Jump to content

osamica

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo ti savjet iz prve ruke,i meni je TELE 2 sjeo iako sud nije gotov,moraš otići u ured za branitelje i zatražiti potvrdu o visini osobne invalidnine i tu potvrdu faksirati u HPB,kartica će ti biti blokirana i dalje,ali ćeš svaki mjesec moći dizati novac u poslovnici banke na šalteru.Po ovršnom Zakonu,izuzima se ovrha na sredstva koja su osobna invalidnina.
  2. Molila bi ako netko zna što znači "VoB-8" a vezano je uz HV,naime u riješenju piše: "....utvrđeno uvidom u VoB-8...." Hvala
  3. Nije mi odgovoreno na pitanje! Dali imam pravo na koeficijent 1,50 (kao dragovoljac) ako sam po čl. 6a
  4. Ovako,Dragovoljac sam DR,imam čin natporučnika,otišao sam u mirovinu 2003. godine po čl.6a,nemam status RVI,do početka rata sam imao 22 godine radnog staža,moje je pitanje: Dali imam pravo na koeficijent 1,50 ? (kao Dragovoljac mi nije obračunato kod određivanja mirovine).
  5. Dobila sam novo riješenje o mirovini (nakon ponovnog izračuna) prije 13 godina sam otišla u mirovinu sa činom vojnika,HZMO poslao MORH-u dopis da MORH pošalje potvrdu o činu,MORH je poslao sa činom vojnika,što nije točno,u svim potvrdama o pripadnosti postrojbi stoji mi da imam čin desetnik,sada nakon 13 godina MORH dostavlja potvrdu sa činom desetnik koju je trebao dostaviti još 1997.godine (napokon uz tolike muke i borbe oko istine),razlika mirovine je oko 20%.Sada mirovinski meni šalje novo riješenje sa činom desetnika,ali će mi isplatiti razliku za samo 6 mjeseci unatrag,jer kažu da to nije njihova greška,nego greška MORH-a koji je poslao krive podatke još 1997.godine.Kolegica (knjigovotkinja inače) mi je izračunala da mi je manje isplaćeno oko 498,000kn uvećano sa 15% god.kamate za 166 mjeseci!!Pa Vas molim ako netko zna,koga bi trebalo tužiti i kome za obeštećenje uzrokovano aljkavosti službi koje nam kroje sudbinu?
  6. Ponovno provjereno u HZMO,ne radi se o obnovi postupka nego o ponovnom utvrđivanju mirovine (rekao isti izvor kao i jučer-Ćupić)i nema veze sa obnovom postupka,kada je obnova postupka u pitanju (u ovom slučaju nije) onda je onako kako je Đuro napisao jučer u 18:16 P.S. referent kaže da će se primjenjivati članak 87. stavak 2 ZOMO
  7. u mirovinskom u ZG su mu danas rekli (referent koji vodi postupak-Ćupić) da će dobiti unazad 6 mjeseci od dana podnošenja zahtjeva,a zahtjev je podnio 23.11.2009. kad je dobio dokaz o činu,jučer su i oni dobili potvrdu.Obradit će ovaj tjedan predmet i poslati ga na obračun i u 3.mjesecu će dobiti novo izračunatu mirovinu sa zaostacima.
  8. Molila bi Mrljavca ili Đuru ili bilo koga ak mi može pomoći oko izračuna mirovine,evo potrebnih podataka: otišao u mirovinu 15.7.1997. (kao vojnik)sada desetnik 100% opća nesposobnost rat 60% RVI trajno nije dragovoljac samo je bio u Vojnoj Policiji 4 i pol godine Kada je išao u mirovinu nisu dostavili potvrdu o činu desetnika pa je rješen kao vojnik,konačno iz MORH-a poslali potvrdu o činu desetnika,HZMO mu bude isplatio zaostatke za samo 6 mjeseci od podnošenja zahtjeva za ponovni izračun mirovine (jer kažu da nije njihova krivica). Pa me zanima kolika će mu mirovina biti po novom (kao desetnik) Dali mu se isplati pisati tužbu Upravnom sudu za (ne)namjerni propust MORH-a i potraživati zaostatke za 12 i pol godina?
  9. Dali nakon 3 godine nastupa i rehabilitacija za privremeno oduzimanje vozačke zbog liječničkog pregleda?
  10. Kaj stvarno nitko nezna odgovor na moje pitanje,di su pravnici i policajci,jel nam netko more reći kaj o tomu?
  11. Imam i ja pitanje,muž mi je u 12 mjesecu 2005 kad se vraćal s fešte,dopelal ga je prijatelj doma,išel preparkirat naš auto iz naše ulice (gdje se naplaćuje parking) u susjednu gdje se ne naplaćuje,avto je cjelo vrjeme bil doma,kod prepaekiranja tih 50 metri zaustavila ga policija i napuhal je 2,61 zeli su mu vozačku,dobil je i kaznu 3500 kn i 300 kn za pojas i 5 bodova,tak je pisalo u rješenju prekrš.sutkinje,policija mu neće vratit vozačku jer ga traže nekakav liječnički koji se ne spominje u rješenju,kaj je delati? on neće iti na lječnički jer veli da to ne piše u rješenju suda,jel ima zastare za potraživanje te lječničke potvrde,od prekršaja je prošlo 4 godine.
  12. Imam i ja pitanje,muž mi je u 12 mjesecu 2005 kad se vraćal s fešte,dopelal ga je prijatelj doma,išel preparkirat naš auto iz naše ulice (gdje se naplaćuje parking) u susjednu gdje se ne naplaćuje,avto je cjelo vrjeme bil doma,kod prepaekiranja tih 50 metri zaustavila ga policija i napuhal je 2,61 zeli su mu vozačku,dobil je i kaznu 3500 kn i 300 kn za pojas i 5 bodova,tak je pisalo u rješenju prekrš.sutkinje,policija mu neće vratit vozačku jer ga traže nekakav liječnički koji se ne spominje u rješenju,kaj je delati? on neće iti na lječnički jer veli da to ne piše u rješenju suda,jel ima zastare za potraživanje te lječničke potvrde,od prekršaja je prošlo 4 godine.
  13. Hvala puno,inače stan otkupljuje trajnim nalogom na invalidninu od samog početka,bojim se da bi proces mogao potrajati dugo i da si ne napravi nešto,prestao je jesti i pao je u depresiju,ja i mama mislimo ako je moguće da je odjavi i kad se napije pozove policiju da je udalji iz stana,inače su joj roditelji imućni i ima gdje otići,dali je on sam bez nje može odjaviti na policiji?
  14. Ali stan je vlasništvo RH dok ga on ne otkupi u potpunosti,kada dobiva tabularnu ispravu,on ima pridržano pravo vlasništva,na listi za dodjelu stana je bio puno prije nego su se oni i upoznali,zar to nije slično i nasljednom pravu odnosno on je "doneo" pravo na dodjelu stana u brak.Jer to je stečevina prava unesena u brak.Otplatio je samo jednu godinu otkupa i ostalo mu je još 19 godina.Kako je moguće da je on odjavi iz policije i po sili zakona iseli iz stana,on više nije normalan,sestra sam mu i bojim se za njega,već je imao jedan pokušaj suicida i oživljavali su ga,sada opet spominje da to više nemože izdržati i da će si nešto napraviti,bojim se,pomozite nam.
  15. Poštovani,brat mi ima problema sa suprugom,on je dobio stan kao vojni invalid i otkupljuje ga,bračna zajednica mu je narušena,nema novaca za rastavu braka,supruga mu svakodnevno prekomjerno konzumira alkohol i time ga provocira i život mu čini nepodnošljivim pošto je teško bolestan.on se jedini navodi u kupoprodajnim ugovoru za stan sklopljen između njega i ministarstva branitelja sa pridržanim pravom vlasništva,moje je pitanje dali on može odjaviti suprugu na MUP-u,pošto je on morao potpisati kod njene prijave i dati suglasnost da se prijavi na njegovu adresu i dali joj mora dati 6 mjeseci nužnog smještaja,njemu je zdravlje ugroženo i jedini način je da ona iseli iz stana,kakva su njegova prava?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija