Jump to content

rotterdam

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. pozdrav, imam pitanje obrt(trgovina na malo) posluje vec godinama na gradskoj lokaciji koju dobivaju u zakup od grada i sada zele prodati objekt, inventar i robu. ja to zelm kupit i dalje nastavit radit ali tako da otvorim svoj obrt(na postojećem ima puno dugovanja) i dobijem od grada lokaciju na svoje ime u zakup. kako to rješit najbrze i kome se obratit.
  2. Poštovani, meni su blokirani svi racuni preko fine i to za veliki iznos, a u međuvremenu mi je umro otac i sad brat i ja imamo pravo na nasljedstvo. Otac je imao nesto gotovine u banci i to bi trebali brat i ja podijelit pa me zanima da li se ja mogu odrec u korist brata tog iznosa tako da to ne ode pod moju ovrhu. Isto tako da li se mogu odrec imovine u korist brata? Ako netko zna molim da mi odgovori.
  3. Da li je apsolutna zastara pocela teci od dana nastanka duga (2006 g.) ili su je ovom blokadom prekinuli pa pocinje teci novih 10 godina?
  4. Da li je apsolutna zastara pocela teci od dana nastanka duga (2006 g.) ili su je ovom blokadom prekinuli pa pocinje teci novih 10 godina?
  5. Meni su sjeli na racune preko fine, nikakvu obavijest ni rjesenje o tome nisam dobila i neznam sta znaci pravomocno i od kada to tece? od dana kad su sjeli na racun? Da bi dobila tocne inf. rekli su da samo u vukovarskoj u fini to mogu dobit a to se naravno i placa. znate li mozda koliko se placa to?
  6. Da li to znaci da je za sve dugove starije od 6 godina na poreznoj moguce trazit zastaru bez obzira na opomene, ovrhe i ostalo? Ako je tako kako ide postupak? Da li treba preko odvjetnika, biljeznika ili sl.
  7. Znaci bila sam u pravu, skupi hrpu para pa idi pregovarat sa jednim pa kad njega rjesis skupljaj drugu hrpu pa idi pregovarat sa drugim...
  8. Tko pokrece postupak zastare? Da li to sam duznik mora pokrenut i kako? Konkretno me zanima dug u poreznoj. Slali su opomene i sad su blokirali racune preko fine, znaci li to da u tom slucaju niti nema zastare jer oni uvjek vode nesto da ne ude u zastaru ili ipak ima apsolutne zastare iako vode postupak ovrhe?
  9. Hvala na pomoci. Jos me zanima da li se kamate racunaju na cijeli iznos blokade koji je vec sa dosadasnjim kamatama zbrojen ili na glavnicu pojedinog potrazivanja pa se doda na ukupni dug? A sto se tice nagodbe sa pojedinim dobavljacima vjerovatno im moras nesto ponudit da bi ti isli na ruku i otpisali kamate kao npr. da ces otplatit glavnicu odmah nagodbom pa da ti oni otpisu dug.Ali za to treba imat novce na hrpi pa onda ici pregovarat ili..
  10. molim pomoc, obrt zatvoren 2006. godine. ostalo dugova prema dobavljacima i porezoj. sad su mi blokirali preko fine sve racune za 300.000,00 kn. 1/3 place sjeda na taj racun i to je oko 1.200,00 kn. zanima me kolike su kamate i kako i tko ih obracunava. meni to izgleda ovako: -svaki mjesec se uplacuje 1/3 place(1.200,00 kn) a to nije dosta ni za kamate, znaci uplacujes a dug se ne smanjuje nego si sve vise duzan. -ocito je da se to na ovaj nacin nemoze otplatit pa me zanima ima li tu kakva zastara na dugove prema dobavljacima i poreznoj i ako ima kada je to?
  11. molim da mi netko odgovori, zatvorila sam obrt 31.07.2006.godine i ostao je veliki dug prema poreznoj upravi(pdv, mirovinsko, zdravstveno i dr.) sad sam dobila opomenu da u roku 8 dana to platim ili će pokrenuti ovrhu. ja sam nezaposlena samohrana majka dvoje djece i jedina primanja su mi naknada za nezaposlene sa burze od 1.580,00 kn. a dug je preko 100.000,00 kn. nemam imovine i nemogu to platit pa me zanima da li postoje uvjeti za zastaru ili otpis duga i kome da se obratim za pomoć.
  12. hvala na odgovoru meni samo treba zalba da dobijem na vremenu. novac sam pocela skupljat i zelim to platit i rjesit se toga, ali ako kamate budu za 5 godina to ce mi biti dodatno veliko opterecenje jer bi kamate mogle biti vece od glavnice pa mi nece biti dovoljno ni dvije godine da to rjesim. recite mi molim vas jos ako se ja zalim na rok placanja a u meduvremenu svaki mjesec uplacujem i dok se rjesava zalba i ostalo, a onda prode vrijeme roka za otplatu a ja nisam uspjela sve platit nego veci dio da li nakon isteka roka mogu trazit produljenje roka za otplatu na nacin da im predocim svoju financijku situaciju i koliko i kako sam do tada uplacivala.
  13. pozz, evo saznala sam kakva ce biti presuda. nisam jos dobila pismeno nego sam isla kod sudca koji mi je jedva rekao da je uvjetna kazna dvije godine sa drugim uvjetom da platim u roku od godine dana 61 000 kuna. sad kad dobijem pimeno onda radim zalbu pa me zanima nekoliko stvari. meni zalba treba samo zato da dobijem malo na vremenu da skupim novac jer godinu dana s obzirom da sam nezaposlena mi je premali rok za taj iznos, ali uz pomoc obitelji mogla bi to platit kroz dvije godine. koliko otprilike traje postupak zalbe odnosno koliko vremena mogu skupit sa tim. sad me zanima da li mogu u zalbi navesti samo da mi produze rok ili se zalim na cijelu presudu, i da li ima sanse da mi taj rok produze . i jos me zanima da li idu kamate u tom postupku i od kada. da li ce se racunat kamate od datuma nastanka duga, znaci 2005 godine, ili od pravomocnosti presude. i da mi kazete da li mogu zalbu sama napisat ili je treba napisat odvjetnik. to mi stvara dodatne troskove ali ako bi njegovu zalbu uvazili bolje nego moju onda bi isla i na to. molim da mi savjetujete hvala
  14. bas tako, bolje crni humor nego da se padne u neku depresiju i pocme crno mislit. sad sta je tu je. cekam presudu pa se javim dalje. hvala svima na odgovorima.
  15. pa i zatvor je za ljude. mozda uvjeti tamo i nisu prestrasi, a i malo se odmorim od svega. mozda imaju internet a mozda mogu i studirat za to vrijeme pa izadem kao pravnik a mozda... ko zna sta se sve moze dok si u zatvoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija