Jump to content

dejanbobo1

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dejanbobo1 objavio

  1. Činjenice su uvijek bile isticane da su bratići i da su imali zajedničkog djeda i da je djed graničio sa javnim putem Nije mi jedino nije jasno zašto moj advokat nije sudu priložio dokument kojeg sam podigao gdje se točno vidi cjepanje te njhove djedovine Sud je jednostavno donio odluku što su tvrdili da su oni pitali svaki put bratića da li mogu proć njegovom nekretninom Da li je tu bio presudan taj dokument koji nje priložen ili nešto drugo?
  2. Hvala što ste me dobro usmjerili Ne dao Bog nikome ovo što imam ja Na pitanje odgovaram da susjed može na javni put preko nekretnine svog prvog bratića koji je s njima u dogovoru postavio fiksnu željeznu ogradu i tako moje dvorište pretvorio u jedini prolaz do svoje nekretnine U zemljišnjim knjigama i dalje stoji prolaz i provoz jedni drugima Što smo pogriješili da smo dobili takvu kaznu
  3. Molim Vas za savjet Postavili smo susjedu kapiju i dali mu ključ Od silnog lupanja razbili su kapiju koju ja sada moram popravit Tom se kapijom ja ne služim Zanima me da li je to na moj trošak ili onog koji je to oštetio Puno bi mi značio Vaš odgovor HVALA
  4. Korisnik prava prolaza je omeđen još jednom nekretninom Svojom djedovinom Naime podjelom nekretnine korisnika prava prolaza nastala je nova nekretnina U dogovoru susjeda prvih bratića nema dogovora U zemljišnim knjgama i dalje stoji da susjedi imaju pravo prolaza kao i ja po njihovim Odlukom 2011 suda ja gubim to pravo Radi agresije ne ga koristim
  5. Sada samo preko moje nekretnine jer je susjed zatvorio svoj prisup sa javne površine sa njegove strane na svoju nekretninu 2011 godine
  6. Odlučio sam staviti kapiju i susjedu dati ključ Da li to mogu zakonski Da li mogu mogu tražiti naknadu Na koji se način ona izračunava Zemljište je urbanizirano i zgrade legalizirane Susjedi koriste prolaz 70m a moja čestica ima 920m Otvaranjem kućnih vrata sudaram se sa njima Hvala
  7. Da, susjed koristi to pravo po našoj parceli i to pravo služnosti je uknjiženo u zemljišnim knjigama. I mi imamo pravo služnosti po njegovoj parceli koje je upisano u zemljišne knjige kao pravo služnosti prolaza i provaza(međutim to pravo nam je zabranjeno 2011 kad je susjed zabranio prolaz fiksnom ogradom). I dalje je to pravo uknjiženo u zemčljišnim knjigama.
  8. Molim Vas da mi date savije Na temelju dogovora moga djeda i djeda susjeda dogovoren je prolaz iprovoz jedan drugome još daleke 1940 Kasnije susjed brani prolaz Time da1994 godine sudski se uknjižuje u zemljišne knjige pravo prolaza i provoza da susjed ima pravo mojoj parceli a isto tako i ja po njegovoj To je i prava odluka 2009 godine pokušavam da se te uknjižbe brišu no sud donosi rješenje da susjed i dalje ima pravo preko moje parcele a meni se oduzima pravo po njegovoj sa obrazloženjem da je nepotrebno Donesena je prvostepena presuda i tu obustavljam daljnji postupak Susjed ograđuje parcelu 2011 godine U zemljišnim knjigama i dalje upisani kao 1994 Znači on po mojoj parceli i ja po njegovoj Pitanje? Šta tu napravit?Da li je sve izgubljeno za brisanje tereta sa moje parcele HVALA
  9. Razumijem...ali bojim se da nakon razvrgnuća taj suvlasnik neće više biti zainteresiran za prodaju ili bi mogao povećat traženu vrijednost tog dijela
  10. Poštovani! u mogućnosti sam kupit suvlasnički dio (radi se od više k.č.) od jednog gospodina koji ne stanuje u RH. Kad sam počeo raspitivat se za druga suvlasnička dijela doznao sam da je jedan suvlasnik pokrenuo razvrgnuće suvlasništva. I dalje sam zainteresiran za kupnju tog dijela neovisno o razvrgnuću. E sada mene zanima; dali ja mogu kupiti taj suvlasnički dio od tog gospodina koji ne živi u RH a nakon završetka razvrgnuća (nakon završetka parnice) samo se uknjižit na novo stanje??? nadam se da ste me razumijeli??
  11. Pozdrav svima! Ovaj slučaj je malo zakompliciran. Tokom parnice radi ukidanja služnosti prolaza i provoza ogradili smo svoje dvorište te dali ključeve pomične ograde onima koji imaju pravo prolaza i provoza(to nam je uspjelo s pravomoćnom presudom). Nakon završetka parnice ostala nam je jedna k.č. s pravom prolaza i provoza koja ima dva suvlasnika(suvlasnik 1 i suvlasnik 2. Nakon šta je završila parnica niti tjedan dana suvlasnik 1 zatvorio je prisilno drugi prolaz kojima su se koristili obi suvlasnici (koji je u vlasništvu treće osobe) da bi došli do kućnog praga u nadi da skinemo pomične ograde. Međutim, suvlasnik 2 tužio je suvlasnika 1 za utvrđivanje služnosti puta po tom prolazu u vlasništvu te treće osobe. (moram navest da vlasnik tog prolaza i suvlasnik 2 su u dobrim odnosima i pušta oba suvlasnika da se koriste tim prolazom. Mene zanima ako se utvrdi služnost puta po tom prolazu dali mogu napokom ukinut služnost puta (prolaza i provoza) po mom dvorištu?
  12. Hvala Vam na korisnoj informaciji!
  13. Poštovani! Imam prijatelja koji stanuje u Italiji i darovao bi mi svoj dio svog vlasništva ovdje u Hrvatskoj(3/18). Zanima me postupak samog darivanja i dali je nužno da on dođe ovdje iz Italije za rješavat papirologiju ili može u Italiji kod javnog bilježnika napisat ugovor i ovjerit? Uglavnom nisam vlasnik niti jedne nekretnine ovdje u Hrvatskoj! Unaprijed hvala!
  14. To znači ako piše u vlasničkom listu da imaju pravo služnosti po mojoj nekretnini da nemam pravo na nikakvu naknadu?
  15. a na koji način se dobiva naknada? šta prvo moram podignut tužbu pa sud procijeni visinu naknade ili moram kod jednog procijenitelja zatražit iznos pa sa time se pokazat pred sud?
  16. Evo moj slučaj:kroz moju k.č. ima pravo provoza i prolaza jedna druga k.č.. Međutim, k.č. koju moramo trpjet ima dva vlasnika odnosno dvije kuće pod jednim brojem. Jedna kuća ima s druge strane pristup javnom putu dok ova druga nema. Zanima me: dali moram trpjet oba vlasnika jer su pod istim brojem ili mogu jednog izbacit podizanjem tužbe ukidanja prava služnosti?
  17. Znam da me smatrate nekim negativcem za ovo pitanje koje sam postavio. Naime moji dragi susjedi umjesto da se podijele tako da gaze po svom da bi došli do svojih kuća dijele se na način da moraju prolazit po mojoj nekretnini. Mislim da to nije u redu. Ako netko zna bilo koji način da im zagorčan život bio bi mu zahvalan jer moj je već dugo gorak!!!!!!!
  18. POŠTOVANI! Dali netko zna način da se riješim zločestih susjeda koji prolaze po mojoj nekretnini. Naime jedna obitelj ima pristup svojoj nekretnini s javnog puta od iza kuće dok sprida nema a druga nema nikakvog pristupa nego jedino po mojoj nekretnini. Mi smo pokušali na dobri način se s njima dogovorit za neki drugi prolaz ali oni ne žele. Postoji bilo kakav način da im otežam ili zabranim prolaz kroz moju nekretninu. Moram naglasit da oni imaju pravo prolaza i provoza po mojoj nekretnini. Unaprijed hvala!
  19. dejanbobo1

    upit

    Poštovani! Zanima me dali neka fizička osoba može na urbaniziranu nekretninu na kojoj se nalazi stara kamena kuća u vlasništvu općine 1/1 počet adaptirat bez ikakvih papira. Dali ta nekretnina može dosjelošću postati njezino vlasništvo? Uglavnom ovu nekretninu stari vlasnici trže povrat jer im je bila oduzeta u doba SFRJ. Ako nema pravo adaptcije kome bi se trebalo obratit jer naime stari vlasnici traže povrat a oni su naša rodbina i nebi željeli da pretrpe nekakvu štetu?
  20. Poštovani, Godine 1983 oženio sam se u kuću svoje žene. To je bilo protiv volje moga oca. Moj otac je meni odmah dao na znanje da mu nisam više sin i više ne želi čut za mene. U ožujku ove godine je preminuo. Kod ostavinske rasprave vidio sam da je pola svog imanja darovao mojem mlađem bratu a drugu polovicu svojoj drugoj ženi. Ja nisam dobio ništa. Taj darovni ugovor namjerno je moj otac napravio radi toga što on mene više ne voli. Dali postoji za mene bilo kakvo pravo??
  21. Evo, napokom znamo zašto nam je došlo rješenje da moramo otvorit kapiju! Naime, gospođa sudkinja nije navela da smo mi njima dali ključeve. Sad ispada da smo mi njima zabranili prolaz i tako da smetamo njihovom posjedu! Nažalost neznam zašto nije to navela u rješenju kad smo na terenu ispred nje, po drugi puta ponudili ključeve susjedima!! Malo je glupo to od nje a mislim da je i čitavo naše pravosuđe u banani! Ništa, idemo dalje mi ne odustajemo!!!!
  22. Jako mi je drago da ste ovo rekli!!! Mi smo ovo i napravili ali općinski sud nam je odbio to pravo!Rekavši da mi njima nemamo nikakvo pravo na to!!! Zanima me; šta sad napravit??? Nažalost naši susjedi su dobro politički potkovani dali je to moglo utjecat na presudu???
  23. Poštovani! Nažalost naša nekretnina ima teretovnicu a to je pravo prolaza i provoza! Postoji problem: kroz našu nekretninu ne prolaze samo oni koji imaju za to pravo (odnosno oni koji idu na one nekretnine kod kojih je upisano to pravo) već prolaze i druge osobe koje za to nemaju pravo jer preko naše nekretnine idu do svojih na kojima nije upisano to pravo. Odnosno oni posjeduju svoj vlastiti put do njih!!! Zanima me: kako ja mogu zaštititi svoju nektretninu od onih koji nemaju pravo? Mogu postavit kapiju i dati ključeve samo onima koji imaju pravo proć???? Nažalost ovo pravo prolaza i provaza im ne možemo ukinuti jer ove dvije nekretrnine nemaju kud dok vlasnici ovih drugih nekretnina su nam već davno dali na znanje da dok ovaj prolaz bude otvoren da će prolazit!!!!
  24. Hvala Vam na korisnoj informaciji. Šta se tice prolaska po dvorištu naših dragih susjeda; bilo je razdobje kad smo prolazili(jer imamo i mi pravo prolaza i provoza po njihovim nekretninama) ali morali smo odustat nakon šta nas je dragi susjed dočekao sa vilama i zaprijetio da je to njegovo i da mi ne smijemo onuda prolazit jer da ce nas probost sljedeći put ako prođemo. Uglavnom tuga i žalost u našem slučaju! Ali nadam se da ce uskoro bit sve to gotovo. Lijep pozdrav:)!
  25. Zanima me još jedna informacija ako je moguće dobit! Naime nakon postavljanja portuna susjedi su tražili od suda prijevremene mjere da se donese odluka odnosno rješenje dali ovaj portun može ostat ili ne.Prema članku 50 stavka 1 zakona Zovo mi imamo pravo na to. Zanima me dali sud može donest odluku da se taj portun skine jer je postavljen u toku sudske parnice?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija