Jump to content

pravoIpravda

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobar dan, molim preporuku odvjetnika za radno pravo. Zagreb. kontakt moze u pm ili pravo.cisto@gmail.com
  2. Pozdrav, imam jedno dosta specifično pitanje , guglao jesam , u SLO mi se ne ide zbog toga, ovakva je situacija.. Kakve obaveze ima osoba koju neki d.. (doo kod nas i njih je dosta slican, moze i primjeri iz RH iako me naravno vise zanima konkretno SLO ) opunomoći da u ime tog d..-a obavlja radnje kupovine i uvoza (nečega, nebitno čega, recimo strojeva), kakvu odgovornost moze snositi ta osoba ? dali je ona odgovorna za funkcioniranje tog poduzeca u smislu eventualnih prekrsaja , carinskih, poreznih, kakvih god, koje bi ta firma hipotetski mogla napraviti ? Pritom ne mislim u tom konkretnom slucaju kad ta opunomocena osoba obavlja radnje za tu firmu, pitam dakle opcenito, dali nositelj potpisa za neku firmu u SLO "nosi" odgovornost za tu firmu ?
  3. Situacija : prvi ugovor na 6mjeseci potisan u trecem mjesecu 2013 sa istekom ugovora u desetom mjesecu ove godine, bit ce napravljen novi ugovor ponovno na 6mj Kakva su prava radnika po isteku tog drugog ugovora , jer tumacenja su razlicita, da mogu biti max 2 ugovora na isti rok, ovdje je jedan ugovor od prije 1.7 , kako to tumaciti? Molim odgovor od poznavatelja tematike , stvarno mi se ne plaća odvjetnik radnog prava da bih dobio odgovor napitanje koje bi trebalo pisati na svakom plotu a ne da moram istraživati, strašno...
  4. Imam pomalo smijesan upit, ali evo. Dali je ilegalno dati oglas gdje se trazi posao, napisu se svi kriteriji, i onda navesti financijsku nagradu za osobu koji bi omogocila takav posao ? nisam na cisto sam sa sobom dali je to legalno ili ne. Doduse ,napisalo bi se da se zauzvrat daje kavica u vrijednosti 1500€ u banci po izboru, ali vjerujem da se to tretira isto. Ako nije legalno , moze neki hint kako to navesti u oglasu a da bude buletproof? Na kraju krajeva samo trazim konkretni posao u konkretnoj firmi sa placom nekih 600 € , ne trazim nemoguce.
  5. Situacija je ovakva : poslodavac obavjestava radnika mjesec dana prije isteka ugovora na odredeno vrijeme )koji je prije toga produzivan 4-5 puta) da se ugovor nece obnavljati.Obnavljanje ugovora bi znacilo ugovor o radu na neodredeno vrijeme jer je radnik prijavljen u toj firmi 2.5 godina, a u principu se ne daju ugovori kraći od 6mjeseci,nebitno to sad. Ono sto mene zanima : radnik je radio u toj istoj firmi , iste poslove u trajanju godinu dana , ali preko agencije za privremeno zaposljavanje.Ove dvije i pol godine se nadovezuju na tu godinu dana , dakle radi se u istim objektima , isti posao, samo je prvih godinu dana preko te agencije a ovih 2.5 god bas kao prijava u toj firmi. Ima li radnik tu kakva prava , buduci da radi na istom poslu tri i pol godine , bez prekida sto se samog posla tice , ali sa formalnom promjenom poslodavca (agencija - firma gdje se zapravo i obavlja posao) ?
  6. Slucaj ovakav:ugovor potpisan sa agencijom za privremeno zaposljavanje 1.1.2001, na tri mjeseca . produzivan 4 puta na isti rok.naravno , sam obujam posla nema nikakve veze s njima nego za Perom Pericem dd. 1.1.2002 potpisan ugovor sa Perom Pericem dd na 6 mjeseci . ugovor produzen 4 puta+1 dan. Ima li radnik u tom slucaju(nakon isteka te 1+2 godine) pravo zahtjevati ugovor na neodredeno ili su to razlicite stavke? i drugo nevezano pitanje , postoji li neki zakon o broju godisnjih dana koji se dobivaju na odsluzeni vojni rok?
  7. Prije cca mjesec moj je auto sudjelovao u prometnoj nesreci. Hauba spigana , svjetla polomljena , jedva u voznom stanju . Od siline udarca pala je reg.plocica (prednja) , pa sam ju stavio na VIDLJIVO mjesto kod vjetrobanskog stakla. auto tako stoji na parkiralistu i ceka isplatu osig.kuce jedno mjesec dana. Jucer sam dobio cestitku , zutu na staklu auta ,da ga maknem u tri dana ili ..ce oni maknuti mene . Kao mafija neke danas sam nekako zaljepio tablicu gdje joj je i mjesto . Onaj okvir za tablicu je malo ostecen , ali je usla unutrai stoji . Naravno auto ej registriran , zadnja reg. tablica je na mjestu . moram li premjestiti auto stvarno ili je ovo ok ? mislim , u tom zutom papiricu je pisalo da ce mi ga prisilno premjestiti ako ga ja ne premjestim. Jel to moguce da premjeste uedno reg. automobil? svaki dan ocekujem njihovo ocitovanje , pa bi uskoro ga i dao popraviti , samo cekam iznos da znam na cemu sam. sta je najgore , apsolutno nije moja krivica sto auto tako stoji , i meni je najteze jer moram tramvajem na posao . tih par tisuca kn koje cu dobiti je nista s obzirom na sve "nuspojave" . probat cu jos zvati ZG holding ili koga vec ..ali ovo stvarno nije lijepo. ps da nije tragicno bilo bi smijesno , uz zutu cestitku danas mi je osvanuo i racun od ljekare ispod brisaca prednjih , a na poledini istog mi se neki gos. Anto nudi da otkupi ili popravi povoljno i dobro moj auto . kao da je rijec op raritetnom RR-u , a ne o najprodavanijem autu u RH ztadnjih par godina (doduse stariji model)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija