Jump to content

tothesky

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najljepša hvala Veteranu na tako brzom i jasnom odgovoru Dijete ima oba državljanstva (nadam se da to u ovom slučaju ne bude minus), a od kad sam tu, u Hrvatskoj, nisam nikad imala problema vezanih uz zakon, odnosno zakon i njegovi predstavnici samnom P.S.: tek sam sad uočila koliko sam zapravo još tumplek u hrvatskoj gramatici (još sa jednom pročitala svoj post), nemojte mi zamjeriti na pogreškama
  2. Samo opaska; mislim da ste za ovakve komentare na krivom forumu... Ako imate konstruktivan prijedlog, puno ćete više pomoći, kako ovom gospodinu, tako i njegovoj ženi i djeci.
  3. Poštovani, ljubazno molim sve koji bi mi znali savjetovati u mojoj situaciji. Državljanka sam jedne od EU država i prije 3 godine dobila sam prvi privremeni boravak u svrhu spajanja s obitelji. Suprug je, dakle državljanin RH i imamo zajedničko (predškolsko) dijete. Nažalost, veza je pukla i odlučili smo se razvesti. Međutim, bojim se da ću u tom slučaju morati napustiti RH. Pošto tu i radim, a dijete pohađa vrtić i već ima svoje društvo, ta mi je solucija stvarno težka za izvesti. Da li postoji način da unatoč razvodu i dalje ostvaram pravo na privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji (zbog dijeteta) ili ću morati, kao i svi drugi stranci, tražiti radnu dozvolu pa tek nakon tog i boravak? Neka napomenem da mi privremeni boravak istječe sredinom 2010. godine, u stalnom sam radnom odnosu i imam riješeno stambeno pitanje (i najbitnije, dijete će živjeti samnom). Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija