Jump to content

Maryhr

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam potraživanja prema fizičkoj osobi, dugovanje prizanto javnobilježničkom ovjerom. Sada ima d.., a bivši obrt mu je u stečaju. Nepokretne imovine nema, ovrha temeljem JB isprave čeka na sudu. Da li mogu to potraživanje prijaviti u stečaj ( iako valjda i tamo ništa nema) dug iznosi cca 800.000,00 kuna. Kako da dobijem bar dio novca?
  2. Hvala na odgovoru, ali državno odvjetništvo je na uvid imalo navedeni ugovor,te u svom rješenju uopće isti ne dotiču, samo kažu da je prijevara nastala predajom novca itd.Znam da do novca neću doći, ali htjela sam da dužnik osjeti da je kriv.Čak sam razmišljala da ponovo idem s kaznenom prijavom samo u dijelu ugovora koji sam navela. Vaše mišljenje?
  3. Kaznena prijava zbog prijevare odbačena s obrazloženjem zastare, iza toga sam preuzela kazneni progon i rješenje suda negativno. Naime radi se o slijedećem ; 1993 godine je posuđen značajan novac s obvezom vraćanja i plaćanja kamate 8 u visini bankovne. Dužnik je povremeno plaćao kamatu , ali glavnicu nije vraćao, iako o navedenom dugu nije bio sastavljen nikakav dokument. Nadalje 2008. Godine ( veljača) dužnik potpisuje Ugovor o priznavanju duga ( javnobilježnički ovršni akt), istim ugovorom priznaje dug, izjavljuje da ima imovinu za vratiti dug, određuju se rokovi vraćanja duga, ali ništa. Državno odvjetništvo ni sud nije razlučilo da je u istom postupku 2008. ponovo učinjena prijevara, s naznakom na činjenicu da dužnik nema imovine jer je pravodobno svu imovinu podijelio. Ovrha stoji na sudu i stajati će, a ja do svojih novaca ne mogu. Imate li vi kakvu ideju? Hvala i srdačan pozdarv.
  4. Imam izgrađenu stambenu obiteljsku kuću u kojoj ne stanujem, a u tijeku je ishođenje uporabne dozvole. Kuća ima sve priključke, dovršena je u smislu stanovanja i namještena, samo nema riješenjo pitanje grijanja. Danas sam primila rješenje o obvezi plaćanja komunalne naknade, te je moje pitanje da li već sada moram plaćati komunalnu i vodnu naknadu bez obzira što ne stanujem u kući i nema sve dozvole! Ovo mi je hitno jer rok za žalbu teče...Hvala
  5. Imam izgrađenu stambenu obiteljsku kuću u kojoj ne stanujem, a u tijeku je ishođenje uporabne dozvole. Kuća ima sve priključke, dovršena je u smislu stanovanja i namještena, samo nema riješenjo pitanje grijanja. Danas sam primila rješenje o obvezi plaćanja komunalne naknade, te je moje pitanje da li već sada moram plaćati komunalnu i vodnu naknadu bez obzira što ne stanujem u kući i nema sve dozvole! Ovo mi je hitno jer rok za žalbu teče...Hvala
  6. Direktor Turističkog ureda završi na dug očekivanom bolovanju ( trudnoća, porodiljni). Prema novom zakonu nitko iz turističkog vijeća ga ne može mijenjati. Treba li za zamjenu raspisivati natječaj ili na koji način imenovati v.d.?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija