Jump to content

maja888

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani svi, kome se možemo obratiti da li majka ima pravo na asistenta? Od kuda da krenemo? Hvala na odgovoru.
  2. U procesu za prijavu majstorakog ispita da bi se mogao otvoriti vezani obrt, saznali smo da treba 4 godine radnog iskustva, jer se skola i zanimanje koje bi se radilo razlikuju. Osoba ima cca 2 i pol godine radnog iskustva međutim vidjeli smo da priznaju i volonterstvo. Sto nam je ciniti, da li je dovoljna potvrda od poslodavca kod kojeg je povremeno bio? Molim za pomoc. Hvala.
  3. Dobro vecer. Zanima me da li se obrt moze otvoriti ako je stan u vlasnistvu Grada, odnosno brat zivi u gradskom stanu i placa se mjesecna najamnina Gradu. Da li je to moguce, jer u ovom slucaju stan nije potreban za obavljanje radova. Hvala na odgovoru.
  4. Molim za pomoć. Na bolovanju sam već duže vrijeme, tako da poslodavac prima naknadu sa strane sa Hzzo. Naime, problem je u tome što još do današnjeg dana nisam zaprimila naknadu za prvi mjesec, ove godine. Što mi je činiti, jer poslodavac navodi da nema novčanih sredstava? Da li se automatski ovrha provodi nad njegovim računom ili ne? Hvala na pomoći.
  5. zahvaljujem se. pozdrav.
  6. zahvaljujem se na Vašim savjetima, hvala Vam na pomoci. danas smo saznali da je baka svom sinu ostavila stan 1998. god., darovnim ugovorom (u zemljisnjim knjigama stan je prepisan na sina, medjutim na uplatnicama za režije pisalo je bakino ime i prezime koje sam ja placala), dok je opruka mojoj majci dana 2004. jedna kolegica nam je rekla da ja i moja majka moramo pokrenuti ostavinsku raspravu i traziti nuzni dio, odnosno 1/2 stana(s obzirom na opruku), jer drugi dio smatra i ne zeli to pokrenuti. jedino mi sad nije jasno da bakina opruka koju moja majka posjeduje nije vise pravovažeca. jos jednom se zahvaljujem.
  7. maja888

    baka i ja

    MOLIM VAS ako mi netko moze pomoci jer zaista mi je pomoc potrebna. cijeli zivot sam zivjela sa bakom u njenom stanu i brinula se za nju. medjutim moja baka ima 2 djece, sina i kcer, kako to biva stan je za vrijeme zivota prepisala svom sinu koji je rekao da ce se brinuti za nju a naravno nije, nego smo ja i moja majka cijeli se zivot brinule i skrbile o baki.(postoji opruka koju sam ja vidjela kao mala od javnog biljeznika medjutim neznam da li je ovjerena na sudu). prije par godina ja i moja baka smo ponovo sastavljale oporuku u kojoj kaze da stan ostavlja pola mojoj majci a pola svome sinu. ono sto mene zanima je da li ja mogu zivjeti u stanu od svoje bake do ostavinske rasprave i da li moja majka uopce ima pravo na dio stana, odnosno na nuzni dio, iako je opruka napisana za vrijeme bakina zivota. jos jedna stvar me muci, a to je da je druga strana rekla da za sada nece biti osatvinske rasprave, iz razloga sto nije potrebna kako je baka vec njima prepisala stan dok je bila ziva. sve mi je to nejasno i neznam zasto nema ostavinske rasprave. MOLIM VAS ako bi mi netko mogao pomoci sa nekakvim savjetom, jer neznam kako da se postavim. unaprijed se zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija