Jump to content

klepan

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je klepan objavio

  1. Imao sam prometnu nezgodu i tom prilikom napravio materijalnu štetu. Materijalna šteta se odnosi na jedu reklamu na kojoj je napravljena djelomična šteta. Neosporna je moja krivnja, međutim osiguranje pokriva troškove mijenjanja kompletnog dijela iako to nije potrebno i od mene traži da to platim. Mene interesira, a s obzirom da je oštećeni dio kao takav upotrebljiv, imam li pravo na njega jer plaćam postavljanje novog, ili da mi se šteta umanji za ostatak vrijednosti oštećenog dijela.
  2. U članku 30. nacrta novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu stoji slijedeće: (1) Pravo prvenstva na pozivu za zakup imaju fizičke ili pravne osobe koje su sudjelovale u pozivu, sljedećim redoslijedom: a) najviše vrednovan Gospodarski program, b) pravni slijednik bivšeg korisnika poljoprivrednog zemljišta u društvenom vlasništvu koje je postalo vlasništvom države, pod uvjetom da je u posjedu tog zemljišta i da ga obrađuje, c) dosadašnji posjednik ako je u mirnom posjedu temeljem valjano provedenog natječaja, Od samog početka osporavamo provedeni Natječaj iz 2006. godine koji nije zadovoljio zakonom propisane uvjete iz čl. 2. Pravilnika o dokumentaciji potrebnoj za raspisivanje natječaja za zakup NN 45/09. Isto tako Natječaj nije proveden sukladno čl. 54 Zakona o poljoprivrednom zemljištu jer zakupoprimci do danas nisu uvedeni u posjed Vještom manipulacijom i podrškom bivše vlasti do danas nismo uspjeli dobiti očitovanja temeljem kojih bi pokrenuli sudski postupak, a naše prijave leže u DORH-u. Što znači mirni posjed kako je naveden u nacrtu prijedloga novog zakona? Jeli se ovakvo korištenje zakupa smatra kao mirni posjed iako konstantno osporavamo nezakonito provedeni natječaj?
  3. Grad mi je osporio odgovore na moje upite temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama i donio rješenje u kojem se poziva na tajnost podataka te me je uputio da se žalbom obratim Agenciji za zaštitu osobnih podataka. To sam učinio te sam od Agencije dobio rješenje u kojem se moja žalba u cjelosti uvažava. Istim rješenjem Grad se obvezuje da mi u roku od 30 dana da odgovore na tražena pitanja. Ukoliko se ne slažu sa odgovorom mogu pokrenuti sudski spor. Do danas nemam odgovor, a prema mojim saznanjima nije pokrenut nikakav spor. Obavijestio sam Agenciju i u međuvremenu pokrenuo sudski postupak protiv Grada. Jesam li postupio dobro i što mi dalje savjetujete?
  4. Postupak još nije pokrenut, a hoče li ne ovisi o meni. Ovo je početna faza moje prijave prilikom javljanja na natječaj nad prodajom državne imovine gdje sam se javio i ukazujem na nezakonitosti ranijeg zakupoprimca te pozivam ŽDO da izvrši izvidne radnje i ne da suglasnost na odluke grada ako prihvati ranije odnosno stare zakupoprimce za koje sam iskazao primjedbu, naravno uz podastrte argumente. Takvih prijava ima oko pedesetak i sve nas se poziva.
  5. HITNO! Dobio sam poziv za dopunom izjave na upućeni im dopis od Župnijskog državnog ovjetništva koje je od mog mjesta stanovanja udaljeno 100 kilometara. Jeli se mmoram odazvati na način da osobno otputujem i dam tu dopunu izjave ili tu dopunu mogu dostaviti pismenim putem. Molim da se u odgovoru pozovete na članak zakona.
  6. Jeli grad koji raspiše natječaj i provede ga u zakonskom roku dužan pismeno odgovoriti natjecateljima koji nisu ostvarili pravo na natjecanju, razlog zbog kojeg nisu prošli ili udovoljiti natjecatelju uvidu u predmet nekretnine na koju se natjecao.
  7. Poštovani, imam tvrtku koja se bavi mjenjačkim poslovima i imam prodajni program Hrvatske lutrije. (kladionica, bingo, loto itd. II kategorija novčanih poslovanja.) U centru grada u prizemlju zgrade je smješten poslovni prostor u kojem se obavlja djelatnost. To je stara zgrada koja je izgrađena prije 1968 godine. Između zgrade i susjednog objekta je javna površina, odnosno put (tako se vodi u ZK) a tu javnu površinu je uzurpirao prije desetak godina moj susjed i dogradio dio građevine te se naslonio na spomenutu zgradu. Napominjem da sam taj poslovni postor kupio i uknjžio kao vlasništvo 2003. godine. Ja kao vlasnik objekta na koji se naslonio moj susjed imam potrebu ožbukati zid jer imam toplinskih problema i problema sa vlagom. Obratio sam se gradu 2007 godine da ukloni tu gradnju i da mi na taj naćin omogući ga obavim te radove, ali do danas nisam dobio odgovor. Obratio sam se građevinskom inspektoru (prilog u privitku) 2008 godine i do danas nemam nikakav odgovor. Uzurpacijom tog dijela kad je kiša zbog oborinskih voda ne mogu prići objektu bez skale. Grad mi redovito šalje račun za vodnu naknadu kojeg ja iz gore navedenog razloga ne plačam što sam im i dao do znanja. Osim pokretanja postupka što mogu poduzeti, recimo sa inspekcijama ili nešto sl.(u koje sumnjam zbog njihove šutnje kao npr. građevinska)Problem uzurpacije i šutnje administracije
  8. Poštovani, očito se ne razumijemo. Žalio sam se i na žalbu poslije dvije i pol godine dobio sam rješenje kojim se kaže: Odbija se žalba podnositelja, a uputa o pravnom lijeku kaže: Protiv ovog rješenja ne može se izjaviti žalba, ali se može pokrenuti upravni spor tužbom Upravnom sudu Republike Hrvatske u roku 30 dana od dana dostave rješenja. E sad, oni na tu kartu i idu jer znaju da narod nema novca za pokretanje sudskih sporova prvenstveno zbog skupih odvjetničkih usluga. Takvo je stanje i kod mene. Iz tok razloga sam pitao je li postoji neki rok u kojem su iz min. poljoprivrede bili dužni odgovoriti na žalbu kako bi ja sada ovo njihovo rješenje zbog toga mogao ignorirati. S poštovanjem
  9. Na rješenje o uređenju voda sam se žalio. Naime, nisam vlasnik objekta niti sam ovlašteni korisnik , a rješenjem sam određen da plačam naknadu za uređenje voda. Nakon dvije i pol godine dobio sam odgovor na žalbu koja je odbijena s obrazloženjem na temelju Zakon o financiranju vodnog gospodarstva, u članku 17. stavku 1. Istina u svojoj žalbi nisam naveo da nisam niti ovlašteni korisnik. Pozivaju se na podatke koje su dobili iz grada odnosno županije. Nekad davno sam u tom objektu stanovao. Objekt je obiteljska nekretnina, ali ne moja i nemam razloga da ja plačam naknadu kad ima živih ovlaštenih korisnika. Malo mi je čudno da se državni namještenici i dužnosnici ovako ponašaju i nakon dvije i pol godine odgovore. U tom smislu sam mislio jeli postoji rok za odgovor na žalbu?
  10. Je li postoji zakonski rok u kojem se treba odgovoriti na pravovremeno upućenu žalbu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija