokumentima na porti. Ja sam mislio da je to nepotrebno i pogriješio. U obrazloženju druge odbijenice se navodi isti razlog kao i u prvoj kako ne mogu ostvariti mirovinu jer nisam dokazao status RVI do 2006-godine što je totalna glupost jer u mom predmetu su bili spisi još od 1992 od ranjavanja, pa preko 1996-e, vojna komisija iz Zagreba 1999-e itd. uključujući kompletnu medicinsku dokumentaciju. Sada više nisam imao prava na žalbu Zavodu već da pišem tužbu na Upravni sud. To sam i učinio prko odvjetnika u BIH i samo znam da je predmet zaprimljen 30.11.2009. i da su sa Suda zatražili moj spis od Zavoda na uvid početkom 2010-te. Nakon toga nemam nikakve informacije. U međuvremenu sam obavijestio nadležne u Zavodu u sumnju kako se iz spisa otuđuju dokumenti s ciljem ucjenjivanja što su mi oni uvidom u moj spis i mojim naknadnim slanjem dokumentacije na njihove ruke i potvrdili. Nakon što su pogledali moj kompletirani predmet javili su mi da predmet nije sporan i da je očigledno dokumente netko ranije otuđivao. Na žalost razgovarali smo telefonski i nemam nikakav dokaz njihove tvrdnje koja se podudara sa mojom. Pitanja: Što se može dodatno poduzeti da se predmet na Sudu ubrza? Da li sam trebao podnijeti tužbu Upravnom sudu preko odvjetnika iz RH? Preporuke za istog? Ne zanimaju me prijave policiji i sl. Strah me za obitelj. A i raniji slučajevi su pokazali da zviždači najlošije prođu. Pozdrav svim pravim hrvatskim braniteljima ma gdje bili.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija