Jump to content

neb

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je neb objavio

  1. Dio kuće je prodan drugom suvlasniku i pri tome su određeni suvlasnički dijelovi i izvršena je fizička podjela kuće - ali nije bilo etažirano. Nakon toga mi smo na svom fizičkom dijelu kuće - tavanu dogradili stan, uz suglasnost drugog suvlasnika i građevnu dozvolu. To je bilo prije 30 godina. Nisu promijenjeni suvlasnički dijelovi, znači isti su kao i kad kuća nije imala stan na tavanu. Sada je drugi suvlasnik pokrenuo razvrgnuće suvlasništva i traži da mu u etažiranju treba pripasti više dijelova kuće nego što je do sada koristio. Jasno mi je da je problem u tome što smo gradnjom povećali naš dio, a nisu promijenjeni suvlasnički omjeri. Može li se li nekako riješiti problem krivih suvlasničkih omjera, obzirom da je prošlo 30 godina?
  2. Zahvaljujem na odgovoru. Dogovora s ostalim suvlasnicima nema, tako da to otpada. Znam za mogućnost razvrgnuća, ali me radi malog udjela i radi toga što sud nije u mom mjestu , i radi vjerojatnih problema u parnici i visokih troškova ne privlači. Najviše me zanima da li je regulirano zakonom da tako mali dio moraju otkupiti ostali suvlasnici ako postavim zahtjev (odnosno obrnuto do onog da suvlasnici više od 9/10 mogu tražiti razvrgnuće isplatom). To bi mi znatno olakšalo sve.
  3. Naslijedila sam neke nekretnine od mame, a ona opet od svoje mame, tako da ništa od toga nije čisto vlasništvo, već razni suvlasnički udjeli s dalekom rodbinom. Muči me udio od 8,75% koji imam u staroj kući. Udio je jako mali, tako da s time ništa ne mogu. Uz mene postoji još 6 suvlasnika, najveći ima 35%, ostali manje. Nema nikakvog dogovora, a onaj najveći malo po malo zauzima kuću. U kući se ne stanuje, samo najveći suvlasnik dio iznajmljuje podstanarima. Da li postoji neka zakonska obveza ostalih suvlasnika da me isplate, ako ja to zatražim? Ili neka druga mogućnost?
  4. Ne znam kako je stradao spis. Danas je bilo ročište na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, ovrhovoditlej (Gradska bsnka Osijek, ne znam zašto im ne piše "u stečaju" kad su u službeno u stečaju) je predao uglavnom sve ranije spise i sud je ustanovio da će prema obnovljenom spisu nastaviti daljnji ovršni postupak.Još 1999. na ovrhu smo napisali prigovor i protuzahtjev (i to je isto Gradska banka predala u spis). E sad, kažu mi da ne mogu dobiti na sudu i da moram prijaviti svoje potraživanje stečajnom upravitelju. Nakon 11 godina i nakon što sam mu 4 puta (1999.) pisao o problemu a on je jedino odgovorio da ne može raditi prijeboj??? Zna li netko: - da li nakon 11 godina mogu potraživanje prijaviti u stečajnu masu? - da li se može raditi prijeboj potraživanja na sudu ako je jedna od strana u stečaju? I
  5. Molim da li mi netko može savjetovati da li je najjednostavnije i da li je moguće da se pozovem na zastaru ili zastara ne vrijedi jer se radi rekonstrukcija spisa?
  6. Molim savjet za ovaj slučaj: ovrha Gradske banke Osijek protiv mene pokrenuta je 1999. (razlog: minusu od 300 kn po tekućem računu; minus je nepodmiren radi toga što su me prevarili i držali moje novce (nakon što su mi ih skinuli s mog tekućeg računa u Gradskoj banci a tek nakon mjesec dana su te moje novce proslijedili na račun stambene štedionice. Izgubljena su prava na državna poticajna sredstva za tu godinu, jer se radilo baš o prijelazu godine.) Na ovrhu smo stavili 1999. prigovor. Ništa se ne događa do danas. Sada (10/2010) je došao poziv da se radi rekonstrukcija predmeta i da donesem svu dokumentaciju koju smo zaprimili od suda odnosno koju smo poslali sudu. Što mi je najpametnije činiti?
  7. Hvala na odgovoru. Molim još pojašnjenje nekih detalja. Radi se o načinu pripreme hrane o čemu držim radionicu, a ne o gotovoj hrani koju proizvodim. Nisam registrirana sa proizvodnju, niti pripremanje hrane. Obrok koji bi ponudila je spremljen točno na određeni način s točno određenim sastojcima (po receptima jedne doktorice). Sastojke se može kupiti svugdje. Da li bi se smatralo repezentacijom ako se gotovim obrokom prezentira jedan proizvod (npr točno određeno ulje točno određenog proizvođača koji bi bio prisutan na radionici), a koji je bitan sastojak tog načina prehrane i nalazi se u svim ponuđenim jelima? Ili drugo, da li se smatra reprezantacijom ako se gotovim obrokom prezentira način pripreme hrane o čemu govorim na radionici?
  8. Molim pomoć.Imam D.. koji drži radionice na temu zdravog života. Nova ideja mi je da napravim cjelodnevnu radionicu s obrokom koji ne bih posebno naplaćivala. To je važno jer je ta hrana zapravo jedna od tema radionice, pa bi sudionici odmah i probali o čemu govorim. Da li mogu ponuditi hranu sudionicima, ili je moram kupiti od nekog registranog za pripremu hrane? Problem je što je to posebna vrsta prehrane za koje nema cateringa. Zahvaljujem na odgovorima.
  9. Meni se nedavno dogodio vrlo, vrlo sličan slučaj i reagiranje policije u Zagrebu. A gdje se dogodio ovaj slučaj?
  10. Da li je ugovor o cesiji valjan, tj. da li se smatra da je dužnik (cedent) ispunio svoju obvezu prema vjerovniku (cesionaru), ako ugovor o cesiji cesionar nije potpisao? Naime, dužnik je stavio prigovor na ovrhu, nakon što je mali djelić duga uplatila treća osoba, sa svrhom plaćanja cesija dužnika. Lijepo molim ako mi netko može pojasniti što me čeka na sudu.
  11. Zorane, ne mogu vam dati pametan savjet, mogu vam samo dati podršku, jer smo izgleda doživjeli potpuno istu situaciju (moja tema je Navodni prolaz kroz crveno). Policija nas je optužila da smo prošli na crveno, a nije bilo niti žuto. Na sudu ostaje riječ policajca protiv riječi mogu supruga (i mene koja sam bila prisutna). Koliko ja shvaćam nemamo šanse na sudu. Svi u startu misle da lažemo kako bi se izvukli od kazne, a to će vjerojatno misliti i sudac. A ne možeš objektivno dokazati ničim osim svjedocima. Ako dobijete kakvu pametnu ideju ili savjet, molim da je podijelite sa mnom.
  12. Još bih samo molila odgovor - da li sam dobro shvatila što je važno kod donošenja presude: ako policajci kažu na sudu da su sa svog mjesta vidjeli crveno na semaforu, suprug će vjerojatno dobit kaznu, bez obzira na to što je stvarno bilo?
  13. Hvala na odgovoru. Samo molim potvrdu da li sam dobro shvatila poantu - ako policajac kaže na sudu da je sa svog mjesta vidio crveno na semaforu suprug će dobit kaznu, bez obzira što stvarno nije bilo crveno (što sam vidjela ja i suprug, a vozili smo se u koloni za autom ispred nas, primjerene gradske brzine; nije bilo niti žuto). Suprug je pažljiv vozač, ima vozačku preko 25 godina, nema prekršaja za vožnju (osim par kazni za krivo parkiranje), a stalno je u autu. Kuriozitet je u tom događaju, prije nego su nas policajci zaustavili, u jednom trenutku na dugom putu od mjesta "prekršaja" do mjesta zaustavljanja, suprug i ja smo primijetili taj policijski auto da stoji mirno usporedno kraj nas. Kasnije, kad su nas zaustavili nakon još par semafora dalje, tvrdili su da su davali znakove, a nisu!. Događaj je jako čudan,a policajci kao da nisu prisustovali istoj stvarnosti kao i mi. Jučer smo oboje bili u šoku. Pa ne mogu vjerovati da je to moguće. Hvala na savjetima.
  14. Molim savjete oko slučaja: vozila sam se u autu sa suprugom. Zaustavio nas je policijski auto sa dva policajca. Kažu da su ga pratili nekoliko blokova kroz grad i da je suprug prošao na crveno. Rekli su na kojem se to semaforu (po njima) dogodilo, ali ne znamo gdje su oni bili smješteni i što su s tog mjesta mogli vidjeti, jedino što znam da nikako nisu mogli vidjeti prolaz na crveno jer ga nije bilo. Suprug nije prošao na crveno, što mogu ja sa sigurnošću posvjedočiti jer sam bila s njime u autu. Da li ja (obzirom da sam mu supruga)imam ikakav značaj kao svjedok? Dali su mu prekršajni nalog R-126 u kojem stoji da je prošao na crveno, te kazna 2000 kn i oduzimanje vozačke na 3 mjeseca. Potpisao je primitak. Što napisati u prigovoru i kojom brzinom ide sudski postupak? Može li odvjetnik pomoći? Suprug radi samostalno, i bez vozačke dozvole posao ne može obavljati, jer ima dostave. Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija