Jump to content

jadni

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je jadni objavio

  1. Hvala na odgovoru. Stvar je u tome da sam ja dug platila godinu dana nakon pokretanja ovršnog postupka, a godinu dana prije nego što sam dobila njihovo pismo.
  2. Imala sam neplaćeni račun prema HT-u, s dospjećem lipanj 2009. U travnju 2012. stiže mi prijedlog ovrhe s datumom veljača 2010. Ja sam se naravno žalila i sada moram na sud radi 140kn PLAĆENOG duga, kojeg sam platila početkom 2011. godini. Kad dođem na sud, mogu li se pozvati na zastaru s obzirom na to da sam ovršni prijedlog dobila tek dvije godine kasnije od datuma koji piše na dokumentu? Teoretski, ured koji ih zastupa mogli su jučer to napisati a staviti datum koji odgovara zakonskom roku za zastaru! Imam i potvrde o plaćanju tih računa. Hvala na odgovorima.
  3. Ako si poslao prigovor, vjerojatno ti se više nikad neće javiti. Tako sam ja napravila u travnju prošle godine, osobno donjela prigovor na ovršni prijedlog i do sada još nisam dobila ovrhu. Odvjetničko društvo Hanžeković Radaković i partneri.
  4. Dragi pravnici, Moram nabaviti lijek za psa kojeg se vrlo skupo i teško može nabaviti u Hr. Na Carini kažu da je zabranjen bilo kakav uvoz LJEKOVA, a navedeni Zakon o ljekovima lijek definira kao: "tvar ili mješavinu tvari namjenjenu liječenju ili sprečavanju bolesti kod LJUDI, te svaka tvar ili mješavina tvari koja se može primjeniti na LJUDIMA u svrhu.. " Lijek koji kupujem je za pse i samo za pse i ne može se koristiti u ljudskoj medicini. Da li svejedno postoji mogućnost da mi ga carina ipak zaplijeni, te u slučaju da me optuže za uvoz nedozvoljene robe, da li mogu dobiti krivičnu ili kaznenu prijavu? Hvala na savjetima.
  5. Ovo isto pretposljavljam vrijedi i ako se radi o zemljištu bez nekretnine odnosno o katastarskoj čestici?
  6. Radim u stranoj programerskoj firmi i uprava firme nije u Hrvatskoj. Zadnji sam dosao u firmu i kolegama se nisam svidio. Kolege i nadredeni su dosta bliski, dugo rade zajedno i ocekivali su od mene da se s njima uskladim, ali ja to nisam uspio jer smo jednostavno razliciti tipovi ljudi, razlicitih interesa i nismo nasli zajednicki jezik. Nadredeni mi je nestrucan, odn. niti je programer niti ima ikakve edukacije o upravljanju ljudskim resursima, te je vrlo pristran i zadaje mi nerealne rokove za obavljanje zadataka. Radim koliko mogu, nosim posao doma, ali kad su se djelile povisice, samo je mene zaobisla. Kao diplomirani inzenjer imam manju placu nego administrativni radnik u mojoj firmi. Nacuo sam da sada vec ozbiljno planiraju izbacit me iz firme i dovest nekog tko im je vise po volji. Uveli su kameru koja je uperena u mene, prate kada dolazim i odlazim. Zbog situacije u drzavi drugi posao ne mogu pronaci i prisiljen sam ostati tamo, ali bojim se da mi ne "prikrpaju" nekakvu gresku ili propust, te da dobijem otkaz. Takoder, takav otkaz zbog loseg rada vjerojatno bi mi se upisao i u radnu knjizicu i osta bih na burzi ni kriv ni duzan. Za sada zapisujem sve sto se dogada, te cuvam mailove kojima me napadaju i kritiziraju. Opet, kako mogu dokazati da za radne zadatke dobivam nerealno kratke rokove, a ne da sam los radnik? Da li da sutim i trpim, ili mogu negdje trazit zastitu? Kad bih se odlucio za privatnu tuzbu, koga bih trebao tuzit, kolegu/e ili firmu? Kolike su mi sanse? Da li video i audio zapisi "prolaze" na sudu? Hvala na odgovorima
  7. Pozdrav svima! Nemam pojma o pravu pa sam dosao na ovaj forum potraziti savjet. Dakle, 7 godina sam primao mirovinu koju sam nasljedio. Nakon sto sam navrsio 26 godina, po zakonu mi se ta mirovina ukida. Zavod za mirovinsko osiguranje napravilo je pogresku te su mi na moj tekuci racun uplatili jos jednu dodatnu mirovinu koja mi nije trebala pripasti. Trebalo im je 6mj da to primjete, te me sad svako malo zivka neka nadr** baba iz zavoda i prijeti mi se preko telefona tuzbom. Sto da radim? Cuo sam da firme koje naprave takvu pogresku mogu samo zamoliti da im se vrati novac, ali ne i sudski ga traziti. Da li za Drzavu vrijede drugaciji zakoni? Da li ce me stvarno tuziti zbog 1900kn? Kako se mogu braniti ako stvarno nemam te novce za vratit? Moze li mi zavod sjesti na placu? Hvala na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija