Jump to content

zvebos

Korisnik
  • Broj objava

    82
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zvebos objavio

  1. Da li se dobije nova kartica tekućeg računa da se može podizati novac ili šta već? Jel dobiješ i kući obavijest?
  2. Blokiran mi je tekući račun. Molim nekog da mi odgovori koliko dugo traje procedura dobivanja zaštićenog računa. Da li će me FINA o tome obavijestiti ili koji je već postupak? Molim odgovor što prije.
  3. Agencija mora biti upisana u registar, a svaka koja nije upisana je nelegalna. Provizija agenciji se plaća ako sklopiš s njima ugovor. Ako je kako kažete hipoteka na kamatara, bolje se toga ostavite, jer je moguće da ostanete i bez kuće i bez predujma. S njima se nikad ne zna. Ako već želite kupiti kuću, prodajem i ja svoju koja je pod hipotekom, a kredit više ne mogu otplaćivati. U mom slučaju je hipoteka banke.
  4. Koliko dugo traje taj proces prodaje? Šta ako je dug veći od procjene? Odnosno naš kredit je 46.000 €, a šta ako se procjeni ispod toga i proda za procjenjenu vrijednost koju je banka postavila?
  5. U PBZ-u imam stambeni kredit. Dužan sam im dvije rate. Dobio sam informaciju da će mi slijedeći mjesec otkazati ugovor o kreditu i dati kuću na dražbu. Moram napomenuti da se i meni i supruzi - sudužniku skida cijelo primanje. Koliko dugo traje proces prodaje kuće preko banke? Da li se kuća ponovo procjenuje i tko ju procjenjuje? Kako ide to sa dražbama preko suda? Šta ako se ne namiri cijeli dug prema banci, a kuća se proda na dražbi. Molim hitan savjet.
  6. Imam sličan problem kao samo sa Privrednom bankom. Radi se o slijedećem. Zbog duga za stambeni kredit za dvije rate banka je meni i supruzi sjela na plaću u cjelokupnom iznosu. Da bi se dodatno osigurali blokirali su nam i sve račune. Meni se skida 1/3 a njoj ostatak koji dobije van. Tako da smo blokirani i bez primanja od 8. mjeseca. U ugovoru smo potpisali da banka može otkazati ugovor o kreditu nakon dvije neplaćene rate. Po toj osnovi ne postupaju već su nam zapljenili primanja. Kredit je podignut 2007. godine kada se moglo ići na zapljenu cijele plaće. Kako je suprug u međuvremenu u braniteljskoj mirovini primanja su mu se prepolovila tako da mu mirovina pokriva mjesečnu ratu. Ima li netko savjet kako da riješimo svoj problem. Moram napomenuti da se za zapljenu mirovine drže novog zakona o zapljeni 1/3, a kod mene cijele plaće. Tu jednu trećinu HZMO direktno uplaćuje PBZ a uplate sa tekućeg se ne knjiže. Može li se banci ponuditi rješenje problema kroz neku nagodbu o rješavanju duga od dvije rate (6.000,00 kn). službenica u banci je vrlo bezobrazna i nekulturna i ne želi nam ponuditi rješenje kako da to otplatimo nego jednostavno sjela na primanja i tko vas šiša. Svaki puta kad ju nazovemo za stanje duga uvijek smo na istom kao na početku, odnosno dvije rate u dugu. Svaki puta pita jesmo li već nabavili novce da platimo dug. Čini mi se da tu netko nešto mulja. Molim savjet. Hitno. Bez primanja smo od 8. mjeseca ove godine i više ne mogu izdržati.
  7. Ja i supruga imamo stambeni kredit. Ja sam korisnik kredita, a ona sudužnik. Zbog 2 rate duga po kreditu su nam zaplijena primanja. Da li u slučaju razvoda ona mora otplaćivati kredit kao supružnik i sudužnik a nije više u braku i ne živi u istoj kući sa mnom? Molim hitan odgovor.
  8. Kolega imam problem sličan tvome. Više nisam u mogućnosti plaćati stambeni kredit. 2 rate sam u dugu, banka mi je stavila ovrhu i zadužnicu meni i supruzi - sudužniku. Moja mirovina ne pokriva ratu kredita , a žena ima na plaći kredit. Tako da zbog duga od dvije rate nam uzimaju cijelu plaću. Odnosno namire mjesečnu ratu sa moje mirovine a od supruge razliku za dug. Razmišljao sam da prodam kuću, namirim banku za iznos neotplaćene glavnice, a ostatak mi ostane. Kakav je postupak sa bankom, da li će i dalje skidati dok se kuća ne proda. Kredit još moram plaćati 17 godina, a već 4 mjeseca živimo bez primanja. Potpisali smo kod dobivanja kredita da nam smiju zaplijeniti cijelu plaću. Već sam dotakao dno. Zbog dugova za režije koje ne mogu plaćati isključili su nam telefon i plin. Da li se može postići dogovor sa bankom da nam ne skidaju rate ako dam kuću u prodaju i da li mogu raskinuti ugovor o kreditu? Molim hitno odgovor ako netko ima slično iskustvo.
  9. Nakon točno 7 mjeseci čekanja na pomoć zaklade dobio sam odgovor - negativan. Primanja po članu mi prelaze 34,00 kn. Smanjena je osnovica po članu obitelji na 1.500,00 kn, a ne kako navode na uputama. Čine to samo da bi nas zavarali. Kažu da se najviše gleda vrijeme provedeno u ratu. Pa proveo sam 5 godina od 91. do 96. u MUP-u dokle se i računa rat. Naravno da nemaju novaca za branitelje kad su sve spremili u crne fondove. Kad nam treba kako tako olakšati egzistenciju i kad oni nama trebaju dati - nemaš pravo, a kad treba njima onda ti odmah zablokiraju račun. Baš sam dobio lijepu čestitku na Božić da nemam ni bor za djecu. Bit ću uporan i dalje i nakon nove godine ponovno šaljem zahtjev za pomoć. Nemojte se zavaravati iznosom prosjeka od 1.900,00 kn, jer sam tako i ja prošao. Netko tko ima i 2.500,00 kn po članu dobije a mirovina oko 6.000,00 kn. A mi sa 2.500,00 kn mirovine smo navikli na malo pa nem više ni ne treba. Pozdrav od ogorčenog branitelja.
  10. Predao sam zahtjev u 5. mjesecu ove godine. Zvao sam prošli tjedan i rečeno mi je da će biti riješeno do Božića. Zanima me kupski91 kakve si uvjete imao da dobiješ samo 1000 kn, šta gledaju za isplatu. Molim brzi odgovor. Da li je netko u zadnje vrijeme dobio i više i pod kojim uvjetima?
  11. Bio sam na vještačenju kod područnog vještaka 12. 11. ove godine, predmet je u Zagrebu obrađen 26. 11. 2010. i vraćen u područni ured. Imam mirovinu 20/80 opća nesposobnost od 01/2010 bez HRVI i dragovoljca. U prvom vještačenju u 9/2009 nisam imao ratni put za 1991. i 1992. godinu kada sam bio u ZNG, već samo od MUP-a gdje sam radio do mirovine. Pravnik u HZMO mi je savjetovao da podnesem zahtjev za povećanje postotka invalidnosti u svezi obrane suvereniteta RH iz tog razloga što predmet nije bio kompletan na prvom vještačenju. To sam i učinio. Molim savjet od višnjeZ. Mogu li očekivati povećanje postotka. Za vrijeme od prvog do drugog vještačenja imam ležanje u bolnici, nove nalaze sa kontrola i psihotestove iz kojih je vidljivo pogoršanje bolesti.
  12. Meni i supruzi je stavljena ovrha i zadužnica na plaću od 08. mjeseca ove godine zbog kredita iz 2007. godine. Ni na koji način se ne može to ukinuti već moramo platiti cjelokupni dug po kreditu da bi nam to ukinuli. Bio sam dužan nešto više od dvije rate za stambeni kredit. Sada smo u dugu manje od dvije rate. Molim nekoga ako zna odgovor ili savjet o slijedećem. Nakon koliko dospjelih rata se stavlja ovrha i zadužnica na plaću. Na plaći u ovom mjesecu namiriti će se dug iz ovrhe. Postoji li šansa da nam skinu ovrhu i zadužnicu bez obzira što će se rata skidati sa plaće a ovrha je namirena.
  13. Dragi kolega, što se tiče novaca uplaćenih u 2. stup mirovinskog novac ne možeš podići niti s njim raspolagati. Ja sam u mirovini od 1. mjeseca ove godine zbog opće nesposobnosti - policajac. Dobio sam mirovinu 2.500,00 kn bez HRVI i dragovoljca. Ja imam ovakvo iskustvo. Otišavši u mirovinu isto sam se raspitivao o tom novcu. Da bi u svibnju mjesecu dobio izvješće mog fonda da su još neki novci uplaćeni u 2. stup a ja već u mirovini. Nazvao sam i pitao što je to. Rečeno mi je da poslodavac - MUP nije na vrijeme uplatio sve doprinose pa je to učinjeno odlaskom u mivoinu, a izračun je napravljen kao da jesu. Tako da od love nema ništa. Dok sam radio rekli su nam u MUP-u da se ta uplata u 2. stup ne odnosi na one koji idu u invalidsku mirovinu već u redovnu. Tako da od love ništa niti će ti se povećati od 65. godine. Pozdrav!
  14. U mirovini sam zbog opće nesposobnosti za rad - branitelj (PTSP). Zanima me da li mogu nene poslove raditi na ugovor o djelu pošto mi je mirovina nedostatna za život.Molim hitan odgovor.
  15. Zavisi da li ideš u civilnu mirovinu ili braniteljsku. Ako ideš u braniteljsku imaš pravo na povećanje od 30% kao dragovoljac, a kao civil povećanje od 27 % ako ideš u mirovinu prijevremenu ili starosnu po ZOMO. Jedna kategorija isključuje drugu.
  16. Jednim dijelom dobro si i prošao. Ja sam isto bio policajac. Dobio invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti (PTSP) bez HRVI, 20/80, a pravo na 100% bolovanje nisam dobio. Apsurdna situacija ti je kod mene. sve papire imam i komisije i revizije da je bolest iz rata, a HZZO mi ne odobrava 100% bolovanje.
  17. Imam ovrhu na mirovini zbog kredita za kuću. Budući da je supruga sudužnik u kreditu i njoj je stavljena ovrha na cijeli iznos plaće koju dobije van obzirom da ima i drugi kredit. Banka nam je također blokirala i tekuće račune zadužnicom zbog duga po kreditu. Da li je zakonski dopušteno blokiranje tekućeg ako se ovrha naplaćuje iz primanja. Također je blokirana i ženina revolving kartica. Da li je dozvoljena blokada svih računa u svim bankama koje imamo. Ja imam i revolving karticu u drugoj banci. Kredit je podignut 2007. godine kada je bio drugačiji ovršni zakon i smjela se uz potpis dužnika blokirati cijela plaća, a sada je novi kada smije samo trećina, eventualno polovina. Da li za nas vrijede odredbe novog zakona ili onog po kojem smo uzimali kredit?
  18. Ma vjerujem ti i puno ti hvala na informacijama i što si me uputio. Pozdrav!
  19. Koliko dugo čekaš na njihov odgovor? Ovo za 2. stupanjsko rješenje mi nije jasno. Kontaktirao sam ured za branitelje i 2. stupanjsko rješenje mi ne treba za ostvarivanje prava na 100%, a nemam HRVI.Od njih imam 1. stupanjsko. Koliko je vremena prošlo između što si podnosio zahtjeve za 100% bolovanje. Čuo sam da razmak mora biti najmanje 6 mjeseci.
  20. Kako da dođem do tog Miroslava Lončara u MOBMS-u? Jel imaš telefon ili nešto kako da s njim kontaktiram? Šta treba njemu dostaviti?
  21. Sve sam priložio medicinske nalate. Sve komisije, reviziju MOBMS, rješenje o braniteljskoj invalidskoj mirovini zbog opće nesposobnosti zbog bolesti koja je posljedica sudjelovanja u domovinskom ratu. Sve komisije, MUP, HZMO, MOBMS, i mišljenje Ureda državne uprave - Odjel za branitelje (ili kako se već zove) potvrdili su istu dijagnozu PTSP da je posljedica domovinskog rata. Šta više treba da bi se ostvarilo 100% bolovanje. Drugi puta su me već odbili. Ispada da su svi doktori na tim komisijama pogriješili, a jedan opće prakse u HZZO je u pravu. Šta mi presotaje nego da se žalim i tužim ako treba. Stoga te molim kolega ako imaš primjerak žalbe da mi pošalješ na e-mail. Nemam HRVI. U obrazloženju su napisali uobičajenu frazu da je proteklo previše vremena od pojave bolesti. Glupost. Kako bih dobio mirovinu zbog bolesti da nisam bolestan. Unaprijed hvala! Pozdrav!
  22. Kolega Forrester, imaš li možda žalbu za 100% bolovanje? Možeš li mi poslati na moj e-mail? Drugi puta sam podnosio zahtjev i odbijen. Sada ću se žaliti, pa ako treba i tužiti. Dobio sam mirovinu zbog opće nesposobnosti uslijed bolesti iz domovinskog rata, a nemam pravo na 100% bolovanje. Smiješno. Rok za žalbu je 03. 09. 2010. godine.Pozdrav!
  23. Kolega depresiva i mene zanima kako možeš tražiti pomoć od MOBMS-a. Tražio sam na njihovim stranicama, ali se ne snalazim. Molim da mi javiš. Ja sam predao zahtjev zakladi 25. 05. ove godine, ali još nisam dobio povratnu informaciju. Kako mogu zatražiti pomoć od MOBMS-a?
  24. Dobio sam rješenje od HZZO-a da mi se zahtjev za 100% bolovanje odbija kao neosnovan. Svi nalazi i papiri su u redu, sve što su tražili sam prikupio. Prošao sve komisije i reviziju MOBMS, gosp. Taborski i ostali. Dobio mirovinu zbog bolesti iz rata. U HZZO kažu da bolest nije iz rata. Zar su svi doktori u komisijama koje sam prošao bedasti, a ovi su sad pametni. Zar je Taborski za njih ništa? Što da napravim, a žalit ću se sigurno i tužiti. Kako mogu za neke biti bolestan, a za neke ne? Zar će mi ukinuti mirovinu ako kažu da nisam bolestan? U rješenju su naveli da je prošao preveliki rok od završetka rata da bi se sad pojavio PTSP, a ja sam ga potiskivao dok sam mogao. Može li mi netko poslati na moj e-mail žalbu i tužbu za 100% bolovanje. Ima li netko slično iskustvo? Pozdrav i hvala.
  25. Dobit ćeš zaostatke, odnosno razliku između mirovine i plaće ako ti je mirovina veća od plaće.Podnesi zahtjev za akontaciju mirovine dok ne bude prava mirovina u najbliži ured HZMO.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija