Jump to content

Reptil

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zar bi stvarno morao na Vrhovni sud radi toga? Jel mogu pisati Predsjednici Vijeća da razmotri još jednom? Molim Vas za pomoć
  2. Poštovani, primio sam odgovor na žalbu (kleveta) koja je nažalost nepovoljna po mene. Naveo bih 2 nelogičnosti koje me u ovom trenu izjedaju: - radi se o tome da je optuženi izjavio da mi je izgradio dvije nekretnine, a ustvari je sudjelovao u adaptaciji jednog potkrovlja. Sudac je citirao pogrešno optuženog napisavši da NIJE izgradio dvije nekretnine i da je to u procesu utvrđeno. Znači ovo je samo po sebi kontraindikatorno i potvrđuje moju zahtjev! - Sudac je donio presudu da je optuženi imao za pravo pomisliti jednu činjenicu na temelju starih dokumenata iako u dokaznom materijalu postoji napomena kako se činjenično stanje promijenilo! Obrana ovo nije ni navela kao predmet obrane, nego je isključivo sučev zaključak Sad me izjedaju te dvije činjenice i stvar da je glupa presuda još i potvrđena. Što mogu napraviti na temelju ovog gore napisanog? Puno hvala unaprijed.
  3. Dragi svi, oprostite, ali ne uspijevam pronaci na internetu informaciju koju trazim. Molim Vas za pomoc - objavljeni su tajni dokumenti na javnoj televiziji i na njoj se eksplicitno vide moji podaci, iako su okrivljenici prije obavjesteni o tajnosti (slucaj je vezan uz maloljetno dijete). Sve je vec predano drzavnom odvjetnistvu. Mozete li me uputiti gdje mogu vise procitati o zakonu koji to regulira? Ispricavam se ako sam pogrijesio temu. Puno hvala, Dalibor
  4. Prosao dr. Buljan-Flander, Kocijan-Hercigonja, Rebro. Jedino sa Rebrom sam imao negativna (izrazito negativna) iskustva. Mogu reci da ukoliko psiholog/vjestak preferira određenog roditelja, moze se primjetiti odmah kod pristupa. Iz iskustva mogu reci misljenje Rebra koje je bilo toliko kontradiktorno da je ipak bilo potrebno i to 3 vjestacenje. Svako vjestacenje toliko otegne slucaj a nitko za to ne odgovara.
  5. Znam da nije 100% super, by the book rjesenje, ali koji bi se problem javio kad bi gospodin vratio dijete u svoj stan, podnio prijavu protiv majke CZSS za ogranicavanje susreta, podnio prijavu da postane odgajatelj... Mislim da gospođa vec odavno planira slicno, a ako zadrzi dijete u "svojoj" okolini, moze, zbog sporosti kojom ce se rjesavati slucaj, biti u prednosti (kontinuiranost)...
  6. Ok, ako ce nekome pomoci. Odvjetnica je poslala tuzbu HRTu zbog objavljivanja dokumenata iz procesa koji je tajan. Jos razmisljamo o tuzbi protiv druge strane. Obavljeno je i trece vjestacenje i proglaseni smo najpogodnijim za skrbnike. Ipak prije ili kasnije dođe sve na svoje.
  7. Mogu li znati koje su to mogucnosti? Sad smo bili i na RTLu. Jedinom koji dosad nije rekao ni rijec. Sad smo rastegnuti svugdje. Molim Vas...
  8. sad smo saznali da postoji cijela facebook grupa protiv slucaja i nas okarakterizira kao grozne! Pa zar nema nikakvih mogucnosti??? Molim vas...
  9. Eto, krenuli smo i na trece vjestacenje. Moze pitanje, odnosno molim za savjet. U proteklih par tjedana provlaceni smo u novinama (Jutarnji, Vecernji) i televiziji (HRT). Sada imamo razloga vjerovati da ce biti nesto i na RTL-u. Mozda vec danas. Za nesto cemo ih tuziti - klevetu, ali ima li jos sto da mozemo napraviti s obzirom da rade toliko pritiska i objavljuju detalje iz tajnih spisa iz procesa (kaznjivo)? Ili se sve svodi = mogu pricati koliko hoce dok ne vele laz - udri klevetu?! Puno hvala.
  10. Samo da javim kako je nalozeno trece vjestacenje. Bolje to nego katastrofalna odluka za malenu...
  11. Lysac, imas sva prava, kao i svi drugi traziti skrbnistvno nad djetetom. Trazenje skrbnistva nije vezano uz rodbinske veze. Moze i tvoj susjed predati zahtjev.
  12. Bili smo na vjestacenju i podnijeli smo prijedlog da se obavi trece vjestacenje. CZSS jos nije donio svoju odluku o tom misljenju iako mislim da i oni vide neke probleme (nedosljednost i nedorecenost). Novih saslusanja nece biti, bit ce samo kontrola, odluka o vjestacenju i konacna odluka. Sad svi to zele zavrsiti posto-poto. Idemo na sve ili nista. Odvjetnica je prilicno sigurna da bez obzira na misljenje, moramo dobiti skrbnistvo. Uostalom, ako prihvate misljenje bez dodatne rasprave, imamo svako pravo na zalbu s obzirom da je kontraindikativno prvotnom. Valjda.
  13. Ok, sad jedno konkretan savjet. Naime, dobili smo konačno pismeno mišljenje vještačenja koje je bilo pristrano i prihvaćalo činjenično stanje navedeno od druge strane. Pošto je to pravno lako dokazivo da su lažna svjedočenja, zanima me da li postoji mogućnost da se nekako kazni to lažno svjedočenje (mogućnost da ih se eliminira iz postupka zbog toga) osim tužbe za klevetu koja bi se vodila odvojeno i koja bi predstavljala nešto tek sa osudom (bog te pitaj kada bi to bilo)? Ukratko, postoji li, i koja, mogućnost da se druga strana eliminira iz procesa za dobivanje skrbništva? Hvala unaprijed.
  14. Znate li mozda, ili imate link do članka, gdje bi mogao procitati malo vise o opravdanosti micanja djeteta iz njegovog doma? Inace, jos uvijek nismo dobili rezultate vjestacenja i sad smo prilicno vec izmoreni od svega a prikupljanje papira jos nije ni pocelo. Pisao sam pismo i drzavnoj pravobraniteljici koja mi je dala nedoreceni odgovor. Pisat cu ponovo kad cu imati rezultat i na to ce se morati ocitati na ovaj ili onaj nacin. Ipak je vazno zastiti malenu u cijelom procesu.
  15. Zahvaljujem se na savjetima. Vrlo su mi važni da znam kako se treba postaviti u ovom periodu sada. Srca su nam konacno pocela kucati normalno. Ovo je bilo pregrozno sto smo prosli. Iako nije pitanje za obiteljsko pravo, ali kad ste vec upuceni u situaciju, postoji li mogucnost tuzbe (ukoliko se pobije njihovo vjestacenje) za dusevnu bol (koja je stvarna)? Odsteta nije vazna, vazna je poruka. Mogu li tu drugu obitelj tuziti za dusevnu bol? Odnosno, sto mi je uopce potrebno da dokazem patnju koju smo zena i ja prolazili? Osim gastritisa kojeg sad i zena dobiva. Puno vam hvala na svemu. Nadam se da cu moci postati ovdje veliku zahvalu u ime prekrasne male djevojcice sto je ostala u svom domu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija